בואי תראי מה קורה בבתי הספר הכלליים (לא בית יעקב) בשעות הבוקר ובסיום הלימודים- אי אפשר ללכת שם בגלל כמות הרכבים הפרטיים של ההורים שמעלים/מורידים את הילדים. (עבדתי ליד כזה מקום פעם, מדברת מנסיון).
ואת בטוחה בכך שעדיף שילדים בהמוניהם יסעו בתח"צ, ימלאו אותו במקום בהסעה פרטית משלהם? ואז יפתחו פה אשכולות קיטור בפרוג על הילדים חסרי הד"א שלא קמים למבוגרים/משתוללים/מרעישים?
רואה גם רואה... (כל יום עוברת ליד כמה מוסדות כאלו...)
בעיני (וזכותך לחלוק עלי! )
אבל בעיני הקטנות, אני חושבת שאם בן אדם החליט לשלוח את הילד שלו למוסד מרוחק מהבית, - יש לכך השלכות ...
אולי את חסידת גור ואת לא מודעת לזה כי משום מה התלמודי תורה שלהם מתוקצבים כמוסדות חינוך עצמאי בגלל הסכם עתיק יומין שאף אחד לא מעיז לגעת בו...
אבל אני שולחת את ילדי לחיידרים, ומשלמת על כך טבין ותקילין, למרות שאני בהחלט יכולה לשלוח אותם לת"ת קרוב יותר לביתי,שמשויך לחינוך העצמאי בסבסוד גבוה יותר...
אבל! זו החלטה שלי, ואני נושאת במחיר.. אני רציתי לילדי סוג של חידר מסוים ועל כן ילדי הולכים יום יום דרך ארוכה למוסד הלימודים שלהם, למרות שיש לנו קרוב הרבה יותר חיידרים קרובים יותר...
וכואב לי שהם מזיעים והולכים ככ הרבה 4 פעמים ביום! עוברים כביש סואן! (אם היו להם פאות קשורות מתחת לכיפה, היה נמנע מהם הרבה מהסבל הזה..), אבל זו החלטה שלי ואני נושאת בתוצאות שלה!
יש לי שכנה , חסידים של חסידות מסוימת שילדיה נוסעים יום יום בהסעה, פרטית שלוקחת אותם למוסדות של החסידות שלהם ששוכני בק. הרצוג, ילדים קטנטנים ! שלומדים כ"כ רחוק מהבית, אין להם רכב, ובמקרה שהילד לא מרגיש טוב , צריך לקחת מונית כדי להביא אותו זה לא מרחק הליכה...
ובכל זאת האי בחרה במקום הלימודים המרוחק - והיא נושאת בתוצאות לטוב ולמוטב,
וכן היית צודקת לו היה מדובר בעיר רחבת ידיים, עם כבישים מרובי מסלולים.... ובחיידר קטנטן עם 50 ילדים שהאוטובוס פולט אותם ותוך דקה ממשך לדרכו,
בת"ת של גור (ויתכן בהחלט שבעוד מוסדות זה כך, רק שזה מה שאני מכירה ורואה...) האוטובוסים פוקקים רחוב שלם, ממתינים שם לילדים כרבע שעה לפחות! לפני שהילדים יוצאים... אין אפשרות לעבור לא בכביש, ולי כאישה עם עגלה אין יכולת ללכת על המדרכה כי בבת אחת יוצאים המוני ילדים, ליעד אחד (האוטובוסים כולם ממתינים ברחוב בן זכאי, ולא מפוזרים במקומות שונים..) וכן זה בהחלט מכביד על שאר תהושבים! שלא אמורים לשאת בעול החינוך של מי שרצה חינוך ספציפי, למרות שברור לי שלהורי הילדים אין סידור נוח מזה!!
אבל בהחלט לא היה מזיק להגדיל ראש ולראות במה הנוחות שלי מגיע על חשבון האחר, והאם זה מצדיק את הענין (אפילו אפילו אם מגיע לי על פי חוק, ק"ו שבמקרה דנן רוכבים על החוק...)