קורונה קורונה 3

מצב
הנושא נעול.

מרחבית

משתמש מקצוען
על גבי הספינה שהו 800 ,3 בני אדם. הם היו
סגורים במקום אחד, ורמת ההידבקות שלהם
היתה גבוהה יותר מכל מקום אחר. על כך אין
חולק.
לפי מה שהבנתי, זו היתה ספינת תענוגות. הווה אומר בית מלון צף. מרחבים. חדרים נוחים. מאז שהתגלתה המחלה בספינה, הם נכנסו לבידוד כל אחד בחדר שלו בספינה.
נכון שספינה זה בכל זאת ספינה, לא ממש אידיאלי. אבל לא, הם לא היו סגורים במקום אחד צפוף כפי שאנחנו מדמיינים. האם רמת ההידבקות שלהם היתה גבוהה יותר מאשר בשכונות הספציפיות בה ההתפרצות בסין החלה? - כלל לא בטוח.

בקיצור, זו מחלה מאוד מאוד מדבקת. ההערכות מבוססות על מקומות שלא עשו מייד בידודים, כגון סין ואיטליה. ההערכות האלה באות לומר לנו כמה קריטי הבידוד והשמירה על ההוראות.
32 בני
אדם מאושפזים במצב קשה, והנסיון מלמד שגם
בקרב המאושפזים במצב קשה, ואפילו במצב
קשה מאוד, יש אחוזי החלמה גבוהים מאוד
בסייעתא דשמיא.
בתנאי שבתי החולים לא קורסים. איטליה ואירן מלמדות אותנו, שכשיש הדבקה של המוני אנשים בעת ובעונה אחת, גם אלו שהיו יכולים להינצל, מתים שם בהמוניהם כי בתי החולים קורסים ולא יכולים לקלוט אותם ואין מספיק מכשור. לכן כל-כך חשוב לפחות להאט את קצב ההדבקה.

המטרה לא להפחיד. המטרה בדיוק הפוכה. להבין מה צריך לעשות כדי שבע''ה נהיה רחוקים מאוד מהתרחישים הללו.
ללמוד מהניסיון של המדינות שכבר היו שם. בידוד מוקפד בשלבים התחלתיים, יחד עם בדיקות נרחבות לגילוי החולים באוכלוסיה. וכפי שנכתב מאוד נכון:
העובדה שהלימודים בוטלו אינה מלמדת על
כך שהמצב יוצא משליטה. ההיפך הוא הנכון.
הממשלה החליטה להשתלט על המצב מבעוד
מועד, כדי שלא נגיע לאותם תרחישי אימה

ד' ישמור את כולנו.

אריאל וו

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
אז בבקשה תסבירו למה באיטליה מתים כ6 אחוז, וברוב מדינות אירופה סגרו את כל בתי הספר (גם אלה שלא תינוקות של בית רבן), ושם אין ראש ממשלה שמתמודד עם בעיות פוליטיות.
ובואו נעזוב את זה, זה לא אשכול פוליטיקה.
האוכלוסיה באיטליה היא המבוגרת ביותר באירופה (גיל ממוצע 47 לעומת 38 בשאר אירופה). רוב המתים היו בגלאי 80 ו-90.
זכותך להכנס לפאניקה, כמו שאר העולם, אבל יש כאלו שיודעים לאחוז ראש גם במצבים כאלו... ב"ה.

בדינג

משתמש מקצוען
D I G I T A L
חייבת לשתף
הייתי עכשיו באחת מחנויות "יש חסד" באחת מהערים החרדיות
לפני בתור עמדו שתי נשים שצחקקו ולעגו בקול על כל המצב, הן ציינו ש"כיף" להן שהילדים שלהן במוסדות ויש להן חופש לנקות לפסח, הן ניסו לשתף אותי בלעג ובצחוק

אך מה לעשות שאני מהמגזר שכן השאיר ילדים בבית, ואותי זה לא מצחיק!!!!
אנשים-רגישות.

חבל שלא חיכית עוד כמה דקות עד שהן קיבלו טלפון מהחיידרים לבוא לקחת את הילדים כי המשטרה סוגרת להם את החיידר...

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
חייבת לשתף
הייתי עכשיו באחת מחנויות "יש חסד" באחת מהערים החרדיות
לפני בתור עמדו שתי נשים שצחקקו ולעגו בקול על כל המצב, הן ציינו ש"כיף" להן שהילדים שלהן במוסדות ויש להן חופש לנקות לפסח, הן ניסו לשתף אותי בלעג ובצחוק

אך מה לעשות שאני מהמגזר שכן השאיר ילדים בבית, ואותי זה לא מצחיק!!!!
אנשים-רגישות.
מפתיע שיש מוסדות שלומדים.
אני יודעת שגם בתי הספר הפרטיים הושבתו

ליבה ארזי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
מפתיע שיש מוסדות שלומדים.
אני יודעת שגם בתי הספר הפרטיים הושבתו
כל החיידרים הליטאים לומדים כרגיל עפ"י הוראת מרן הגר"ח קנייבסקי שליט"א והגר"ג אדלשטיין שליט"א.

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אמרה לי חברה שיש רק 3 מגזרים שמקפידים על הכללים...
והיא עובדת כרגיל (בהנהלת חשבונות, לא משהו קריטי) וכל הילדים שלה במוסדות...

אני לא יודעת עד כמה הדברים שלה נכונים, אשמח לקבל עדכון

GRAFI

משתמש מקצוען
לפני חודש אף אחד לא חלם שזה יהיה ככה!
אם היו מודיעים על הסגר היתה נוצרת פאניקה ואנשים לא היו מבינים את רמת החשיבות להסגר
אבל באמת חבל שלא הצאת את ההסגר לממשלה לפני חודש היה נחסך מלא כאבי ראש למדינה..
ממש מצחיק
את אולי לא ידעת את ההשלכות לפני חודש
בשביל זה יש אנשי מקצוע וחוקרים
והם ידעו מצוין מה הולך להיות לפי מה שקורה בעולם זה די ברור
למה אז לא עשו הסגר?
כנראה שהם מכירים אותך ועוד כמה כמוך שהיו עושים צחוק ומצפצפים על ההוראות

קורן פלקס

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
אוטומציה עסקית
האוכלוסיה באיטליה היא המבוגרת ביותר באירופה (גיל ממוצע 47 לעומת 38 בשאר אירופה). רוב המתים היו בגלאי 80 ו-90.
זכותך להכנס לפאניקה, כמו שאר העולם, אבל יש כאלו שיודעים לאחוז ראש גם במצבים כאלו... ב"ה.
לא צריך להיכנס לפאניקה אבל עפ''י השו''ע צריך לבטל את כל התורה מפני פקוח נפש והקביעה בכל דבר האם זה נקרא פיקוח נפש הוא עפ''י הרופאים והרופאים שממונים בשרד הבריאות קבעו שזה פקוח נפש ועשו כללים כדי שלא יהיה סכנה לשום יהודי ולכן מחוייב כל שומר תורה ומצוות לשמור את ההנחיות האלה (כל זה הוא דברים פשוטים עיין שוע אורח חיים סי' שכח ושכט)

שינדלה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
לא צריך להיכנס לפאניקה אבל עפ''י השו''ע צריך לבטל את כל התורה מפני פקוח נפש והקביעה בכל דבר האם זה נקרא פיקוח נפש הוא עפ''י הרופאים והרופאים שממונים בשרד הבריאות קבעו שזה פקוח נפש ועשו כללים כדי שלא יהיה סכנה לשום יהודי ולכן מחוייב כל שומר תורה ומצוות לשמור את ההנחיות האלה (כל זה הוא דברים פשוטים עיין שוע אורח חיים סי' שכח ושכט)
אתם יודעים יותר טוב מגדולי ישראל??????????????

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
ובטוח גם אין שם שום ילד אסטמתי.
אין ספק.
או מושתל איבר
אן מדוכא חיסון מסיבה אחרת
או מישהו סכרתי
או מישהו עם בעיה אחרת

נו, באמת.
בכל מקום יש סיכוי שיש אנשים בסיכון שעלולים להדביק ולחלות ולהדביק אחרים.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה