מתכון אחד.
של עוגה. של קוביות.
קוביות סוכר חום וחמוציות עם
בשינוי קל,
תוספת קלה בתערובת-
ויש לכם עוגיה!
שתיהם טעימים
פשוטים מאוד להכנה.
מתכון לעוגה:
4 ביצים
3 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתיה
1.5 כוסות סוכר חום
1/2 כוס סוכר לבן
1 כוס שמן
1 כוס חמוציות ללא סוכר.
מערבבים בקערה ביד את הרכיבים.
משטחים בתבנית בינונית מרופדת בניר אפיה.
אופים ב 180 מעלות כ- 25 דקות עד שהעוגה יציבה למגע.
מקררים.
לעוגיות:
מכינים את המתכון הנ"ל אבל מוסיפים עוד 2 כוסות קמח עד שמתקבלת עיסה לא דלילה, כזו שאפשר לגלגל לגליל צר וארוך.
אם העיסה דביקה מדי- מוסיפים עוד קצת קמח
פורסים על השיש יריעה של ניילון נצמד
ביד, מגלגלים את העיסה לנקניק מעל לניילון הנצמד
סוגרים כסוכריה ומגלגלים את הגליל בעזרת אחיזה בקצוות עד שהוא מתהדק
מעבירים להקפאה להתקשות חלקית שיהיה נח לפריסה בסכין חדה ומשוננת.
כשגליל קפוא חלקית, פורסים לפרוסות בעובי של כס"מ
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה ברווחים לא מאוד גדולים ואופים ב 180 מעלות בערך 15 דקות להשחמה נאה.
העוגיות קראנצ'יות מבחוץ ורכות בפנים
אם רוצים עוגיה שכולה קראנצ'ית, פורסים דק יותר
שדרוג לעוגה:
מכינים צפוי משוקולד לבן וקרם לוטוס/קרם עוגיות
ממיסים יחד 200 גרם שוקולד לבן ו 1/2 כוס קרם לוטוס.
מורחים על העוגה
מעבירים להקפאה להתייבשות של הציפוי
מניחים על השיש לדקה ופורסים
טיפ:
אפשר לשלב פירות אחרים כמו למשל קוביות תמרים, צימוקים, וכיוצ"ב
של עוגה. של קוביות.
קוביות סוכר חום וחמוציות עם
בשינוי קל,
תוספת קלה בתערובת-
ויש לכם עוגיה!
שתיהם טעימים
פשוטים מאוד להכנה.
מתכון לעוגה:
4 ביצים
3 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתיה
1.5 כוסות סוכר חום
1/2 כוס סוכר לבן
1 כוס שמן
1 כוס חמוציות ללא סוכר.
מערבבים בקערה ביד את הרכיבים.
משטחים בתבנית בינונית מרופדת בניר אפיה.
אופים ב 180 מעלות כ- 25 דקות עד שהעוגה יציבה למגע.
מקררים.
לעוגיות:
מכינים את המתכון הנ"ל אבל מוסיפים עוד 2 כוסות קמח עד שמתקבלת עיסה לא דלילה, כזו שאפשר לגלגל לגליל צר וארוך.
אם העיסה דביקה מדי- מוסיפים עוד קצת קמח
פורסים על השיש יריעה של ניילון נצמד
ביד, מגלגלים את העיסה לנקניק מעל לניילון הנצמד
סוגרים כסוכריה ומגלגלים את הגליל בעזרת אחיזה בקצוות עד שהוא מתהדק
מעבירים להקפאה להתקשות חלקית שיהיה נח לפריסה בסכין חדה ומשוננת.
כשגליל קפוא חלקית, פורסים לפרוסות בעובי של כס"מ
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה ברווחים לא מאוד גדולים ואופים ב 180 מעלות בערך 15 דקות להשחמה נאה.
העוגיות קראנצ'יות מבחוץ ורכות בפנים
אם רוצים עוגיה שכולה קראנצ'ית, פורסים דק יותר
שדרוג לעוגה:
מכינים צפוי משוקולד לבן וקרם לוטוס/קרם עוגיות
ממיסים יחד 200 גרם שוקולד לבן ו 1/2 כוס קרם לוטוס.
מורחים על העוגה
מעבירים להקפאה להתייבשות של הציפוי
מניחים על השיש לדקה ופורסים
טיפ:
אפשר לשלב פירות אחרים כמו למשל קוביות תמרים, צימוקים, וכיוצ"ב