איזה גודל תבנית?מנסה לקלוע לטעמך...
קוגל ירושלמי:
1. שימי בסיר:
1/2 כוס שמן+3/4 כוס סוכר
השחימי עד לצבע כהה ממש! אבל לא שרוף!
2. הניחי מכסה הרמטי על הסיר, הרימי מעט וצקי 7 כוסות מים רגילים-בזהירות רבה מפני התזה!-היעזרי כאמור במכסה.
3. הרתיחי ורק לאחר שהסירופ מבעבע היטב, הוסיפי:
1 כף מלח
3 כפות סוכר
1 כפית פלפל שחור
אל תיבהלי כי זה יתסוס מעט....
4. המשיכי להרתיח, והוסיפי 1 חב' אטריות של שיבלים.
בשלי כ-5 דק' מזמן הרתיחה, כבי את הלהבה וכסי את הסיר הרמטית עד להתאיידות המים לחלוטין.
5. הוסיפי 2 ביצים תוך בחישה נמרצת שלא תתבשלנה!
והעבירי לתבנית.
6. אפי כ-50 דק', צקי 1/2 כוס מים רותחים והחזירי לאפיה של 10 דק' נוספות.
*עדיף לקרר היטב את הקוגל לחיתוך יפה וקל
הצלחה רבתית
ושבת שלום!
חד פעמי זה בסדר?
האם מותר בסיר פוד אפיל לאפות?
האם התבנית צריכה להיות מכוסה בנייר אלו יניום באפיה?
איזה גודל תבנית?מנסה לקלוע לטעמך...
קוגל ירושלמי:
1. שימי בסיר:
1/2 כוס שמן+3/4 כוס סוכר
השחימי עד לצבע כהה ממש! אבל לא שרוף!
2. הניחי מכסה הרמטי על הסיר, הרימי מעט וצקי 7 כוסות מים רגילים-בזהירות רבה מפני התזה!-היעזרי כאמור במכסה.
3. הרתיחי ורק לאחר שהסירופ מבעבע היטב, הוסיפי:
1 כף מלח
3 כפות סוכר
1 כפית פלפל שחור
אל תיבהלי כי זה יתסוס מעט....
4. המשיכי להרתיח, והוסיפי 1 חב' אטריות של שיבלים.
בשלי כ-5 דק' מזמן הרתיחה, כבי את הלהבה וכסי את הסיר הרמטית עד להתאיידות המים לחלוטין.
5. הוסיפי 2 ביצים תוך בחישה נמרצת שלא תתבשלנה!
והעבירי לתבנית.
6. אפי כ-50 דק', צקי 1/2 כוס מים רותחים והחזירי לאפיה של 10 דק' נוספות.
*עדיף לקרר היטב את הקוגל לחיתוך יפה וקל
הצלחה רבתית
ושבת שלום!
אפשר חד פעמי?
צריך להיות מכוסה באפיה?