1. ברור שלאנשים מסודרים יש גם תוכנית שנתית, והם נערכים כלכלית לפסח כ3 חודשים מראש (לדוגמא).
2. חוץ ממחלות קיצוניות (סרטן, למשל) שעליהן לא אכנס כרגע, הרוב המוחץ של הדברים שאנשים קוראים להם "לא צפויים", הם בהחלט צפויים:
יודעים 9 חודשים שיתכן ויהיו הוצאןת ברית
יודעים 13 שנה שיהיו הוצאות בר מצווה.
מכשיר חשמל תוחלת חייו כ10 שנים, אם יש 5 מכשירי חשמל = אחת לשנתיים בממוצע צריך לקנות חדש.
מקווה שהעיקרון הובן.
3. יש כ18 שנה לחסידים, וכ20 שנה לליטאים, הזדמנות להתכונן לחתונת ילדיהם. ומי שלא יודע / לא מצליח לתכונן, שיקח ייעוץ נקודתי אישי על השקעות וכו.
4. מקווה שכמו כל שומר חוק במדינה, אתם מפקידים לפנסיה (ברוב מוחץ של הציבור החרדי לפחות אחד מבני הזוג עובד, לייתר דיוק אחת, פנסיה נכונה דואגת גם לבן הזוג גם אם הבת זוג ששלה הפנסיה נפטרה). אם היום אתם לא חיים מצדקה, ואתם מפרישים תקין פנסיה, אז יש סיכוי של 85%-90% שלא תזדקקו לצדקה גם בפנסיה.
וכל זה בלי קשר לקורסים (יש כאלה שצריכים להוציא כסף על קורס - וזה פסיכולוגית יגרום להם להקשיב לדברים).
בשביל מה שכתבתי מספיק אקסל - לתעד לעצמינו כמה חודשים הכנסות והוצאות, ואז להגיע למסקנות.
יורשה לי להגיב?..
כמובן ברוח טובה, ורק בקטע ענייני.
1. לא מחשבים ככה שנתי, זה ממש טעות. שנתי בודקים בראיית שנה עגולה!
2. את גם יודעת מתי פתאום ייפול עלייך תיקון יקר מאד לרכב, משהו בבית (אינסטלציה, או מכשיר חשמלי שהלך טרם עת), משהו רפואי חלילה, ועוד ועוד.. ????
זה קצת לערבב בין "הוצאות רב שנתיות" - שהן אכן ידועות - לבלתמי"ם. לשים לב!
3. אין פה עניין של לדעת לבד, כל אחד צריך ללמוד מהי השקעה נכונה, לפי התקופות/יכולות וכו. היכן להשקיע, פיזור סיכונים, וכו.
הרי זוג שעוד לא מרוויחים, או מרוויחים בקושי דיי מחייתם לא בהכרח שעוזרת להם הידיעה עוד כמה שנים החתונות.. וכך זה במקרים רבים.
4. פנסיה - אינה קשורה לחתונות, השקעות, ניהול נכון של משכנתאות ועוד, כל מה שלומדים בקורסים.
ולסיום, אקסל כמה חודשים - קודם כל לא בונה שנתי, עלול גם לבלבל את החודשי (כי מעורב בו חלקים שנתיים) ובטח לא מתכנן רב שנתי, בלתמי"ם, ומי מדבר על שאר הכספים שלנו בפנסיה, משכנתאות, והשקעות.
"איזהו חכם.. הלמד!"
אין לי עניין שתרכשו את הקורס, כי אני ממש לא מרוויח מזה כלום, אבל לזלזל בלמידה, זה נראה לי טעות.