קורונה קורונה 6 - היתה פטפטת...

מצב
הנושא נעול.

פזמון

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
אפשר להירגע אם התינוק לא היה במגע עם חולה מאומת לא יעשו לו כלום פשוט יש תור ארוך בשביל הבדיקות ,
גם לי זה היה לי עם התינוק שלי ומד"א אמרו שהכל בסדר ובסוף יצא לו עוד שן.......
אנשים למה אתם לוקחים אחריות? תדווחי. תדעי שעשית מה שאת צריכה.

etgar

משתמש מקצוען
אם נחשב את המספרים כיום לעוד חודש לפי הכפלה של פי 3 בערך לכל שבוע נקבל מספרים מחרידים בעולם. תשבו על כסא לפני שאתם קוראים:
שש עשרה מליון ומאתיים אלף חולים ושש מאות ושלושים אלף מתים ה"י!!!!!!! זה ס"ה שפעת ...... :(
630,000 מתים משפעת זה קצת יותר ממוצע שנתי....

הדס'וש

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
בטבריה "צומת פוריה"
נכנסו כ 100 אנשים לבידוד.
אחד הדיירים בשכונה חזר מחו"ל ולא נכנס לבידוד, עד שהיה בטוח שהוא לא מרגיש טוב.
הזוייייייייייי.

(מקור: הכניס את אח שלי לבידוד :( .)

פזמון

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
התסמינים של המחלה הנגרמת מנגיף הקורונה דומים לאילו של שפעת: חום, שיעול, קוצר נשימה וקשיי נשימה.
למעשה, לא ניתן להבדיל בבדיקה קלינית בין הדבקה בנגיף הקורונה לבין מחלות נשימתיות רבות אחרות.
במקרים חמורים, המחלה עלולה להוביל לדלקת ריאות קשה, לתסמונת נשימתית חמורה, לאי ספיקת כליות ואף למוות.

etgar

משתמש מקצוען
אם נחשב את המספרים כיום לעוד חודש לפי הכפלה של פי 3 בערך לכל שבוע נקבל מספרים מחרידים בעולם. תשבו על כסא לפני שאתם קוראים:
שש עשרה מליון ומאתיים אלף חולים ושש מאות ושלושים אלף מתים ה"י!!!!!!! זה ס"ה שפעת ...... :(
ארגון הבריאות העולמי מדווח שמדי שנה מתים בגלל שפעת בין 290 אלף ל־650 אלף בני אדם וכ־3 מיליון עד 5 מיליון אנשים סובלים מסיבוכי המחלה.

כך שהנתונים לא כ"כ .......

מצפה לישועה

משתמש מקצוען
שש עשרה מליון ומאתיים אלף ח
630,000 מתים משפעת זה קצת יותר ממוצע שנתי....
עוד פעם עם ההשוואות שאינן תואמות ומשתוות כלל!!!!!! כאן מדובר על חודש בלבד שאין סיכוי לשום מערכת בריאות להתמודד עם כזה מאסה של חולים שבשפעת זה מתפרס על חודשים רבים. שנית מה יהיה אם ימשיך לחודשיים, שלושה, חצי שנה. ואידך זיל וגמור..ר"ל..

etgar

משתמש מקצוען
עוד פעם עם ההשוואות שאינן תואמות ומשתוות כלל!!!!!! כאן מדובר על חודש בלבד שאין סיכוי לשום מערכת בריאות להתמודד עם כזה מאסה של חולים שבשפעת זה מתפרס על חודשים רבים. שנית מה יהיה אם ימשיך לחודשיים, שלושה חצי שנה. ואידך זיל וגמור..ר"ל..
אבל תראה מה קורה בסין כולה מתו איזה 3000 איש והסיפור נגמר

פוזה גרף

משתמש מקצוען
לקרובת משפחתי אובחן היום קורונה
ולא היה לה כלל חום
קצת כאב ראש וסחרחורת
רגע, רגע, זה לא יכול לעבור ככה.

למה היא פנתה?
איך בדקו אותה?
כמה זמן הרגישה?
האם נחשוש מכל חולשה וכיו''ב?

נדבו פרטים..

לא כמו כולם

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
התסמינים של המחלה הנגרמת מנגיף הקורונה דומים לאילו של שפעת: חום, שיעול, קוצר נשימה וקשיי נשימה.
למעשה, לא ניתן להבדיל בבדיקה קלינית בין הדבקה בנגיף הקורונה לבין מחלות נשימתיות רבות אחרות.
במקרים חמורים, המחלה עלולה להוביל לדלקת ריאות קשה, לתסמונת נשימתית חמורה, לאי ספיקת כליות ואף למוות.
אוקיי,
אבל ראיתי שכתבו כאן גם כאבי ראש וסחרחורות,
ובתמונה שהעלו מערוץ 2 כתוב גם כאבי מפרקים, עייפות וליחה.
ואני מבינה שלא חייב שיהיה את הכל ביחד...
(ואני גם לא מבינה איך שיעול יבש הולך עם ליחה?)

אז אם אני עם שיעול יבש עייפות וכאבי ראש חזקים מהבוקר יש לי מה לחשוש??
(ההגיון אומר לי שזה תוצאה של 3 ימים חופש בבית סגור עם ילדים, אבל כבר לא יודעת מה לחשוב.)

פזמון

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
כל אלה שמשווים עדין את הקורונה לשפעת,פרושו שטרם עיכלו שקורונה היא קורונה
כל עוד אין חיסון קורונה

זבון וזבין

משתמש מקצוען
המשך סיכום:
עוד כמה נתונים בהתייחס על מה שקורה במדינות ספציפיות ומה שאפשר לחזות על העתיד,
איטליה התייצבה בימים האחרונים על כ-3,500 חולים ו-350 מתים בכל יום (הסיבה שהמתים זה 10 % מהחולים יוסבר להלן),
המדינה שרושמת כל יום גידול דרסטי ביחס לשאר המדינות היא ספרד שכל יום כמות החולים והמתים עולה דרסטית ביחס לעליה של יום קודם,
כמו כן מתחילים לראות גידול רציני באנגליה (שעד עכשיו הייתה די רדומה),
וכן ברוסיה שכמעט ולא היה שם חולים (ולא מדובר בצנזורת השלטונות) בשבוע האחרון הוכפל המספר בפי 10 (עדיין מס' קטן כ-140 בלבד, אבל בכ''ז זה מגמה),
המדינות שהצליחו להשתלט כמעט לגמרי על הנגיף ולהצליח לפחות למנוע את התפשטותו הן: סין ד.קוריאה טייוואן ועוד כמה מדינות באיזור סין שבמלחמה נחושה (כל אחד בדרכו אם בבידודים או במעקבים טכנולוגיים על האזרחים ועוד) הצליחו להשתלט על הנגיף,
נתון שמצריך מעקב ובעיקר לטווח הלא מיידי (בעוד כחודש) הן המדינות האפריקניות שכמעט ולא שלט בהן הנגיף ואף אם כן אז במס' מדינות חד ספרתי וכמות חולים חד ספרתי, ובשבוע האחרון חל ריבוי אדיר בכמות המדינות שנחשפו לנגיף, מעל 40 ! מדינות אפריקניות נחשפו בשבוע האחרון (מדינות לא מוכרות לי, לעולם לא הבנתי מה ההבדל בין גאנה גינאה גויאנה וגויאנה-המשוונית גואם וגאבון ועוד...),
לפי ההיגיינה הנהוגה במדינות האלו והמוות שנגרמות במדינות אלו שאינם קיימות במדינות אחרות, קל מאוד לשער מה צופן העתיד שם...
יצויין שהיום ראינו גידול ענק בארה''ב וכנראה נראה גם בימים הקרובים - זה לא נובע מגידול אלא מ''התנדבות'' הממשל להתחיל לעשות בדיקות לפחות ככמות הבדיקות הנעשות בישראל...
וה' ירחם על כל עמו בית ישראל.

עוקר הרים

משתמש מקצוען
ארגון הבריאות העולמי מדווח שמדי שנה מתים בגלל שפעת בין 290 אלף ל־650 אלף בני אדם וכ־3 מיליון עד 5 מיליון אנשים סובלים מסיבוכי המחלה.

כך שהנתונים לא כ"כ .......
אדרבה, אם המצב בשפעת כ''כ קשה מי יטפל בכל חולי השפעת אם כל בתי החולים יהיו עמוסים בחולי קורונה

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה