היצוא הוא סם החיים של המשק הישראלי. ... החשיבות שלו לצמיחת המשק, לתעסוקה איכותית, למשיכת כוחות חזקים ויצירתיים ולחיזוק הפריפריה איננה מוטלת בספק. בכלכלה קטנה כשל מדינת ישראל, ישנו הכרח לקיום ולצמיחה של מגזר יצוא משגשג ופורח. (מכון היצוא הישראלי)
אין חולק על כך שהדרך לצמיחה ולרווחיות במשק הישראלי היא כניסה לשווקים הבינלאומיים, תוך צמיחה מתמדת ביצוא.
ולמה אני רושמת את הנ"ל?
ליצוא של מדינת ישראל אני פחות דואגת, טובי המוחות עוסקים ומטפלים בכך.
אני רוצה לעורר על יצוא קצת אחר - יצוא של כוחות, כישורים, שירותים - מהמגזר שלנו (המגזר החרדי) החוצה.
ולמה- לנו כמשק סגור יש גבול לכמה אנחנו יכולים לפרנס ולהתפרנס אחד מהשני, אך, כשאנחנו מכניסים כסף חיצוני, יש השפעה גם על הצמיחה בתוך המגזר פנימה, ויש יותר הון בשביל הצמיחה הזו.
סיימתי עם הבלבלה ואני עוברת לדוגמאות ולתכלס
יש כאן הרבה חברות שתפקידן, או צמתים אחרים בחייהן, מזמנים להן ממשקים עם מגוון מגזרים, ומעבר לזה - יש חברות שמתוקף תפקידן הן אמונות על רכישת שירותים שונים.
ובכוחינו, לנסות לבחון האם ניתן להתקשר לקבלת שירותים עם בעל מקצוע חרדי (כמובן במקרה שאיכות השירות לא נופלת כלל משירות מקביל!)
ולמה אני מתכוונת?
את עובדת במשרד
אדריכלים ושומעת בקצה האוזן שמחפשים מישהי למיתוג המשרד?
אולי תציעי להם מישהי מעולה שאת מכירה מפרוג? את המלצת פעם אחת, אבל אם יהיו מרוצים בעז"ה - תוצאות ההשפעה של המלצה זו יכולים להגיע עד אינסוף.
את עובדת ברשות מקומית והרשות נפלה לביקורת מאיימת? תוכלי להמליץ על משרד רואה חשבון חרדי מומחה לנושא, (ולשמוע בסיפוק שהרשות התקשרה אחר כך עם המשרד לקבלת כל מני שירותים נוספים).
קולגה בעבודה עושה אירוע בת מצווה בחצר ביתה - והזמינה מהקייטרינג שהזמינו בפעם האחרונה בעבודה לארוחת בוקר, כי שם את המלצת על קייטרינג מעולה.
את מכירה איש מחשבים מעולה, ומפרסמת עליו בקבוצה של עצמאים אליה את מחוברת.
מטרתי בכתיבת הודעה זו - היא רק לעורר לפתיחת עיניים ולב, יש כל כך הרבה מקומות שאנחנו יכולים לזרוק בהם המלצה, לעזר ולהשפיע.
איש את רעהו יעזורו ולאחיו יאמר חזק!