אנחנו זוג צעיר ורוצים לקנות דירה.
הוצע לנו דירה חדשה במחיר זול הדירה נמצאת בקומה 9.
מה דעתכם על דירה בקומה 9?
הוצע לנו דירה חדשה במחיר זול הדירה נמצאת בקומה 9.
מה דעתכם על דירה בקומה 9?
יש הרבה שיטות וחבל לפסוק לרבים את שיטתך אלו ואלו דברי אלוקים חיים???
לא ידוע לי על רב רציני שהתיר מעלית שבת.
לי ידוע שעדיף לחלל שבת ע"י יהודי בפיקוח נפש ולא להשתמש במעלית שבת.
ואם אכן ניתן לסמוך על זה אז מה השאלה? אם אכן המחיר משקף את הקושי בהמתנה למעלית ובמיוחד אם זו רק מעלית אחת בבנין. אז לכאורה זה אכן שווה.
לפחות הבנו את השאלה!חוץ מהעניין של שבת, צריך לקחת בחשבון שאם ירדתם מהבית ושכחתם משהו זה לוקח יותר זמן, כך אמרה לי מישהי שגרה בקומה 7 אפי' עם המעלית.
צריך לבדוק האם המעלית אכן פועלת בשבת.יש מעלית שבת בהכשר מהודר.
בספר שמירת שבת כהלכתה שזה הספר הראשון והנפוץ ביותר בהלכות שבת, וזהו ספר שהגרש"ז אויערבך עבר עליו מילה במילה, הוא מתיר בשופי.???
לא ידוע לי על רב רציני שהתיר מעלית שבת.
לי ידוע שעדיף לחלל שבת ע"י יהודי בפיקוח נפש ולא להשתמש במעלית שבת.
זה לא רק איך המעלית עובדת שקובעת אם מותר להשתמש בה בשבת.יש מעלית שבת בהכשר מהודר.
ירידה במעלית הוא לא התיר בשופי!! וע"עבספר שמירת שבת כהלכתה שזה הספר הראשון והנפוץ ביותר בהלכות שבת, וזהו ספר שהגרש"ז אויערבך עבר עליו מילה במילה, הוא מתיר בשופי.
ואחריו עוד שורה של רבנים.
דעת יחיד! (שמעלית שבת היא איסור גמור, ואין לה שום יתרון ע"פ מעלית רגילה בשבת, וממילא אין בזה עניין)
ועל סמך זה ככה נהגו בביה"ח מעייני הישועה.
מעניין שדעת תורה זה עניין פוליטיהפתרון הוא כמובן מעלית שבת. והלכתית יותר מסובך לטבול בשבת במקווה חם, וכל החסידים עושים את זה...
אלא מה? פוליטית מעלית שבת איננה קבילה.
כשהמצב ישתנה (והוא ישתנה, מצוקת הדיור וכו'), אכן יהיה כדאי יותר לקנות דירות גם בקומות מופרכות.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: