קורונה קורונה 6 - היתה פטפטת...

מצב
הנושא נעול.

חני ש.

משתמש צעיר
משרד הבריאות מודיע
על ניסיון חדש למניעת התפשטות נגיף הקורונה
כל מי שחותם ומצהיר שיהיה בבידוד בבית עד סיום המגיפה..יקבל מהממשלה כסף בסכום של 7000 שח לחודש
.המתחייב לעמוד בכך יכנס לקישור הבא ויחתום
https://www.gstatic.com/chat/stickers/pack17/03.HappyCrying_960x663.gif

ומי שיעביר קישור זה לכל מכריו יקבל עוד 2000 ש''ח
כבר התלהבתי

משכיל אל דל

משתמש מקצוען
לגבי מה שביבי וכחלון אמרו לא הבנתי
מה כולל מגזר ציבורי ומה מגזר פרטי
ועוד שאלה, אמרו שהמגזר הפרטי יפטר 70% מהעובדים האם זו הוראה/ המלצה/נבואה ?

מצפה לישועה

משתמש מקצוען
רוצה פגישה עם הגרח"ק??
לא הבנתי אותי, אני מתפלא כי תמיד החרדים הם הקרבן ושק החבטות הלאומי, לא כי אני בדעה ח"ו שזה לא בסדר שהלימודים נמשכים. דוקא אני מחאתי נמרצות באלו שזלזלו בגדולי ישראל שהורו להמשיך את הלימודים. תשאלו את שמחו איך ירדתי עליו....

אתה בטוח בענין זה?
שמעתי שאין זה נכון ולא נסגרת הישיבה והמכתב מזויף
נשמח לשמוע פרטים

yitzhak123

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
תמיד הרופאים הם אנשים מחמירים ולא אוהבים לקחת סיכונים בפרט במחלה כזו שלא מכירים אותה, שלא חסר להם שיגידו למה לא צעקתם.
אבל סגר כללי זה הדבר הכי קל לרופאים, אל תצאו ואל תדבקו.
אבל יש לזה השלכות נפשיות, חברתיות, תקצביות ועוד המון פרמטרים.
שזה הראש ממשלה צריך לקחת, מה שהרופאים לא לוקחים ובוודאי לא העיתונאים.
הבעיה היא שהרופאים לא מציינים גם לכמה זמן לעשות את הסגר.
בכו"א יש הרבה מה לחקור.
א. האם ראינו הדבקה אחת בבית ספר בין תלמידים.
ב.האם ישנו הדבקה באוטובסים.
ג. האם ישנו הדבקה בבתי הכנסת.
ד. האם ישנו הדבקות באירועים.
ה. האם ישנו הדבקה במקומות פתוחים.
לא הבנתי למה לא מכירים אותה, רואים מצוין את התוצאות של אילו שלא הקפידו על בידוד מההתחלה.
צריך לחכות שיהיה 200 מתים כל יום בישראל כדי להטיל את הסגר?

מאכער

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לגבי מה שביבי וכחלון אמרו לא הבנתי
מה כולל מגזר ציבורי ומה מגזר פרטי
ועוד שאלה, אמרו שהמגזר הפרטי יפטר 70% מהעובדים האם זו הוראה/ המלצה/נבואה ?
מגזר ציבורי - זה משרדי ממשלה ועיריות
מגזר פרטי- זה כל העסקים הפרטיים
לא אמרו שיפטרו- אמרו שלא יעבדו יחד במקום העבודה. יכולים לעבוד מהבית ויכולים לעבוד במשמרות.

miri012

משתמש מקצוען
דוקא אני מתפלא שעד עכשיו לא קמה קול זעקה נגד החרדים שממשיכים בחלקם הגדול את הלימודים בישיבות והכוללים. כנראה שהבהלה והפאניקה מהקורונה כ"כ חזקה שהיא מסיחה את דעתם מכך.

דווקא כן קם קול זעקה.. גם בתקשורת וגם בכלל הציבור. במיוחד בירושלים שהפערים בין השכונות החרדיות לשאר העיר בולטים מאד.
ובעיני יש הבדל גדול מאד בין לימוד תורה בישיבות, כוללים וחיידרים שפועלים בזהירות הנדרשת לפי הנחיית גדולי ישראל ועוסקים בהצלת העולם כפשוטו, ובין אנשים שממלאים את החנויות שלא לצרכים חיוניים או נדחסים בסקרנות (וזה באמת מסקרן ומרגש מאד) סביב חצר בנין שנערכת בה חופה.
חשוב שמי שבטוח שזה לא חילול השם ייקח את זה בחשבון.

תרפיות

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
מי שמצליח להוריד את הקישור אשמח שישלחו לי למייל <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
תודה ותזכו למצוות
לאחר לידת בנה: חרדית אובחנה כחולה בקורונה
יולדת חרדית שפונתה להדסה עם חשש לקורונה ילדה את בנה באופן מבודד על ידי שתי מיילדות ממוגנות, לאחר הלידה הגיעו תוצאות חיוביות כי היא חולה בקורונה | למרות הקושי היא ותינוקה הושמו בבידוד זה מזה
בריאות16.3.2020 | 10:27

786d2687c99fe3d83746.jpg

חדר אשפוז בהדסה צילום: דוברות בית החולים

יולדת בבידוד בית, שידענו על הגעתה ללידה מראש - ממד"א, נקלטה אתמול (ראשון) בהדסה עין כרם כשהובאה על ידי צוות מד"א עם צירים ובתחילתה של לידה, והתקבלה בבית החולים על ידי צוות מיוחד וממוגן על פי כל הנחיות משרד הבריאות.

היולדת בת ה-35 נקלטה ישירות אל חדר מבודד ומצויד שהמתין לה בבניין מרוחק ממחלקת היולדות.

היא עברה לידה מוצלחת עם שתי מיילדות ממוגנות, בסיומה נשארו היא והתינוק בבידוד מכל מטופלי בית החולים ואף - למרות הקושי - בבידוד זה מזה.

במשך היום חזרה תשובה חיובית לבדיקת הקורונה אותה עברה מיד בהגעתה, והיא הועברה ליחידת המחלות המתפרצות באופן מסודר וממוגן, כאשר המיילדת שליוותה אותה בלידה נותרה לצידה לאורך כל היום ותמכה בה עד להגעתה למחלקת הבידוד.

היולדת עטופה באהבה וחום של אנשי הצוות, במהלך האשפוז נשלחו אליה תמונות של התינוק הטרי כשהוא עטוף באהבה ותשומת לב בלתי פוסקת והיא אף מעודכנת טלפונית ישירות על ידי הרופא המטפל בו.

אין ספק כי אלו ימים לא קלים עבורה, אך החשוב ביותר הוא כי תשוב אל תינוקה כשהיא בריאה ושלמה. יחד, נעבור איתה את הימים המורכבים והמאתגרים.

מנכ"ל הדסה, פרופ׳ זאב רוטשטיין מסר בתגובה: "האירוע המרגש ויוצא הדופן ממחיש כמה חיונית התקשורת בין צוותי מד"א המגיעים מן השטח לבין הגורמים בהדסה - המתקיימת בשגרה אך חשובה שבעתיים בימים אלה".

בחדרי חרדים

מאיר בר דיין

משתמש מקצוען
עריכה תורנית

מאיר בר דיין

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
חיזוק נפלא ביותר:
במדבר רבא י"ח-כ"ב: שכן דרכו של הקב"ה לעשות שליחותו ע"י דברים קלים לכל המתגאין עליו שלח להם בריה קלה להיפרע מהם להודיעך שאין גבורתן ממש ולעתיד לבוא עתיד הקב"ה להיפרע מן האומות ע"י דברים קלים שנאמר:"והיה ביום ההוא ישרוק ה' לזבוב אשר בקצה יאורי מצריים ולדבורה אשר בארץ אשור".
1584394567907.png

נערך לאחרונה ב:

מצפה לישועה

משתמש מקצוען
רוצה פגישה עם הגרח"ק???
לא הבנתי אותי, אני מתפלא כי תמיד החרדים הם הקרבן ושק החבטות הלאומי, לא כי אני בדעה ח"ו שזה לא בסדר שהלימודים נמשכים. דוקא אני מחאתי נמרצות באלו שזלזלו בגדולי ישראל שהורו להמשיך את הלימודים. תשאלו את שמחו איך ירדתי עליו....

משה ל.

משתמש צעיר
אני חושב שהשאננות היחסית של הציבור החרדי ,
זה פשוט כי רוב החולים ,ובהתאמה גם המבודדים הם מהציבור הכללי,

לא שאצלינו אין חולים ,
אבל שם, חו"ל וכל זה יש הרבה יותר.

אבל כשזה ייכנס ח"ו אלינו וזה כנראה יקרה,
המשמעות תהיה עצומה, כי אצלינו הכל ביחד הישיבה, הבית כנסת, המקווה, השכונה.
אחד שנדבק אלפים בבידוד, תראו את טלז - סטון
נראה לי ששם כבר לא מתייחסים לזה בזלזול כמו יתר הציבור החרדי.

סתם, נקודה למחשבה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה