ציליאק צליאק וחנוכה הולך?

לק

משתמש מקצוען
יש לי חשק
שכל אמא שמתקשקשת ומכינה את הדברים הטעימים האלו
כמו פריקסה או פינוקים אחרים
שתכין 'רק' עוד אחד בשבילנו ואני יבוא לקחת...... :love:
 

תמנונה

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הי פרקטית
אני איתך באותה הסירה
מודה שגם פחתה לי ההנאה מערבי לביבות בגלל שאני חושבת על מה שהבנות שלי לא יכולות לאכול שם...
פעם שעברה שהיה ערב לביבות, הצטיידתי מראש:
לביבות לל"ג
בלינצעס לל"ג
פיצה אישית לל"ג
וופל בלגי
אחרי כל הנ"ל היא כבר הלכה לשחק עם הילדים בחדר (זה אני מדברת על גיל קטן יותר שגם כך הילדים לא יושבים כל הערב.)
לגבי סופגניות - אנחנו מנסים כל שנה, גם מכינים לבד וגם קונים במכירות/חלוקות השונות, לוקחים בחשבון שחלק יזרק. מה לעשות. עדיין מנסים, שווה לנו.
את המתכון של הצ'ורוס לל"ג את מכירה? הוא מעולה.
 

פרקטית

משתמש מקצוען
יש לי חשק
שכל אמא שמתקשקשת ומכינה את הדברים הטעימים האלו
כמו פריקסה או פינוקים אחרים
שתכין 'רק' עוד אחד בשבילנו ואני יבוא לקחת...... :love:
אני גם ממש מוכנה לשלם. אבל שיהיה טרי וטעים.
 

פרקטית

משתמש מקצוען
מעניין אותי מאוד- יש כאן כאלה שמכינות ללא גלוטן לכל המשפחה וזה טעים ונאכל?
או שרק אצלי הבררנות?
 

תמנונה

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
לא
אשמח לקבל
צ'ורוס מקמח אורז

רכיבים:

1 ורבע כוסות מים
1/3 כוס שמן קנולה
1/4 כפית סודה לשתייה
2 וחצי כוסות קמח אורז דק
1 כף סוכר
1 כפית שטוחה מלח
2-4 ביצים

הוראות הכנה:

להרתיח בסיר קטן את המים והשמן
בקערה נפרדת מערבבים את קמח האורז, סוכר ומלח.
כשהמים והשמן מגיעים לרתיחה יוצקים את קערת היבשים אל המים והשמן ומערבבים עד קבלת
מרקם פירורי ואז מורידים מהאש.
מוסיפים את הביצים. אחרי כל ביצה יש לערבב טוב. מוסיפים עד שיוצא מרקם בצקי דליל אך לא יותר
מדי.
ממלאים שק זילוף בבלילה ומזלפים רצועות לתוך שמן עמוק וחם.
כשמשחים מוציאים ומגלגלים באבקת סוכר.


***קרדיט לקבוצת אמהות צליאק***
 

לק

משתמש מקצוען
אני גם ממש מוכנה לשלם. אבל שיהיה טרי וטעים.
יש קונדיטורית ברוריה וייס מירושלים
שמוכרת דברים בליגה
יקר אבל ברמה ושווה

אם לא קשה לך- אשמח למתכונים. למרות שיש לי חלק אבל תמיד אוהבת לשמוע עוד ווריאציות.
כל הכבוד!
אני כבר בשלב שלא מענין אותי שום מתכון...:cautious:
מעניין אותי מאוד- יש כאן כאלה שמכינות ללא גלוטן לכל המשפחה וזה טעים ונאכל?
או שרק אצלי הבררנות?
דברים שלא מידי יקר כמו מולינו
אז מכינה לכולם
למשל צ'ורוס שנה שעברה כולם אכלו קמח אורז
עוגות רק לל''ג
השתגעתי בעבר להכין מכל דבר שתיים. זהו נגמר.

מאמינה שייתכן וכשהם יגדלו הם יהיו יותר בררניים
כרגע 8 ומטה ממש בסדר עם זה
 

תמנונה

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
מעניין אותי מאוד- יש כאן כאלה שמכינות ללא גלוטן לכל המשפחה וזה טעים ונאכל?
או שרק אצלי הבררנות?
תלוי מה
סופגניות NO WAY
בלינצעס, לביבות, פנקייקס - הולך מעולה, אם כי אני אישית מעדיפה את אלה עם הגלוטן.
הצ'ורוס מעולים - אבל בגלל שגם ככה הם נחטפים אני מאמינה שנכין את 2 הגירסאות.
 

שאף

משתמש מקצוען
אני בערב לביבות הקודם עברתי דרך פיצה שמש ורכשתי מגש לל"ג.
הבאתי איתי צ'יפס בתנור לחמניה וזהו.
הילד היה מבסוט נסס.
נמאס לי להתארגן לכל ארוע יומיים מראש.


עריכה: שכחתי, לקחתי איתי גם גביעי גלדיה לכל צרה שלא תבוא.
הכינו פנקייקים עם שוקולדים וכו'.
לקחתי גביע גלידה מליאתי לו בשוקולדים ריבת חלב וכו' ..
שתינו חזרנו מרוצים.
אני בכלל בעד לקנות מה שטעים ולא להכין. וזה אחרי שעות של עמידה במטבח וכמויות מאפים שהיו קצת טעמים כשיצאו מהתנור והלכו אחר כבוד לפח אח"כ...
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אני מכינה סופגניות מהירות (קטנות כאלה שיוצאות עם כל מיני צורות)
יש לי מתכון ממש טעים וזל (בריא כמובן לא, ממילא כל המוצר הזה לא בריא...)
אז אפשר להכין אותו לכולם
 

פרקטית

משתמש מקצוען
אני בכלל בעד לקנות מה שטעים ולא להכין. וזה אחרי שעות של עמידה במטבח וכמויות מאפים שהיו קצת טעמים כשיצאו מהתנור והלכו אחר כבוד לפח אח"כ...
הבעיה שגם את הקנויים את לא יודעת מה יהיה טעים. וכבר הלכו לי קופסאות של עוגיות לפח בשלמותן.
ואם משהו כבר כן היה טעים אז לא מוצאים אותו בחנויות אח"כ.
(לדוג': וופל בלגי שנמכר במכירה של צליאק בקהילה ולשם שינוי הבן שלי מאוד אהב)
 

תמנונה

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
ואם משהו כבר כן היה טעים אז לא מוצאים אותו בחנויות אח"כ.
(לדוג': וופל בלגי שנמכר במכירה של צליאק בקהילה ולשם שינוי הבן שלי מאוד אהב)
ראיתי אותו בשערי רווחה פעם, ובמחיר די סביר אם אני זוכרת נכון
אבל אני בדר"כ מזמינה סטוק בצליאק בקהילה, ואחת לכמה שבועות זו ארוחת ערב מועדפת על הילדים שלי, כולל הלא רגיש.
 

שוהם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מעניין אותי מאוד- יש כאן כאלה שמכינות ללא גלוטן לכל המשפחה וזה טעים ונאכל?
או שרק אצלי הבררנות?
תלוי איך קראת לו, למאכל.....
אם אמרת שזו קציצה, פשטידה, עוגה, לחמניה... לצילאקית שלנו או ללא גלוטן.. אף אחד לא יטעם.. (אגב לפעמים זו שיטה לשמור שעוגה לא תתחסל.. לרשום עליה ללא גלוטן.. וראו זה פלא היא נשארת שלימה:D)
אך אם אמרת שמדובר בקציצה, עוגה, לחמניה טעימה.. ומתאימה לכולם.. בד"כ כולם יאכלו ויטעמו...
 

פרקטית

משתמש מקצוען
ראיתי אותו בשערי רווחה
נחפש
ראיתי אותו בשערי רווחה פעם, ובמחיר די סביר אם אני זוכרת נכון
אבל אני בדר"כ מזמינה סטוק בצליאק בקהילה, ואחת לכמה שבועות זו ארוחת ערב מועדפת על הילדים שלי, כולל הלא רגיש.
אבל אין בד"כ בצליאק בקהילה - בפעם הראשונה אני מזמינה כמות קטנה כדי שלא תלך כמות גדולה לפח ואחרי שראינו כי טוב - זה כבר לא נמכר במכירה הבאה.
 

שאף

משתמש מקצוען
הבעיה שגם את הקנויים את לא יודעת מה יהיה טעים. וכבר הלכו לי קופסאות של עוגיות לפח בשלמותן.
ואם משהו כבר כן היה טעים אז לא מוצאים אותו בחנויות אח"כ.
(לדוג': וופל בלגי שנמכר במכירה של צליאק בקהילה ולשם שינוי הבן שלי מאוד אהב)
ברור מלא קנויים הולכים לפח.
וזה בלי לדבר על המחירים..
אני נמאס לי לעמוד במטבח אבל ועדיף לי לקנות.
אבל אולי אני לא פונקציה זה נהיה אצל כבר נושא טעון, הגעתי לרוויה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה