צריכה עזרה ממי שמבינה בעוגות...

אילה וויג

AYALA WEIG
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
יחסית חדשה כאן, אבל בכל אופן רציתי להגיד לכן ( אחרי שחפרתי קצת פה בפורום) שאתן כולכן כאן אלופות אחת אחת!!!
יוצא לי לעשות עוגות מידי פעם,
ופעם אחרונה שעשיתי עוגה נתקעתי בקטע של הבצק סוכר,
מצרפת לכן כאן את התמונה של העוגה שעשיתי ( אבל כל הקטע למטה עבר פוטושופ לכן הוא נראה חלק)
רציתי לדעת איך עושים את זה אבל שבהכנה עצמה הכל נראה חלק בלי פאשלות וסדקים, ושעדיין כל ה"קפלים" שלמטה בולטים וברורים
תודה מראש למגיבות!
01-IMG_1187.JPG
 

קלרינט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
D I G I T A L
הופה!
זה מרשים!!!

יש מצב שאת מעלה לפני פוטושופ, יהי יותר קל למומחיות להבין...

בכל אופן, ממה שידוע לי,
אפשר לחממם קצת את הבצק סוכר
או לעבד אותו הרבה בידיים לפני הרידוד
כדי שיקבל מרקם רך ואחיד.
 

ציפופו 1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אם נוצרו סדקים בבתק סוכר סימן שהשתמשת ביותר מדי קורנפלור או אבקת סוכר למנוע הידבקות. תנסי להשתמש בכמה שפחות פעם הבאה. זה אמנם מונע הידבקויות, אבל גם מייבש את הבצק כך שצריך להשתמש במידה נכונה
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
בצק סוכר דורש הרבה מיומנות כדי לעשות את השוליים מושלמים
אני -לא מומחית גדולה לכן כשניסיתי פעם ראשונה להתעסק עשיתי עוגה בסיומת כזו -תמונה
ראיתי שגם מומחיות גדולות "מחביאות" את השוליים המקומטים מתחת לצמה קלועה מבצק או פרחים וכו'
images.jpg
 

אילה וויג

AYALA WEIG
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
הופה!
זה מרשים!!!

יש מצב שאת מעלה לפני פוטושופ, יהי יותר קל למומחיות להבין...

בכל אופן, ממה שידוע לי,
אפשר לחממם קצת את הבצק סוכר
או לעבד אותו הרבה בידיים לפני הרידוד
כדי שיקבל מרקם רך ואחיד.

תודה שמחה לשמוע:)
טוב פעם באה אני ינסה לחמם,לא חשבתי על הכיוון הזה:(
תאמת עיבדתי אותו המון! בידיים אבל עדיין הוא היה קשה...

אם נוצרו סדקים בבתק סוכר סימן שהשתמשת ביותר מדי קורנפלור או אבקת סוכר למנוע הידבקות. תנסי להשתמש בכמה שפחות פעם הבאה. זה אמנם מונע הידבקויות, אבל גם מייבש את הבצק כך שצריך להשתמש במידה נכונה

לא השתשמשתי לא בזה ולא בזה, רק בבצק עצמו כמו שהוא..

בצק סוכר דורש הרבה מיומנות כדי לעשות את השוליים מושלמים
אני -לא מומחית גדולה לכן כשניסיתי פעם ראשונה להתעסק עשיתי עוגה בסיומת כזו -תמונה
ראיתי שגם מומחיות גדולות "מחביאות" את השוליים המקומטים מתחת לצמה קלועה מבצק או פרחים וכו'
צפה בקובץ המצורף 385360

וואו זה ממש אלוף!!!
אשמח לשמוע ממך איך עשית כדי שלא יהיה קפלים כאלו.. (נניח כמו שפורסים מפה על שולחן עגול, נוצר כמה קפלים כאלו של עודף בד, איך כאן בעוגה זה לא נוצר?)
אבל זה העניין שהייתי צריכה בדיוק את העוגה הזאת ככה שלא היה לי איפה להחביא את השוליים...
והנה אני יצרף לכם פה תמונה של העוגה לפני הפוטושופ כדי שיהיה יותר קל להבין מה התכוונתי..
image (1).png
 
נערך לאחרונה ב:

אילה וויג

AYALA WEIG
מנוי פרימיום
צילום מקצועי

welcome

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עד כמה שידוע לי מחליקים עם מים ופלטה מיוחדת
תסתכלי בהדרכות ביוטיוב ותראי
 

ציפופו 1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בחלק הקידמי זה עוד היה נראה יחסית נורמלי,
אין לי תמונה של האחורי,
אבל גם מה שלא הצלחתי זה שהצורה של הפסים האלו לא נשארה...
נגיד כמו פה-
https://www.prog.co.il/threads/happy-birthday.354173/#post-5447028
ומי ערב לך שאין פוטושופ?
לא שאני אומרת שבהכרח יש. אבל אין לך איך לדעת. אלא אם כן תבוא מי שהכינה ותעדכן שאין שם בכלל פוטושופ
 

*טובית*

משתמש מקצוען

אילה וויג

AYALA WEIG
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
והוא לא נדבק לך כל הזמן? או שלא עיבדת אותו מספיק ואז הוא באמת לא נדבק, אבל לא היה מספיק גמיש כדי לקבל את הצורה הרצויה ללא קמטים

עיבדתי אותו המון והוא היה גמיש,
בכל אופן לא נדבק, אז אולי זה לא היה מספיק...
 

אילה וויג

AYALA WEIG
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
ומי ערב לך שאין פוטושופ?
לא שאני אומרת שבהכרח יש. אבל אין לך איך לדעת. אלא אם כן תבוא מי שהכינה ותעדכן שאין שם בכלל פוטושופ

תאמת את צודקת, אי אפשר לדעת ספציפית פה (למרות שאני מאמינה שאין פוטושופ)
אבל גם אם יש שימי לב לכל הקפלים האלו, הם ממש סימטריים ובולטים..
יצא לי לראות גם כמה באמיתי וזה היה נראה חלק לגמרי,
בכל אופן אשמח אם מישהי תחכים אותי בעניין:)
 

סיבוב ראשון

משתמש פעיל
בכזו עוגה אני מצפה הפוך.
כלומר מרדדת רצועה ארוכה שתקיף את העוגה והרוחב שלה בכמה סנטימטרים יותר מגובה העוגה.
מקיפה את העוגה עם הרצועה ואת העודפים בגובה מקפלת מעל העוגה שאותה ממילא מכסים בקצפת, כך יוצא שהתחתית ישרה ויפה ואין עודפים בגובה.
 

einkamoni

משתמש מקצוען
אני מכינה עוגות כאלו, אבל לא מבצק סוכר...
הייתי שמחה לעזור לך...
 

אילה וויג

AYALA WEIG
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
בכזו עוגה אני מצפה הפוך.
כלומר מרדדת רצועה ארוכה שתקיף את העוגה והרוחב שלה בכמה סנטימטרים יותר מגובה העוגה.
מקיפה את העוגה עם הרצועה ואת העודפים בגובה מקפלת מעל העוגה שאותה ממילא מכסים בקצפת, כך יוצא שהתחתית ישרה ויפה ואין עודפים בגובה.

רצועה כאילו מלבן?
ואז בעצם מכסה את הגובה- שהוא מלא בקפלים, ואת השאריות ללמעלה מתחת לשושני קצפת
הבנתי נכון?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  13  פעמים

לוח מודעות

למעלה