מכתב אישי
חברי 'פרוג' יקרים,
רציתי לשתף אתכם בהתלבטויותי לפני קורס הפלאש ובהרגשתי לאחריו.
למי שלא מכיר אותי, אני עובד בעיצוב ועימוד מאז היותי בישיבה. תמיד מנסה להתעדכן בכל מה שאפשר, בתוכנות חדשות, ובפקודות נוספות. את דרכי עשיתי מ'קורל 5', חציתי את 'קווארק אקספרס', בואכה 'אינדיזיין 2'. אף תוכנה לא למדתי בקורס כלשהוא, הכל למדתי לבד, חברים, ספרים פה ושם וכדו'.
גם את 'פלאש 5' זכיתי להכיר דרך ספר עב כרס (הבאתי אותו לכיתה ושכחתי אותו על השולחן, מי מצא?). כבר לפני בואי לקורס עיצבתי פה ושם 'באנרים', אתר תדמית צולע, ועוד היד נטויה. התלבטתי רבות לפני שהחלטתי להירשם לקורס, מה אלמד פה? מה זה Motion Tween ומה זה Shape Tween, מה זה Stop ואיך נראה Play. כל זה אפשר ללמוד באינטרנט, או אולי לקרוא עוד ספר...
החלפתי כמה מילים עם דודי ביום העיון שלפני הקורס, לא שממש נסחפתי מדבריו אבל לבסוף החלטתי לשים את כספי על קרן ה'פרוג' ונרשמתי לקורס.
כיום, אחרי הקורס אני יכול לספר לכם שהיה שווה כל רגע.
השליטה שלי בFlash היא ממש חזקה. ההבדל בין 'Movie Clip' לבין Graphic Symbol נהיר לי כהבדלי יום ולילה. אני יודע מתי צריך להשתמש בזה ומתי בזה, החסרונות והמעלות שבכל סוג.
בעבר, עיצבתי באנר שעלה לאתר Ynet, הגבילו אותי ב7 kb, זה היה סטריפ לרוחב האתר, בגובה של פיקסלים בודדים. בבאנר הייתי אמור להכניס שלוש שורות טקסט ותמונה קטנה של הרבי מליובאויטש – הגעתי ל560kb... – מה עושים? דחיסה פה, נגיסה שם, כלווום. רק היום אני מבין שלהכניס תמונה לפלאש זה לא מסתכם בהמרת התמונה לjpeg, להקיש Ctrl+I ולמקם את התמונה.
למי שיחליט לא להירשם לקורס, לפחות שירשום את הטיפ ששוה מליונים (של kb): לפתוח בפוטושופ, להקטין התמונה בImage Size, לשמור בpng דרך Save for Web, ולתת לפלאש לדחוס לjpeg.
רק אחרי הקורס הצלחתי להקים אתר תדמית ששקל 10 MB !!, להעביר אותו דיאטה רצחנית (הלוואי עלי
עד למשקל 36KB בדף הבית, והדף הכי כבד באתר הוא 500kb שעולה ב'סטרימינג'. מי חלם לעשות אפקטים על שורה שלימה בכל אות ואות בפחות מדקה עבודה (F6 לא נוגע, F6 לא נוגע, F6 לא נוגע או קיי?...) לעבור מTimeLine ענק בן 50 שכבות ועשרות אלפי פריימים בבאנר פשוט! לTimeLine של 4 שכבות 5 'מוביקליפים' לאתר שלם שפשוט רץץץ...
חבר'ה, לכו על זה, שוה כל שעה. תדאגו שדודי יהיה המדריך שלכם = טיפים למתקדמים, סבלנות אין קץ ועוד.
בהצלחה לכולכם
מענדי שכטר
054-4500463