ציליאק צליאק וחנוכה הולך?

שאף

משתמש מקצוען
אבל אין בד"כ בצליאק בקהילה - בפעם הראשונה אני מזמינה כמות קטנה כדי שלא תלך כמות גדולה לפח ואחרי שראינו כי טוב - זה כבר לא נמכר במכירה הבאה.
אם כבר אתן מזכירות מוצרים מהמכירה.
משהי יודעת איפה משיגים את הלחמניות החומות שחלקו שם.
הבן שלי משום מה אהב אותן מצטערת שלא לקחנו יותר.
 

פרקטית

משתמש מקצוען
תלוי איך קראת לו, למאכל.....
אם אמרת שזו קציצה, פשטידה, עוגה, לחמניה... לצילאקית שלנו או ללא גלוטן.. אף אחד לא יטעם.. (אגב לפעמים זו שיטה לשמור שעוגה לא תתחסל.. לרשום עליה ללא גלוטן.. וראו זה פלא היא נשארת שלימה:D)
אך אם אמרת שמדובר בקציצה, עוגה, לחמניה טעימה.. ומתאימה לכולם.. בד"כ כולם יאכלו ויטעמו...
לא עד כדי כך - יש דברים שכולנו אוכלים. נגיד עוגות בחושות ובלינצ'ס. ודברים שיש בהם מעט קמח אבל הדברים שמצריכים הרבה קמח בד"כ לא יאכלו אצלי.
לאחרונה ניסיתי לדחוף בלי שירגישו פסטה ללא גלוטן - עבר בהצלחה.
 

פרקטית

משתמש מקצוען
אני מכינה סופגניות מהירות (קטנות כאלה שיוצאות עם כל מיני צורות)
יש לי מתכון ממש טעים וזל (בריא כמובן לא, ממילא כל המוצר הזה לא בריא...)
אז אפשר להכין אותו לכולם
הכנתי מס' פעמים.
אבל אשמח למתכון אולי הוא יותר מוצלח.
 

תמנונה

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
לאחרונה ניסיתי לדחוף בלי שירגישו פסטה ללא גלוטן - עבר בהצלחה.
פסטה אני מעמידה 2 סירים, זה הכי קל מבחינתי וחבל לי לבזבז את הפסטה המיוחדת (כבר לא בקטע של כסף אפילו... אלא הפחד שנישאר עם חוסר עד הקניה הבאה)
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
הכנתי מס' פעמים.
אבל אשמח למתכון אולי הוא יותר מוצלח.
בשמחה
מתכון מעולה באמת! (לטעמי לפחות... וגם כל המשפחה נהנתה)
יש לי תחושה שהסוד זה השמנת החמוצה

סופגניות מהירות ללא גלוטן
2 ביצים
1 סוכר וניל
1 אבקת אפיה
4 כפות סוכר
1 שמנת חמוצה
לערבב היטב

להוסיף 1/2 2 כוסות קונדיטור
להמשיך לערבב דקה נוספת

לחמם שמן עמוק לחום בינוני
בעזרת 2 כפיות להכניס עיגולים לשמן.

הערה לחמם את השמן, לפני שמכניסים את הסופגניות להנמיך את האש כדי שהם לא ישרפו על השניה הראשונה.
צריך לטגן הרבה זמן על אש נמממווווכה!!!
 
נערך לאחרונה ב:

joelly

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לביבות מכל סוגי הירקות, לטעמי הרבה יותר שוה.

כל הכבוד לכולכן! הצדעה.
 

סטודיו פלאש

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
רעיון!
את שמה יותר סוכר בבצק? וזה לא יוצא בצקי מדי?
לא רשמתי לי מה עשיתי בדיוק שנה שעברה, לא נראה לי ששמתי סוכר בנוסף
אלא רק פיצצתי את זה באבקת סוכר והבת שלי אהבה מאוד, ב"ה
 

ביגר

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
פסטה אני מעמידה 2 סירים, זה הכי קל מבחינתי וחבל לי לבזבז את הפסטה המיוחדת (כבר לא בקטע של כסף אפילו... אלא הפחד שנישאר עם חוסר עד הקניה הבאה)
אני בכלל לא מבשלת עם גלוטן
אין לי כח לפחד שנשאר שאריות של גלוטן
פסטה כולם אוכלים בלי גלוטן
שניצלים עם פרורים נטולים
קציצות עם תחליפים
והכל טעים וכולם אוהבים

מאפים זה יותר מסובך :oops:
 

המקל והגזר

משתמש מקצוען
אני הכנתי שנה שעברה סופגניות מקמח מולינו- כמו לחמניות רק שעברו טיגון- יצא מצוין!!!
כמובן רק כשזה יוצא מהסיר.
דבר נוסף- לביבות תפוחי אדמה- לאטקס, מעולה לכולם.

קניתי תערובת לפנקייק ללא גלוטן (נראה לי ביינות ביתן) צריך להוסיף חלב,
יצא מעדן וטעים! שמתי באמצע השולחן- ריבת חלב, שוקולד חום מומס, שוקולד לבן מומס, סוכריות צבעוניות, שברי מקופלת, קרוקנט והילדים חגגו. הם רק מחכים השנה לעוד פעם....
מאותה תערובת עשיתי גם ופל בלגי ויצא מצוין. לכולם קניתי מוכן.

פיתה פלאפל זה גם משהו שקל להכין, יש פיתות מוכנות מצוינות.

פסטה לל"ג מוקרמת או תפוחי אדמה מוקרמים מדהים!

פיצה- לקחתי חתיכה של בצק מולינו מוכן, ושמנו על זה את כל הדברים
רסק עגבניות ותבלינים (יש לי מתכון מדויק), גבינה צהובה, זיתים יוצא פצצה! 10 ד' אפיה

אני משתדלת שיהיה לי בצק קפוא בערך בגודל לחמניה ואני מפשירה בשעת הצורך.

דבר נוסף, עשיתי לחמניות רגילות עם קטשופ ונקניק, עשיתי אותו דבר מבצק מולינו (כן, נתתי לו ח"פ נקניקית סויה)
יצא טעייים ורך, מבחינתו כל יום. אפשר גם לעשות עם נקניק בשרי. אם אין אח"כ עוד דברים חלביים.

ובלינצעס עם קמח מולינו יוצאים מצוין, הבן שלי לא אוהב מילויים אז הוא אוכל אותן ככה.

אני אישית עברתי לקמח מולינו בלבד, זה מקל על החיים מאד, אומנם יקר יותר. אבל העצבים שלי גם שווים משהו.

ודבר אחרון, אני ממש בעד שמי שמכינה משהו תכין הרבה ותביא לעוד כמה.
מבחינת זה נהנה והפח אינו חסר.
 
נערך לאחרונה ב:

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אמנם לא צליאק, אבל מזדהה מאד כאמא לאלרגי לחלב
אלרגיה ברמה מסכנת חיים בשילוב אסתמה
ערב לביבות שהוא חלבי - בכלל לא בא בחשבון שנשתתף, כי להימצא שם זו סכנת חיים אמיתית ומיידית, הרבה מעבר לילד שמתגרה כי אסור לו חלק מהתפריט
אם הוחלט על ערב חלבי - כולנו נשארים בבית, לא כהפגנה, אבל לא נכון בעיני להישאר בבית עם מי שאסור לו וששאר בני המשפחה (הגרעינית שלנו) יחגגו

יש ערבי לביבות במשפחה (ואירועים נוספים - בחופשים וכו') שאמנם נערכים פרווה, אבל במשפחה המורחבת יש מי שמרגיש ש'עושה טובה' ואנחנו ממש צריכים להודות לכולם שסובלים בגללנו פרווה, לא ממש נעים וכיף

חייבת לציין לטובה גם את מי שמקבל אותנו מלכתחילה עם ה'תיק' והפרווה שלצידו - אמא שלי, חמותי
וענף אחד במשפחה שיש שם גם צליאקים וגם את האלרגי שלנו - שפשוט עושים 'על האש', ועוד כולם מקפידים לציין ולהודות לנו שבזכותינו זה גיוון עבורם בין שלל הערבים החלביים
 

מה שבטוח

משתמש מקצוען
בלתק
למי שיכול לאכול שיבולת שועל אפשר לנסות את זה
 

פרקטית

משתמש מקצוען
מולינו יש ב"יש" (ובישיר למהדרין ז"ל) ב14.90 בקניה מעל 100 ש"ח..

אני מכינה המון פעמים פריקסה ללא גלוטן,
עפ"י המתכון המקורי פחות או יותר,
מערבבת קמח מולינו על בסיס חיטה + מולינו השני הירוק, + קמח נוסף כלשהוא.. כרגיל או תמי..
יוצא מעולה ביותר!
קנינו באמת אתמול את 2 סוגי המולינו ב"יש". מתכננת להכין כהמלצתך. תודה!
 

דבורה לוינסון

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
@לק - תודה על העידוד.
כיף להרגיש שיש עוד באותה הסירה הזאת....
אוף!זה קשה!!

את הסופגניות המהירות אני מכינה. יש לי מתכון.
מכינה גם לביבות גבינה.
אבל מה עושים כשרוצים להכין ספינג' או דונאטס או סופגניות?

קניתי תערובת של מולינו להכנת סופגניות - יש מתכונים מוצלחים לזה?
המתכון של דביר בר מאוד הצליח לנו (בר"ח כסלו).
יעזור לך? הכנו עם קמח מולינו כחול.

ואני לא מכינה 2 נגלות. הכנתי רק הכל ללא גלוטן, אבל אנחנו משפחה קטנה.
 

דבורה לוינסון

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
ועוד לביבות/פנקייקס (זה בין לבין) טעימים מאוד, שיצאו טעים גם עם קמח ללא גלוטן - לשים טיפה פחות קמח.
(אבל כאן כן חילקתי ל2. חלק עם גלוטן וחלק בלי) :
3 ביצים
4 כוסות חלב
2 יוגורט מעודן
6 כוסות קמח
א. אפיה
סוכר וניל
3/4 כוס סוכר.

אני מטגנת לביבות קטנות. אפשר גם פנקייקס גדולים יותר.

יוצאת כמות ענקית. אפשר את היוגורט, להחליף בכל מוצרי החלב שיש לכם במקרר (גבינה לבנה/ קוטג'/לבן וכדו').
 
נערך לאחרונה ב:

עפה ברוח

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
@המקל והגזר
ראיתי שרשמת שלפיצה את לוקחת בצק מקמח מולינו - בצק שאת הכנת?
רציתי לדעת אם אכן אפשרי להקפיא בצק שהכנתי?
הכנתי השבוע פיצות מקמח מולינו - יצא מעדן!

רושמת את המתכון.
השאלה שלי - אם אפשרי להקפיא את הכדורי בצק?
ואז כשרוצים רק מוציאים, ואופים?

500 גר' קמח מולינו כחול
450 גר' מים
12 גר' שמרים טריים או 4 גר' שמרים יבשים
18 גר' שמן זית
11 גר' מלח

מערבבים במיקסר את כל החומרים 5 דקות על מהירות נמוכה - לאט
ואז עוד 3 דקות על מהירות גבוהה - מהר
מכינים בערך 4 כדורים מהבצק.
עם קצת שמן על האצבעות משמנים את הכדורים מכל הכיוונים.
עוטפים כל כדור בניילון נצמד בנפרד.
נותנים לזה לתפוח שעה

כל כדור - משטחים עד שנהיה שטוח כמו פיתה.
אופים 250 מעלות 5 דקות
ואז מורחים רסק עגבניות, גבינה צהובה, ועוד דברים שאת רוצה כמו זיתים, פטריות
ואז אופים עוד 10 דקות
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה