פשטידה חלבית ....

קפוצון

משתמש מקצוען
פשטידת גבינה עם בצל

לבצק:
½ 1 כוסות קמח
קורט מלח
קורט סוכר
100 ג' חמאה
2 כפות מים קרים

לשים לבצק קודם יבש ואח"כ מים
לעטוף את הבצק בנילון ולשמור במקרר כחצי שעה
(אפשר להכין יום יומיים קודם ולשמור במקרר)
לשטוח בתבנית ולמתוח על השוליים
למילוי:

500 ג' בצל (5 בצלים בינונים)
30 ג' חמאה
כף שמן
2 ביצים
2/3 כוס חלב
½ כוס גבינה צהובה מגוררת
1 כפית מלח
קורט פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט טחון

לפרוס את הבצל דק מאוד לטגן עם החמאה והשמן עד להזהבה ושקיפות. לערבב את הביצים עם החלב לתערובת אחידה ולהוסיף הכל לשפוך על הבצק ולאפות 1/2 שעה עד ¾ שעה
 

שלוומי

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
פשטידת פצפוצים בא לך? יש לי מתכון מעולה!!!
חיה
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
פשטידת ברוקולי חלבית:

1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
1 שקית ברוקולי קפוא ללא תולעים
1/3 כוס שמן
1 כוס גבינה מלוחה [בוגרית, צפתית] מוגררת
1 גביע קוטג' 5%
3 כפות גבינה לבנה 5%
1/2 כוס פתיתי גבינ"צ
2 ביצים
3/4 כוס קמח
1 כף אבקת אפיה
מלח ופלפל לפי הטעם

קוצצים את הבצל דק.
את הברוקולי חולטים במים רותחים כמה דקות. חותכים לפרחים קטנים. מערבבים את כל הרכיבים. מרפדים תבנית A4 בניר אפיה. אופים ב 180 מעלות כשעה.

פשטידת פלפלים חלבית
לבצק:
3 כוסות קמח
1 כף מלח
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מים קרים
1 כף חומץ
2 ביצים

מעבדים לבצק ומשטחים בתבנית עגולה 26 ס"מ מרופדת בניר אפיה. אפשר בתבנית בגודל אחד מתחת ל A4. אופים ב 180 מעלות 10 דקות.

מלית:
1 כוס חלב
1 כוס שמנת לבישול
4 ביצים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
1 כף שמן
חופן פטרוזיליה קצוצה
3 כוסות קוביות פלפלים בכל הצבעים
1 בצל קצוץ דק
1 כוס גבינ"צ מגורדת

מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים קצת את הבצל והפלפלים.
מערבבים את יתר הרכיבים בקערה ומוסיפים פלפלים ובצל.
יוצקים את המלית בבצק.
אופים ב 180 מעלות כשעה.
לקראת סוף האפיה, מפזרים מלמעלה עוד קצת גבינ"צ מגורדת.
 

שלוומי

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י אסתי פסתי;2118039:

אז הנה היא: (יוצאת יחסית נמוכה, אבל טעימההה)
פשטידת פצפוצים/תבנית בינונית
-לחתוך 2 בצלים גדולים ולטגן עד להזהבה
-2 כפות שמן
-2 כפות אבקת פטריות( נראה לי שניתן להפחית)
-2 כוסות פצפוצי אורז
-2 ביצים
-2 חבילות קוטגים קטנים
לערבב הכל, להעביר לתבנית
בתאבון!!!
(אם למישהו יש שאלה אז בכיף)
 

tamy

משתמש רשום
אין לי תנור חלבי
איזה מהפשטידות טובות למכשיר מולטיקייק?
 

שינדלה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
פשטידת ברוקולי חלבית:

1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
1 שקית ברוקולי קפוא ללא תולעים
1/3 כוס שמן
1 כוס גבינה מלוחה [בוגרית, צפתית] מוגררת
1 גביע קוטג' 5%
3 כפות גבינה לבנה 5%
1/2 כוס פתיתי גבינ"צ
2 ביצים
3/4 כוס קמח
1 כף אבקת אפיה
מלח ופלפל לפי הטעם
מתאים לה גם הבצק הזה:
לבצק:
3 כוסות קמח
1 כף מלח
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מים קרים
1 כף חומץ
2 ביצים
ומה הכמות שיוצאת?
יש לי כ 2.3 חבילת ברוקולי,
להפחית באופן יחסי?
כדאי לפזר גבינה צהובה?
 

שינדלה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
1 שקית ברוקולי קפוא ללא תולעים
1/3 כוס שמן
1 כוס גבינה מלוחה [בוגרית, צפתית] מוגררת
1 גביע קוטג' 5%
3 כפות גבינה לבנה 5%
1/2 כוס פתיתי גבינ"צ
2 ביצים
3/4 כוס קמח
1 כף אבקת אפיה
מלח ופלפל לפי הטעם

קוצצים את הבצל דק.
את הברוקולי חולטים במים רותחים כמה דקות. חותכים לפרחים קטנים. מערבבים את כל הרכיבים. מרפדים תבנית A4 בניר אפיה. אופים ב 180 מעלות כשעה.
אם חלטתי את הברוקולי,
והארוע נדחה...
יקרה משהו אם זה מאוחסן במקרר 3 ימים?
כמו״כ כמה זמן מראש זמן ההכנה המומלץ?
 

שינדלה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
@hbecker רק עכשיו שמתי לב שזה באא״ר.
זה עלה לי בחיפוש בגוגל.
תוכלי להעביר את האשכול לפורום?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אם חלטתי את הברוקולי,
והארוע נדחה...
יקרה משהו אם זה מאוחסן במקרר 3 ימים?
כמו״כ כמה זמן מראש זמן ההכנה המומלץ?
עדיף להכין את הפשטידה ולהקפיא
ואחר כך לחמם ישירות מההקפאה בתנור או על פלטה
ברוקולי אחרי שלושה ימין במקר הוא לא משהו
 

hrs

משתמש חדש
יש לי פשטידת אטריות מתוקה חלבית
וגם פשטידת פטריות מלוחה חלבית
פשטידת פלפלים חלבית
פשטידת ברוקולי חלבית

מענין מישהו?

אשמח לקבל את המתכון של פשטידת אטריות מתוקה חלבית
תודה רבה
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
פשטידת אטריות מתוקה
2 תבניות אינגליש קצרות

250 גרם חבילה אטריות שטוחות רחובות מבושלות לפי ההוראות ומסוננות
מוסיפים לאטריות:
250 גרם גבינה לבנה
1 שמנת מתוקה
1 שמנת חמוצה
4 ביצים
1/2-3/4 כוס סוכר
1 כפית קינמון
1 כוס אננס חתוך משימורים
50 גרם חמאה מומסת

מערבבים הכל בקערה
יוצקים לתבניות מרופדות בניר אפיה

אופים ב 180 מעלות כשלושת רבעי שעה

אפשר לפזר אבקת סוכר בהגשה

גיוון:
לפני האפיה מפזרים קורנפלקס מרוסק קלות + סוכר וקינמון.
 

ר"ד

משתמש צעיר
אז הנה היא: (יוצאת יחסית נמוכה, אבל טעימההה)
פשטידת פצפוצים/תבנית בינונית
-לחתוך 2 בצלים גדולים ולטגן עד להזהבה
-2 כפות שמן
-2 כפות אבקת פטריות( נראה לי שניתן להפחית)
-2 כוסות פצפוצי אורז
-2 ביצים
-2 חבילות קוטגים קטנים
לערבב הכל, להעביר לתבנית
בתאבון!!!
(אם למישהו יש שאלה אז בכיף)
לאיזה גודל תבנית?
 

hrs

משתמש חדש
פשטידת אטריות מתוקה
2 תבניות אינגליש קצרות

250 גרם חבילה אטריות שטוחות רחובות מבושלות לפי ההוראות ומסוננות
מוסיפים לאטריות:
250 גרם גבינה לבנה
1 שמנת מתוקה
1 שמנת חמוצה
4 ביצים
1/2-3/4 כוס סוכר
1 כפית קינמון
1 כוס אננס חתוך משימורים
50 גרם חמאה מומסת

מערבבים הכל בקערה
יוצקים לתבניות מרופדות בניר אפיה

אופים ב 180 מעלות כשלושת רבעי שעה

אפשר לפזר אבקת סוכר בהגשה

גיוון:
לפני האפיה מפזרים קורנפלקס מרוסק קלות + סוכר וקינמון.

תודה על המתכון!
רוצה רק לוודא : בחבילת אטריות יש 400 גר' מדובר בפחות מחבילה ?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
תודה על המתכון!
רוצה רק לוודא : בחבילת אטריות יש 400 גר' מדובר בפחות מחבילה ?
אכן

שימי לב שזה 2 תבניות אינגליש קצרות, לא ארוכות.
או אחת ארוכה ועוד בערך 3 תבניות אישיות
 

מעגלת פינות

משתמש פעיל
פשטידת אטריות מתוקה
2 תבניות אינגליש קצרות

250 גרם חבילה אטריות שטוחות רחובות מבושלות לפי ההוראות ומסוננות
מוסיפים לאטריות:
250 גרם גבינה לבנה
1 שמנת מתוקה
1 שמנת חמוצה
4 ביצים
1/2-3/4 כוס סוכר
1 כפית קינמון
1 כוס אננס חתוך משימורים
50 גרם חמאה מומסת

מערבבים הכל בקערה
יוצקים לתבניות מרופדות בניר אפיה

אופים ב 180 מעלות כשלושת רבעי שעה

אפשר לפזר אבקת סוכר בהגשה

גיוון:
לפני האפיה מפזרים קורנפלקס מרוסק קלות + סוכר וקינמון.
1. אפשר להכין יומיים מראש?
2. האננס נשאר חתוך לקוביות אותו שטוחנים אותו?
תודה!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה