צילום על דיסק קשיח (HDD) לעומת צילום על קלטות

יוסי ח.

משתמש רשום
ושוב שאלה בענייני מצלמות למי שהתנסה במצלמות עם דיסק קשיח או כרטיס זכרון:

מה ההבדל מבחינת האיכות וקושי הטיפול בחומר המצולם בין מצלמה של קלטות לבין זו שמצלמת על דיסק קשיח או כרטיס זכרון ?
לכאורה במצלמה עם דיסק קשיח נחסך הצורך בדגימה של כל החומר אל תוך המחשב, כך שזה נשמע יתרון אדיר. מה אם כן החסרונות במצלמות אלו ?

תודה מראש למשיבים.

MediaSchool

משתמש רשום
הדמיות בתלת מימד
במשפחה של HD צילום על קלטת יש רק בפורמט אחד – HDV, שזה איכות הכי נמוכה מכל פורמטים של HD. לכן עדיף לבחור מצלמה של פורמט יותר איכותי. מצלמות כאלה מקליטות רק על כרטיס או דיסק. זה פורמט AVCHD, XDCAM EX , P2, וכו.
מפחינת איכות הפורמט וקלות עריכה עדיף לבחור פורמטים P2 או XDCAM EX. פורמט AVCHD עושה קבצים יותר קלים במשקל של MBT, אבל קודק שלו יותר קשה לקריאת של מחשב, ולכן הוא דורש מחשב די יקר וחזק בשביל עבודה נורמאלית.

יוסי ח.

משתמש רשום
במידה ואני מעוניין בצילום SD, האם עדיף לי לרכוש מצלמה שמצלמת על דיסק קשיח ובכך לחסוך את זמן דגימת החומר למחשב, או שעדיין עדיף להשיג מצלמת קלטות מסיבה כלשהי, אולי איכות או תאימות של חומר הגלם לעריכה?

yosale

משתמש פעיל
צילום מקצועי
שלום יוסי.
אני רואה שאתה מתעניין ברכישת מצלמת וידאו, ופעילותך בפורום חדשה. אז בוא ספר לנו מי אתה ולאיזו מטרה אתה מעוניין לרכוש מצלמה ןמה התקציב שלך על מנת שנוכל לכוון אותך בדרך הטובה

מאק

משתמש רשום
נכתב ע"י יוסי ח.;567248:
במידה ואני מעוניין בצילום SD, האם עדיף לי לרכוש מצלמה שמצלמת על דיסק קשיח ובכך לחסוך את זמן דגימת החומר למחשב, או שעדיין עדיף להשיג מצלמת קלטות מסיבה כלשהי, אולי איכות או תאימות של חומר הגלם לעריכה?

מצלמה שמצלמת על דיסק - היא מצלמה של HD. לכן אם אתה בוחר דיסק קשיח ללא קלטת זה רק מצלמה של HD, ושיש לה אופציה של SD. ב-SD היו מכשירים כמו דיסק קשיח חיצוני שמחברים למצלמה דרך FIRE WARE. אבל לא היו מצלמות של SD שצילמו רק לדיסק.
גם אני לא רואה שום משמעות לקנות מצלמה SD, אפילו אם אתה לא צריך היום את HD, אתה תהייה צריך אותו מחר.

יוסי ח.

משתמש רשום
ראשית, תודה רבה לכל המשיבים!
שנית, בתשובה לשאלתך יוסל'ה, אני עוסק בצילום אירועים בוידאו ובעריכה בתוכנות פרמייר אפטר ואנקור.
לאחרונה התחלתי לעסוק בצילום באופן עצמאי (עד עתה צילמתי עבור הפוטו המקומי) ובכדי לחסוך בהוצאות ולמזער את הסיכון אני מצלם במצלמה ביתית עבור כאלו שמחפשים מחיר זול ומוכנים להתפשר על איכות החומר המצולם.
אי"ה, אני אמור לטוס לארה"ב בשבוע הבא, וברצוני לנצל את ההזדמנות ע"מ לשדרג את המצלמה שלי למשהו טוב יותר.
התלבטתי איזו מצלמה כדאי לי לרכוש, כשהתקציב עומד על כ-5,000 ש"ח, והמטרה היא בעיקר צילום אירועים עם כיוון, במידה ואצליח, להשתדרג בהמשך לציוד מקצועי.

אשמח לקבל עצה או אפילו רעיונות שלא חשבתי עליהם מתוך נסיונכם האישי.

yosale

משתמש פעיל
צילום מקצועי
בוא נתחיל עם זה שעם התקציב שלך - אין לך מה לקנות לצילום אירועים! חבל על ה5,000 שילכו לפח מכיוון שכל מצלמה שתקנה בסכום הזה תהיה שווה לזבל.
בשביל לצלם אירועים(חתונות בעיקר) אתה צריך להתחיל ב20,000 ש"ח (לציוד חדש כמובן) שזה אומר: מצלמה מקצועית, בטריה לגיבוי, סט אלחוטי, פנס, תיק וכו'
האופציה האלטרנטיבית בשבילך זה להשקיע 7,000 במצלמה משומשת ועוד כמה אלפי שקלים לאביזרים נלווים.
זכור: אם תקנה בזול העבודה תיראה בהתאם ובמקום להתקדם רק תהרוס לעצמך את המוניטין בפוטנציאל..
זה פשוט או שאתה הולך על זה או שתרד מיזה.
זו העצה שלי ואני מדבר מתוך ניסיון הפוך משלך..

makpi

משתמש רשום
יוסלה, צודק ב100%
ואני מדבר מנסיון...
יש משפט שאומר: אני לא מספיק עשיר כדי לקנות בזול...

יוסי ח.

משתמש רשום
או קיי, הבנתי את מה שאתם אומרים.
אז על מה אתם ממליצים שמתאים בתור התחלה, איזו מצלמה ? ואם אני מוצא יד שניה אז כמה שעות עשתה שעדיין שווה לרכוש אותה ?

yosale

משתמש פעיל
צילום מקצועי
אם אתה הולך על יד 2 , אני ממליץ על דגם מסוג dvx100/B של פנסוניק.
לגבי השעות: כעיקרון לdvx100 יש ראש עם מנגנון דומה לdvc200 שמחזיק 2000 שעות בלי לדבר.
ל100B יש ראש קצת יותר עדין.
לגבי כדאיות רכישה, זה כמו קניית רכב. אתה הולך למעבדה מקצועית (דור מערכות,מעגל סגור וכדו') ומשלם 250/300 על בדיקה וחוות דעת.
אני באופן אישי לא ממליץ על קניית משומש מהדור הישן, אבל זה גם תלוי בתקציב שלך

ASUS

משתמש צעיר
מה פתאום? מצלמה על קלטות יכניס אותו להוצאות של קלטות, ולמצוא עורך שידגום אותם...
הוא יכול לקנות מצלמת רבע אינטש פשוטה, שחדשה עולה באזור ה10000 כך שמשומשת הוא ודאי יכול להשיג בתקציב שלו, אם הוא לא מחפש פוזה, אז הוא יכול לקנות מצלמה SD900 של פנסוניק, שהיא מצלמה קטנה אבל איכותית ביחסית, יש לקוחות במגזר החרדי, שדווקא מעדיפים דווקא את המצלמה הקטנה כי הם לא רוצים שזה יבלוט שהם הזמינו וידאו (מתביישים) אם מצלמה כזאת הוא יכול לצלם חתונות בין 500 ל 1000 ₪ לאירוע לא כולל עריכה, ל6 שעות. בנוגע לHDD או כרטיס זיכרון, זה לא הבדל באיכות צילום, זה הבדל בטכנולוגיה של האחסון של הצילום, בשניהם לא צריך המרה בשביל לערוך,
הדיסק קשיח יש לו אורך חיים ארוך יותר אבל הוא עדין יותר למכות או נפילות, (נפילה יכולה לאבד לך את כל החומר) דיסק קשיח שנגמר המקום, אכלת אותה... כרטיס זיכרון שנגמר המקום אתה מחליף אותו כמו קלטת... כרטיס זיכרון אתה יכול להשאיל במקרה חירום, דיסק קשיח אתה לא יכול להשאיל כי זה מובנה במצלמה

ASUS

משתמש צעיר
ועוד משהו, בנוגע לצלם באיכות DV רוב המצלמות של איכות HD מאפשרות להגדיר על צילום באיכות DV

אוטוטו כלה

משתמש פעיל
עריכה והפקת סרטים
לענ"ד בשום אופן אל תקנה מצלמת וידאו DVX או משהו דומה. זה כמעט כמו לקנות מצלמת פילים. רק HD. בהצלחה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה