קוגל ירושלמי

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
נכון, בטח עם חיפוש נאות אמצא בפורום איזה מתכון,
אבל אני צריכה מותאם במיוחד בשבילי:)
לא חריף מדי, לא מתוק מדי, שיהיה בול, והאורחים יאהבו (כי אני לא ממש מחבבת).
וגם- בלי הרבה עבודה.
כמה שיותר פשוט.
סיר אחד וגמרנו.
משהו שיגידו לי:
קחי אטריות, בשלי רגיל, סנני, הוסיפי קמח ומלח, ואפי בתנור.

ואחרי כל ההוראות, יש לכן משהו בשבילי??

תודה::)
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
מנסה לקלוע לטעמך...
קוגל ירושלמי:
1. שימי בסיר:
1/2 כוס שמן+3/4 כוס סוכר
השחימי עד לצבע כהה ממש! אבל לא שרוף!
2. הניחי מכסה הרמטי על הסיר, הרימי מעט וצקי 7 כוסות מים רגילים-בזהירות רבה מפני התזה!-היעזרי כאמור במכסה.
3. הרתיחי ורק לאחר שהסירופ מבעבע היטב, הוסיפי:
1 כף מלח
3 כפות סוכר
1 כפית פלפל שחור
אל תיבהלי כי זה יתסוס מעט....
4. המשיכי להרתיח, והוסיפי 1 חב' אטריות של שיבלים.
בשלי כ-5 דק' מזמן הרתיחה, כבי את הלהבה וכסי את הסיר הרמטית עד להתאיידות המים לחלוטין.
5. הוסיפי 2 ביצים תוך בחישה נמרצת שלא תתבשלנה!
והעבירי לתבנית.
6. אפי כ-50 דק', צקי 1/2 כוס מים רותחים והחזירי לאפיה של 10 דק' נוספות.
*עדיף לקרר היטב את הקוגל לחיתוך יפה וקל
הצלחה רבתית
ושבת שלום!
 

חיים יפים

משתמש צעיר
לא יודעת אם בדיוק מתאים לתנאים שלך, אבל בסיר אחד...
המוצרים:
400 גר' אטריות
כוס סוכר
3-4 כפות שמן
2/3 כפית פלפל
כף מלח
6 כוסות מים
2 ביצים
ההכנה:
לשים בסיר 1/2 כוס סוכר ושמן, להשחים, להוסיף מים רותחים (בזהירות!), לכבות את האש, להוסיף אטריות ותבלינים, לערבב, לסגור עם מכסה ולהשאיר עד שהאטריות שותות את המים ולא נשאר הרבה רוטב, להוסיף ביצים ולערבב, להעביר לתבנית או לסיר מתאים לאפיה ולאפות כשעה.
אפשר לכסות בנייר אפיה אם לא אוהבים את החלק הקשה...
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
המתכון שלי דומה לכנרת
אבל כמה טיפים-
לפני האפיה תני לבלילה להתגבש 10-20 דקות בתבנית בלי אפיה.
לפני האפיה שימי איזה 1/3 כוס מים מלמעלה שיצא עסיסי יותר.
והשאירי סגור לאחר האפיה עוד זמן.
אם את צריכה כמות גדולה כדאי לאפות בסיר עם ידיות מתכת או בלי ידיות (לי יש סיר שנקרא סיר ג'חנון)
ואז- להכין כמות כפולה או משולשת
ולחתוך לפרוסות כמו קנוי.
 

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
עכשיו אני בשלב של לחכות שהמים יתאיידו..
נראה לי שזו הולכת להיות הצלחה מסחררת..
רק זה חסר לי שבני הבית יתלהבו ואצטרך להכין כל שבוע..
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
אם תתרגלי- זה ענין של כמה דקות
ועוד כמה דקות של נקיון הקרמיקה מסביב הגז
 

מה הענינים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מה שבטוח, שאם מאד רוצים - אפשר להצליח!
כשקראתי את ההוראות שלך לגבי ההכנה הייתי בטוחה שכל התשובות תהינה: אין חיה כזו, תצטרכי לעבוד כדי שיצא מוצלח. והנה אני רואה שיש לך הרבה תגובות ורעיונות 'כפי בקשתך'.
עכשיו נשאר לך רק לבקש עוגת שלוש שכבות גבינה עם כלי אחד ובלי לכלוך (ועם 3 סוגי חומרים בלבד כי זה מה שיש לך בבית).
 

קשקוש10

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
חדוי, 2 ביצים? לא רשמת פעם 4? וגם יותר סוכר בפעם השניה, לא?
מתכון מומלץ
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
לכמות כפולה אני אכן שמה 4 ביצים ויותר סוכר!
 

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
תודה!
נראה מאד טוב, עכשיו אני מחכה למישהו שיבוא לטעום ויגיד אם יצא טעים או לא:)
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
פרסת?
מתנדבת לטעום....
 

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
לא פרסתי עדין..
באמת לא יפה שאני לא שולחת לך טעימה.
בזכותך הכנתי בפעם הראשונה.
הבעיה היא שאת גרה כנראה רחוק ממני, אחרת היינו מכירות:)
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
מניין לך שאנו לא מכירות?
מאפוא את?
ו..אל תלחצי,
הקוגל שלי כבר מוכן...
 

תיקתוק

משתמש סופר מקצוען
חדוי כנרת, אני רוצה להכין את הקוגל שלך. לא מבינה משהו במתכון

נכתב ע"י חדוי כנרת;2144217:
מנסה לקלוע לטעמך...
קוגל ירושלמי:
1. שימי בסיר:
1/2 כוס שמן+3/4 כוס סוכר
השחימי עד לצבע כהה ממש! אבל לא שרוף!
2. הניחי מכסה הרמטי על הסיר, הרימי מעט וצקי 7 כוסות מים רגילים-בזהירות רבה מפני התזה!-היעזרי כאמור במכסה.
3. הרתיחי ורק לאחר שהסירופ מבעבע היטב, הוסיפי:
1 כף מלח
3 כפות סוכר
1 כפית פלפל שחור
אל תיבהלי כי זה יתסוס מעט....
4. המשיכי להרתיח, והוסיפי 1 חב' אטריות של שיבלים.
בשלי כ-5 דק' מזמן הרתיחה, כבי את הלהבה וכסי את הסיר הרמטית עד להתאיידות המים לחלוטין.
5. הוסיפי 2 ביצים תוך בחישה נמרצת שלא תתבשלנה!
והעבירי לתבנית.
6. אפי כ-50 דק', צקי 1/2 כוס מים רותחים והחזירי לאפיה של 10 דק' נוספות.
*עדיף לקרר היטב את הקוגל לחיתוך יפה וקל
הצלחה רבתית
ושבת שלום!
לא מבשלים את האטריות?
עכשיו קראתי שוב.
זה נעשה בדרך אחרת ממה שאני רגילה...
אנסה להכין.
 

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
המתכון שלי ברעיון של חדוי
רק שאני שמה את האיטריות (אוסם) מיד אחרי ההשחמה
ועליהם את המים
כך הם לא משפריצים החוצה

ומנסיון שלי אפיה בסיר מקפיצה את הקוגל בכמה רמות
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
האטריות מתבשלות במים עם הקרמל
מתכון מעולה
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
סליחה, רק עכשיו נגשתי למחשב,

כשהמים רותחים,
את מוסיפה בזהירות את התבלינים-כי זה תוסס מעט,
ואז את האטריות,
מבשלת כ-5 דק'
מכסה הרמטית ומכבה את הלהבה,
השאירי כך עד להתאיידות כל המים.

מקווה שעכשיו מובן,
אשמח לעזור!
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  53  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה