פשטידת גבינה עם בצל
לבצק:
½ 1 כוסות קמח
קורט מלח
קורט סוכר
100 ג' חמאה
2 כפות מים קרים
לשים לבצק קודם יבש ואח"כ מים
לעטוף את הבצק בנילון ולשמור במקרר כחצי שעה
(אפשר להכין יום יומיים קודם ולשמור במקרר)
לשטוח בתבנית ולמתוח על השוליים
למילוי:
500 ג' בצל (5 בצלים בינונים)
30 ג' חמאה
כף שמן
2 ביצים
2/3 כוס חלב
½ כוס גבינה צהובה מגוררת
1 כפית מלח
קורט פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט טחון
לפרוס את הבצל דק מאוד לטגן עם החמאה והשמן עד להזהבה ושקיפות. לערבב את הביצים עם החלב לתערובת אחידה ולהוסיף הכל לשפוך על הבצק ולאפות 1/2 שעה עד ¾ שעה
לבצק:
½ 1 כוסות קמח
קורט מלח
קורט סוכר
100 ג' חמאה
2 כפות מים קרים
לשים לבצק קודם יבש ואח"כ מים
לעטוף את הבצק בנילון ולשמור במקרר כחצי שעה
(אפשר להכין יום יומיים קודם ולשמור במקרר)
לשטוח בתבנית ולמתוח על השוליים
למילוי:
500 ג' בצל (5 בצלים בינונים)
30 ג' חמאה
כף שמן
2 ביצים
2/3 כוס חלב
½ כוס גבינה צהובה מגוררת
1 כפית מלח
קורט פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט טחון
לפרוס את הבצל דק מאוד לטגן עם החמאה והשמן עד להזהבה ושקיפות. לערבב את הביצים עם החלב לתערובת אחידה ולהוסיף הכל לשפוך על הבצק ולאפות 1/2 שעה עד ¾ שעה