קורונה קורונה עידכונים בלבד!!

מצב
הנושא נעול.

יוחנן 1

משתמש מקצוען
לצערי אני לא אופתע אם הנתון נכון.
אולמות השמחה הם אחד המקומות שקשה לאנשים להתנתק מהרגל פשוט של לחיצת ידיים ונשיקות.
לא שווה המזל טוב בלי זה . במיוחד מהכיוון של המחתנים ולאורחים לא נעים לא להגיב ליד המושטת...

כנ"ל בנוגע לריקודים חתנים וכלות רוצים ריקודים "רגילים". ושהסבא והסבתא ילכו...
ובחותנות ואירועים רוב רובם של האנשים ללא מסכות

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
אולמות שמחה:
יש תופעת "עדר" בציבור, ובאולמות שמחה בקלות גולשים להפרת הכללים, ואז זה נהיה המוני כשכולם רוקדים ביחד ולוחצים ידים, ובמצב כזה כמובן שמסיכות זה בדיחה אחת גדולה. והבושה מלהיות שונה וחריג באמצע השמחה גוברת על החשש הרחוק המנקר במצפון על הריגת זקנים.

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
מאז הפתיחה של הבדיקות לכלל הציבור יש משמעות גם למספר הבדיקות היומי.
ובכן בבני ברק הקטנה נבדקו 800 אנשים היום ו-22 נמצאו חיוביים.
בתל אביב הגדולה נבדקו 900 אנשים ו-23 נמצאו חיוביים.
נתון מעניין.
תל אביב עיר גדולה פי שניים מבני ברק.
החילונים פשוט לא הולכים להיבדק.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
אבל באזורים שאני מסתובבת, אני כמעט היחידה עם מסיכה,
ולא תמיד נעים עם המבטים, אבל מעדיפה מבטים על פני קרבה .....
איזה מבטים, לא הבנתי.
הרי בעוד שבוע הם יסיתו נגדנו שאנחנו מפיצים את המגיפה ואנחנו איזורים אדומים וכו'.

צ ב י

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
למעשה החכם יתן לב

אין כאן הכללות לגבי ציבור מסויים או אחר, וכל פעם מנסים למצא תירוצים להצדיק את עצמנו שאנחנו או אחרים יותר טובים מציבור אחר. אבל בכל מקרה אנחנu חייבים לנהוג במשנה זהירות:
  • בתפילות שבת בבית כנסת סטנדרטי יש 1.5 מ"ר לכל מתפלל, הצפיפות היא איומה, כך שגם אם 'היו' מגיעים כולם עם מסכה על האף היה צריך הרבה ניסים שלא יידבק אף אחד בהתחשב שהתפילה נמשכת כשעתיים.
  • לא שבימות החול המצב הרבה יותר טוב, במניינים בשעה 7:00-8:00 יש צפיפות אדירה.
  • האברכים נמצאים בכוללים במשך שעות במקום סגור ואטום עם מזגן ואם חלילה (רק) אחד יוריד מסכה...
  • המצב בישיבות קטנות וכדו' לא יותר טוב בלשון המעטה.
  • על פי דרך הטבע בכל החופים של הארץ וכל הפארקים ושמורות הטבע הסיכונים הם הרבה יותר פחותים בהתחשב שכולם נמצאים באוויר העולם.
  • גם אם ציבור אחר נוהג בקצת פחות זהירות, אנחנו החיים במקומות סיכון חייבים משנה זהירות. ובעיקר כי אנחנו אמורים להקפיד יותר על מצוות ונשמרתם...
  • אף אחד לא רוצה שיסגרו את הבתי כנסיות בחזרה, אבל אני לא רואה שהציבור דואג שישאירו לנו הבתי כנסת.

קצרה

משתמש מקצוען
נתון מעניין.
תל אביב עיר גדולה פי שניים מבני ברק.
החילונים פשוט לא הולכים להיבדק.

זו תוצאה ישירה של המחשבה החילונית שקורונה היא מחלה של חרדים.
והחרדים הלחוצים ממשיכים להבדק ולהבדק גם ללא תסמינים והממשלה סוגרת אותם - ומגבירה את הלחץ החרדי מול תחושת השחרור החילוני ושוב את מספר הנבדקים החרדי ... ממש שאלת הביצה והתרנגולת...

מהודר!

סופר מקצוען באינדיזיין!!!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
עריכה תורנית
אולמות שמחה:
יש תופעת "עדר" בציבור, ובאולמות שמחה בקלות גולשים להפרת הכללים, ואז זה נהיה המוני כשכולם רוקדים ביחד ולוחצים ידים, ובמצב כזה כמובן שמסיכות זה בדיחה אחת גדולה. והבושה מלהיות שונה וחריג באמצע השמחה גוברת על החשש הרחוק המנקר במצפון על הריגת זקנים.
ומה עם האחראי קורונה.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
חישוב פשוט שלי בלוח הבקרה של משרד הבריאות.
השוויתי את המספרים מול הטבלה שיוחנן הביא אליה קישור למעלה ועשיתי תרגיל חיסור פשוט בין מספר הבדיקות ומספר החולים נכון לאתמול ונכון להיום.
אי אפשר להסיק מבדיקות של שני ימים.

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
באיזה מדינה אתם חיים?
אני הסתובבתי ברמת גן ותל אביב לפני שבוע שבועיים כמעט לא ראיתי מישהו בלי מסיכות.
בבני ברק גם היתה שמירת מסיכות אבל לא רק בגלל הצייתנות החרדית אלא בגלל שעיריית בני ברק על דעת עצמה נתנה דוחות בזמן שהמשטרה עדיין לא חשבה על הרעיון הזה.

במקומות אחרים בארץ ידוע ומפורסם שיש חוגים שלמים שמזלזלים במסיכות, וגם באלו השומרים יש לא מעט סוררים.
מדינת ירושלים.

יום שישי, גן חיות. הרבה אנשים!!!

כל החרדים עם מסכות כל החילונים בלי.
אנחנו פשוט עברנו והסתכלנו אחד אחד
חרדים עם חילונים בלי.

עוד דוגמא.
אני גרה בשכונה מעורבת, כל חרדים עם מסכות, חילונים בלי. (במיוחד הצעירים).

Shaniart

משתמש פעיל
מדינת ירושלים.

יום שישי, גן חיות. הרבה אנשים!!!

כל החרדים עם מסכות כל החילונים בלי.
אנחנו פשוט עברנו והסתכלנו אחד אחד
חרדים עם חילונים בלי.

עוד דוגמא.
אני גרה בשכונה מעורבת, כל חרדים עם מסכות, חילונים בלי. (במיוחד הצעירים).

אין ספק שהחרדים שומרים על מסכות יותר מהחילונים!!!

ובכל זאת ההדבקה אצלנו מהירה בגלל הקהילתיות. זו עובדה!!!

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה