אצטט ותחליטי.שזה אומר?
נ.ב. הבדיחה על "הרשלה אמר שהיא לא שומעת" מקורה בספר מלפני מאה וחמישים שנה. בהחלט נדירה וכנראה שנכתבה לפני הימים שהיה מקובל להמציא דברים ולהדביק אותם לאנשים
אצטט ותחליטי.שזה אומר?
ביקשו בדיחות המיוחסות להרשלה.אצטט ותחליטי.
נ.ב. הבדיחה על "הרשלה אמר שהיא לא שומעת" מקורה בספר מלפני מאה וחמישים שנה. בהחלט נדירה וכנראה שנכתבה לפני הימים שהיה מקובל להמציא דברים ולהדביק אותם לאנשים
להרשל'ה היה תפקיד מיוחד במינו - לשמח את הרה"ק רבי ברוך ממעז'בוז'.גם מוסריות?
לצערנו זה לא מצחיק כלל ועיקר!להרשל'ה היה תפקיד מיוחד במינו - לשמח את הרה"ק רבי ברוך ממעז'בוז'.
כנראה שבאחד הימים הגזים הרשל'ה בשנינותו והרבי פנה אליו כשהוא נאנח: "הרשל'ה הרשל'ה, מה תעשה בבואך לפני בית דין של מעלה? חושב הינך ששם אפשר לספר בדיחה ולחמוק מעונש?"
הרשל'ה לא הרהר לשנייה טרם שענה: "וכי מה חושב הרבי? אף אם נניח שיפסקו לי גיהנום - אין לי כל כוונה ללכת מרצוני, ובפרט כשאינני מכיר את הדרך... אלא מה? יתנו לי מלאך שתפקידו להובילני לשם. ובכן, מכאן אני מסודר. אספר לו בדיחות, אעשה לו חיקויים, אדאג לכך שהוא יצחק עד שלא יהיה מסוגל לעמוד על רגליו. בסוף יתייאשו ממני והכל יסתדר", סיים בתרועת ניצחון.
"אהה", הפטיר הרבי, "כך הינך סבור? ומה יהיה כשייתנו לך מלאך שאינו שומע?!"...
בדיוק מה ששאלתי לפני שהעליתילצערנו זה לא מצחיק כלל ועיקר!
שלא תטעה, טוב מאד שהעלת את זה!בדיוק מה ששאלתי לפני שהעליתי
עוד באותו רעיון:וואוו! אין הרבה שיודעים שהוא היה אדם אמיתי, ודווקא רציני...
פעם כשהרבי היה במצב רוח ירוד, נכנס הרשלה עם נר לחדרו של הרבי מתחת לשולחן.
לתמיהת הרבי השיב: ''שמעתי שרוחו של הרבי נפלה, באתי לחפש אותה...''
מסתבר שרוב הבדיחות שמיוחסות אליו, לא קרו איתו...יש בדיחה שמיוחסת אליו אבל איני יודע אם היא באמת ממנו שפעם הרשלה הלך לקנות פירות כשחזר נחתך לו השקית במדרגות הבנין וכל הפרות התפזרו במדרגות מכיון שלא היה לו כוח לאסוף השאיר אותם כך כשהגיע הביתה שאלו אותו איפה הפירות אז הרשלה ענה:'עולים במדריגות'!!!!
מיוחס לרבי יונתן אייבישיץ בשינוי מסויים. לא?הרבה מוסר השכל:
במשך תקופה נאלץ הרשלה לנסוע בקביעות לעיירה של גוים אנטישמיים.
תמיד, בכניסתו לעיירה היו זורקים עליו הילדים אבנים ופוצעים אותו.
פנה הרשלה לרבי, ועל פי הוראתו אמר לילדים בפעם הבאה שביקר בעיירה שכל ילד יקבל קופיקה על כל אבן שיזרוק.
כמובן הילדים זרקו בכפל שמחה - וקיבלו תשלום.
בפעם הבאה אמר להם שמחוסר תקציב הוא מפסיק לשלם.
כעסו הילדים והצהירו '' בלי כסף - לא זורקים!''
הכל מיוחס לכולם.מיוחס לרבי יונתן אייבישיץ בשינוי מסויים. לא?
באותו הקשר,
אני צריך ל'פורים רב' מקבץ בדיחות הקשורות לבהלת ומגפת ה"קורונה",
ורופא חולי עמו ישראל
ישלח במהרה רפו"ש לכל כלל ישראל
ויאמר לנגיף הרף.
נראה לי שצריך לפתוח אשכול מיוחד לעניין, כדי להוריד את הלחץ הכללי...
הסיפור קצת שונה, אבל לא כאן המקום.פעם הגיע לבית הרבי אשה אבי אשה המקשה לילד
הרבי לא היה נוכח, אז הרשלה נתן לו בגד של הרבי לשים תחת מראשותיה של היולדת
לאחר שילדה חזר אביה עם הבגד ושיבח את המופת.
לשאלת הרבי ענה לו הרשלה, "הלא משנה ערוכה היא, 'לא הפילה אשה מריח בשר הקודש מעולם'"
אגב, נדמה לי שזה היה עם הרבי ר' צבי הירש ולא עם הרבי ר' ברוך.
באותו הקשר,
אני צריך ל'פורים רב' מקבץ בדיחות הקשורות לבהלת ומגפת ה"קורונה",
ורופא חולי עמו ישראל
ישלח במהרה רפו"ש לכל כלל ישראל
ויאמר לנגיף הרף.
אהבתי חזק.............''מאז שהתחילה בהלת הקורונה אשתי מפחדת לצאת לקניון, חוששת לשבת בבית קפה, נרתעת מקניה בסופר, ואפילו קניה באלי אקספרס לא עושה לה טוב...
אז זה לא נגיף, זו תכנית חיסכון!''
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: