מסתובב עכשיו במיילים, מיזם של חברה בארגון 'שמורה במבול'.
שלום לאה,
שמי ..., אני עובדת ב...
אני בסה"כ עובדת מחשבים אחת קטנה, אבל אני אחת מתוך עשרות אלפי עובדות חרדיות בארץ, שדואגות כמובן מה יהיה שנה הבאה עם גזירת המעונות של ליברמן....
חשבתי לעצמי - אנחנו כזה כוח ענק!
בלי שמץ של יהירות או משהו כזה, כל משרדי הממשלה ממש תלויים בנו - ההנדסאיות, האדריכליות, רואות חשבון...
הרי אם אנחנו רק מודיעות בעבודה על חופשה קטנטנה של כמה ימים, כל המנהלים היסטריים ודואגים שנחפוף מישהי אחרת לפני, ושבבקשה נהיה זמינות למקרי חירום....
אז אני באמת חושבת, אם כולן, אבל ממש כולן, מודיעות על שביתה אמיתית בבין הזמנים, אבל לגמרי! בלי שום שום זמינות לטלפונים או למייל, אז באמת ממש הכל יכול לקרוס!! (כל אחת יכולה לחשוב אפילו רק איך המנהל שלה יגיב על זה......)
זה ברור לי לגמרי שמייד זה עולה לדרגים הגבוהים ותוך כמה ימים העסק מסודר בעז"ה!
ואני לא תמימה, לא נראה לי, חשבתי על זה הרבה...
אבל בהמשך חשבתי לעצמי בייאוש: טוב, אין לנו איזה ארגון גג - כמו ארגון המורים נניח - שיכול לדאוג לנו ולארגן לנו כזה דבר.... וגם ברור שזה דבר שחייב לבוא עם גיבוי של הוראות הרבנים מכל החוגים, כדי שבאמת כולן ישתתפו בשביתה הזאת, ואני הקטנה ברור שלא יכולה לארגן כזה דבר ענק ועוצמתי....
ואז חברה אומרת לי - אבל יש את שמורה במבול!, זה באמת סוג של ארגון גג, הרי חברות בו קרוב לעשרים אלף עובדות, לא?
אז ברור לי שחשבת כבר לבד על כל מה שכתבתי פה, ואני בטח לא מחדשת לך משהו, ובטוח לי שכבר התחלת לארגן משהו בעצמך... אבל הרגשתי שאני חייבת לדעת שעשיתי משהו עם כל הדברים האלו שחשבתי עליהם ונאמתי עליהם לחברות ולמשפחה שלי ולמי שהיה מוכן לשמוע (וגם למי שלא...
עכשיו, זה וודאי, שרק הקב"ה שהוא כל יכול, הוא זה שידאג לנו באיזושהי דרך,
אבל אולי מוטלת עלינו בכל אופן חובת ההשתדלות...
לאה, עשי כטוב בעינייך, כמו שאמרתי, אני רק איזו עובדת קטנה שהרגישה שהיא חייבת משהו לעשות.....
אבל על השמורה אנחנו כבר יודעים שאפשר לסמוך!
תגובת מערכת 'שמורה במבול':
ובכן,
הסוגיה מורכבת מאד, יש צדדים לכאן ולכאן.
כמובן שכל מה שנעשה יהיה רק על פי דעת גדולי ישראל ורבני השמורה
ומגובה על ידי אנשי מקצוע מתחום האסטרטגיה והיח"צ,
אבל על מנת שיהיו לנו נתונים מדוייקים יותר חשוב מאד לשמוע את דעתכן
אתן מוזמנות להיכנס לטופס הזה ולהביע את עמדתכן
גם אם אין לך מעורבות ישירה ועכשווית לנושא!!!!
שכירה? מלאי את הפרטים כאן
עצמאית כאן!
מתפללת שלא ניכשל ונזכה לקדש שם שמיים בכל אשר נעשה,
ומבקשת מכל אחת ואחת -
להוסיף גם תפילה משלה...
זה לא פשוט.
תודה לכולכן,
לאה |
להתכתבות בנושא פני ל <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי> |