כשם.. כך יש מצוה שלא לומר דבר שאינו נשמע..אני הקטן הייתי מציע שמישהו יקיים קורס לכאלה שמעבידים את העורכים (מנהלי מכונים / מחברים פרטיים) שילמדו איך הדברים עובדים, מהי כתיבה ומהי עריכה, מהי הגהה ומהו ניסוח, ועוד כיו"ב...
אוסיף על הדברים:התשובה ממש אינה מוחלטת.
עד כמה שאני מבין מתוך האשכול - יש ויש מקום, גם לעורכים בהווה. השאלה היא רק מי מה וכמה.
העניין הוא שמעצב גרפי יאמר לך שבלי ללמוד עיצוב גרפי, הוא לא היה היום מעצב גרפי. בשונה מעורך שאומר לך שאפשר להסתדר גם בלי ללמוד עריכה תורנית.מעצב גרפי בהווה לא צריך ללמוד עיצוב גרפי. כך גם עורך בהווה לא צריך ללמוד עריכה.
אולי שיעשו סקר, כמו שראיתי בשאר הפורומים, שעושים סקרים.אלא שאם אין ביקוש לזה, חבל על הזמן...
תראה, היום יש קורסים על כל דבר שזז, אפילו על קיפול מטוסי נייר.לדידי, פשוט וברור שהעריכה התורנית אינה נופלת מכל תחום התמקצעות אחר, שלימוד המקצוע מביא את בעל החוש לזה, לאיכויות גבוהות מאד, וגם מי שאין לו את החוש לזה, יוכל לכתוב טקסטים תורניים ברמה סבירה, בלי שכל מי שמבין יצטרך לסגור את הקונטרס שלו בבהלה.
אולי אתה מוכן לומר על סמך אילו עובדות אתה אומר את זה?תראה, היום יש קורסים על כל דבר שזז, אפילו על קיפול מטוסי נייר. אנשים עושים על זה כסף והרבה.
אבל אם כוונתך למשהו רציני שייצור עורכים יש מאין - זה לא יעבוד.
מי שיש לו יש לו, ומי שלא לא, אפילו אם ילמד.
זה סתם יכניס לתחום עוד מאות אנשים שיחלמו לעשות עם זה משהו, אבל מחוסר כישרון מולד, כן, מולד, ייאלצו לגנוז את חלומותיהם.
המקסימום שאפשר לעשות זה 'השתלמות לעורכים'.
דהיינו עורכים דה פקטו, שיגיעו להוסיף ידע ואיכות.
אך להם לא צריך את כל לימודי הכרת המחשב וכל הנלווה.
ומה לגבי כל אותם המוני אברכים, שיש להם כשרון כתיבה רציני, אבל הבנה וגישה קלושה ביותר לממשק המחשב, ואין להם את הזמן ללמוד מניסוי וטעייה כמו ילד בן שלוש?אמנם יש המון אנשים עם כישרון מולד לעריכה, שאין להם ידע קלוש בנושא,
זאת משום שאינם עוסקים בנושא. במידה וירצו - יבדקו, ילמדו, יתאמנו, ויצליחו.
כן, בדיוק כך. לא יודע למה התקוממת.ולי אתה מוכן לומר על סמך אילו עובדות אתה אומר את זה?
האם גם בקורסי העימוד, הפרסום, הגרפיקה והאדריכלות אתה אומר זאת?
האם גם בלימודי התיכנות, שמיטב בנותינו רצות לשם כאחוזות אמוק, גם תאמר 'מי שיש לו יש לו, ומי שלא לא, אפילו אם ילמד.
זה סתם יכניס לתחום עוד מאות נשים שיחלמו לעשות עם זה משהו, אבל מחוסר כישרון מולד, כן, מולד, ייאלצו לגנוז את חלומותיהן?!"
מדוע העריכה התורנית גרועה מכל אלו, שיכול אברך שלמד במשך עשרים שנה בישיבות וכוללים, ללמוד עריכה תורנית במשך חודשים ושנים, ועדיין לא יוכל להיות עורך תורני?
האם גם לגבי קורס 'כתיבה יוצרת' אתה טוען שאין בזה שום טעם, בגלל שמי שיש לו את החוש לכתיבה יש לו, ואין טעם לפתח חלומות למי שאין לו?
ממשק המחשב זה נושא אחר לחלוטין, שמי שיש לו את הכשרון לעריכה וכתיבה תורנית יכול לקרוא איזושהיא חוברת ולדעת את הבסיס שהוא צריך לדעת, ועם הזמן מוסיפים והולכים. 'לימוד תוכנות החיפוש' זו סוגיה פשוטה עוד יותר. מה גם שדברים אלו אינם עצם הלוז של מקצוע העריכה, אלא נספחים נלוים, וכמו שהאריך לפני @ספרא וסייפא בטוטו"ד.ומה לגבי כל אותם המוני אברכים, שיש להם כשרון כתיבה רציני, אבל הבנה וגישה קלושה ביותר לממשק המחשב, ואין להם את הזמן ללמוד מניסוי וטעייה כמו ילד בן שלוש?
למה שלא נביא להם קורס רציני, מהמסד ועד הטפחות, שיוכל להפוך אותם לעורכים תורניים איכותיים הרבה יותר, מאותם אלו שהתקשקשו עם המחשב במשך שנים, והיום כבר יודעים ש'גזור והדבק' עושים עם קונטרול x וקונטרול V?
אנשים מעדיפים לפגוש אנשים. אבל אם תתארגן קבוצה כזו, בשמחה.אולי בזום?...
ולגבי מה שאמר המחבר, הייתי ממליץ לכל אלו שמתקשים בבעיה זו, לעשות את מה שאנוכי הקטן עושה. אני כתבתי מאמר קצר על "מהי עריכה", לא משהו יומרני או מפורט מדי, אלא משהו שאני שולח בכל פעם שמישהו מתחיל לחפור לי על עריכה לספר שהוא עתיק להפיץ בעשרות אלפים. לפני שאני נכנס למחירים ולפרטים, הרי אני רוצה שידע מה לבקש ממני, שלא סתם יגיד לי משפטים כמו: "אני רוצה שתוכן הטקסט יהיה צמוד למקור אך תוסיף קצת פלפל ומלח, העיקר לא לשנות שום מילה מהמקור......." (מי שמכיר יודע).אני הקטן הייתי מציע שמישהו יקיים קורס לכאלה שמעבידים את העורכים (מנהלי מכונים / מחברים פרטיים) שילמדו איך הדברים עובדים, מהי כתיבה ומהי עריכה, מהי הגהה ומהו ניסוח, ועוד כיו"ב...
ממש לא בהכרח.הכרת המחשב וממשקיו השונים זה משהו שאפשר לעשות לבד, פשוט לחפש את הצורך, ואז לגלות את הביצוע המקסימלי. דוגמא: מי שמדגיש הרבה מילים בתחילת קריירתו, יגלה במהירות שיש קיצור מקשים לשם כך, ויחל להשתמש בו,
למיטב ידיעתי זה מעמד, לא עורך.בענין עצם המהות עצמה של ה"עורך התורני", הרי תלוי למה הכוונה, לאחד שיסדר ויעצב את הטקסט בצורה קריאה?
לא נכון בהכרח. כדי ללמוד נגינה מקצועית הדרך הנכונה היא ללמוד אצל מורה מקצועי.והאמת שהדרך הכי טובה ללמוד זאת היא כמו ללמוד כל דבר אחר, למשל נגינה, פשוט לנגן...
אף אחד לא אמר זאת. עובדה שאנו נמצאים בפורום עריכה תורנית, מבלי שיש כזה קורס.אבל, וחשוב להדגיש זאת, זה לא אומר שאם אין לך כסף או זמן בשביל ללכת וללמוד את המקצוע זה אומר שאתה לא תהיה עורך תורני. שהרי אם תרצה בסוף גם תהיה אי"ה.
זה בדיוק היה נושא האשכול.אבל, יותר מזה חשוב להדגיש, שאם ישנה דרך ללמוד את הדברים בצורה מקצועית, ולא סתם קורס של "איך להרוויח את המיליון הראשון...", אז אם יש המלצות, אז גם אני ממליץ, תמיד יש משהו חדש שאפשר ללמוד, ודברים שכדאי להתמקצע בהם. וכידוע שרוב בעלי העסקים המרוויחים לחמם מכישרונותיהם הולכים מדי פעם להשתלמות. גם רואה החשבון וגם המעצב בבלונים...
האם יצא מזה משהו?
קורס כזה ע"י מישהו שיש לו את הכלים והידע, ימכר במאות ואלפים.
אני אישית ממש מעונין בדבר כזה.
בעקבות הדיונים כאן ובאשכולות נוספים, מבנה הקורס פשט ולבש צורה, החל לקרום עור וגידים לפני הקורונה, השתנה לקורס מוקלט בעקבותיה ושוב חזר אל העולם המעשה - כך נאה וכך יאה.
אז אם יש לך קצה חוש של כתיבה, בוא להפוך אותו למשהו של ממש.
בעשרה מפגשים נלמד על עיקרי עולם העריכה התורני, גווניו סוגיו והתמחויותיו.
בקורס נלמד על ביאור משולב, מאגרי תוכן וידע, פיסוק וניקוד, ההדרה וכתבי יד, מיפתוח, יסודות העימוד, שימוש מתקדם בוורד, הוצאת ספר לאור, פרקטיקה, וסודות מרתקים שטרם נחשפו.
לכל נושא תצורף מטלה ייחודית באמצעותה יתורגל החומר הנלמד, יינתן עליה משוב וייערך דיון קבוצתי.
יושם דגש על הפקת תועלת מכל נושא - כיצד ניתן ליישמו גם בתחומי עריכה אחרים.
המיקום ייקבע לפי הדרישה.
רוצים לדעת עוד?
052-7699889
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ת'
קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי: