בקשה פרנוסה לאברך

מצב
הנושא נעול.

משה שטערן

משתמש רשום
שעות הליווי הם בדרך כלל מתנגש עם שעות הכולל (ואני לא מדבר על ההסעה הראשונה של הבוקר)
בשעות אחה"צ אם זה הסעות של רווחה שזה פעוטות מסתיימים שמתחילים .15.30 כבר אפשר להיות בכולל בסדר בשעה 4.00 כדאי לקנות אופניים חשמליות מתקפלות שנכנסות במגש כך אפשר להספיק יותר להיות בזמן בכולל בלי להסתובב באוטובוסים

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
על זה שנראה מהפוסט שהוא "דואג" לפרנסה
זה אכן אחריות שלו.
ובנאדם שלומד וגם עושה השתדלות לפרנסה הוא ממש לא מפסיד מהמן.
בכל מקרה, בשינויים כאלה תמיד אפשר לשאול שאלת רב ולקבל את ברכתו.

זה אכן אחריות שלו.
ובנאדם שלומד וגם עושה השתדלות לפרנסה הוא ממש לא מפסיד מהמן.
בכל מקרה, בשינויים כאלה תמיד אפשר לשאול שאלת רב ולקבל את ברכתו.
מכמה תגובות נראה שלא הובנתי נכון.
חובת הלבבות כותב שאדם חייב לעשות השתדלות! הוא גם כותב איך אדם ידע איזה השתדלות לעשות.
אדם אכן צריך לדאוג לפרנסה והוא גם מתחייב בכך בכתובה כשהוא מתחתן.
אבל גם בכל זה אברכי כולל הם במקום אחר, ואני יסביר.
אני ינסה להסביר את זה אם משל, וכמובן שהנמשל רק בא להסביר את הנושא ולא בא להשוות אנשים כמו במשל.
ניקח לדוגמא ארמון מלוכה, המלך שם הוא גיבור שהצליח לשלוט על כל העולם מה שכולל את כל הכסף והעסקים וכו - הכל שלו. בממלכה שלו ישנם כמה דרגות של אנשים - החברים הכי קרובים למלך, אנשי הממלכה כשרים וכדומה, עבדים וכן הלאה. קרה מקרה ואחד מהחברים הכי קרובים למלך נתקל לבעיות פרנסה, עכשיו המקום הכי טוב בשבילו לבקש עזרה הוא אצל המלך בכבודו ובעצמו שאוהב אותו מאוד ויעשה בשבילו הכל!!!
הנמשל: לקב"ה ישנם הרבה ברואים בעולם כולם חשובים!!! אבל יש את האלה שחביבים מאוד לפניו! אחד מהם זה אברכי הכולל! אברכי הכולל משקיעים את היום שלהם בשביל לימוד תורה - ולא תמיד זה קל! יש להם הוצאות כמו לכולם, יש להם אתגרים כמו לכולם, הם צריכים כסף כמו כולם! אבל, תבררו - לא פגשתי אברך כולל שאין לו סיפורים איך תמיד השם דאג לו כשהוא היה צריך כסף או כל דבר אחר, תשאלו אברכי כולל לכל אחד יש סיפורים מדהימים על השגחת השם עליו.
האברך שכתב את הפוסט - אני מלא הרבה הערכה אליו שהוא מתעקש כמה שהוא יכול להשאר בכולל!!! זה מדהים!! רק רציתי להעביר מסר שהוא באישזהו מקום כבר מסודר! שיפנה ישר לריבונו של עולם ויגיד לו שהוא צריך כסף למה שהוא צריך, אני בטוח שהוא יראה ישועות.

ואני חושב שכל אחד ואחת צריך להצדיע לאברכי הכולל שמעדיפים חיים מצומצמים ורק להשקיע את החיים שלהם על התורה הקדושה. ואם אישה שבעלה בכולל קורא את זה - תודי לה' כמה שאת יכולה!!! כי אברך כולל הוא ברמה מסוימת ברמה גבוהה מעל כולם!
ואני יסיים אם דברי החזון איש שנעשה על זה גם שיר:
אָמְנָם הָאִישׁ הַזּוֹכֶה לִידִיעַת הַתּוֹרָה, הוּא הוֹלֵךְ בֵּין אֲנָשִׁים וְנִדְמֶה כְּבֶן אָדָם. אֲבָל בֶּאֱמֶת הוּא מַלְאַךְ הֲדַר עִם בְּנֵי תְּמוּתָה, וְחַי חַיֵּי אֲצִילוּת וּמְרוֹמָם עַל כָּל תְּהִלָּה.
שבת שלום.

אליהו פ

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
למי שיש רשיון נשק
יש עכשיו ביקוש מאוד גדול למאבטחים
נגיד לשמור על ישיבה ,אתה נמצא בתוך הישיבה אפשר ללמוד כל הזמן
משלמים 70 לשעה ביום חול ו100 לשעה בשבת
תביאו לי ישיבה כזו ואלך ללמוד שם ולהרוויח סכום מהצד בתור מאבטח...
אני עם רישיון ונשק.

3040*

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
אם אתם זו''צ אז אפשר מלצרות בשבתות. (אופרוף, שבת שבע ברכות ועוד) שכר נחמד של 1700-2000 ש''ח לשבת.
ויש ביקוש.
זה כאב עצום שאברך מוכשר בעל יכולת שקידה לא יכול לפרנס את עצמו רק בעבודות מבזות או בשכר מינימום (אם בכלל)
זה תוצר גרוע של מערכת החינוך המקובעת שלנו שלא נותנת שום אופציה להשתכר בהמשך החיים גם אם המצב ידרוש זאת

שירה 34

משתמש מקצוען
זה כאב עצום שאברך מוכשר בעל יכולת שקידה לא יכול לפרנס את עצמו רק בעבודות מבזות או בשכר מינימום (אם בכלל)
זה תוצר גרוע של מערכת החינוך המקובעת שלנו שלא נותנת שום אופציה להשתכר בהמשך החיים גם אם המצב ידרוש זאת
כל מילה!
מלצרות, ניקיון, חנות, מטבח, משלוחים וכו'
חבל מאוד

משה שטערן

משתמש רשום
כל מילה!
חבל מאוד
חז"ל אומרים פשוט נבילה בשוק ואל תצטרך לבריות לפי החז"ל עדיף יותר שתמכור נבילות ברחובות של עזה וגנין מללכת לבקש תרומות מהציבור וק"ו להפרנס בדברים שהם רק הגדר פחותי כבוד כמו מלצר ונקיון וכו' יש פה רק ענין של כבוד אישי ולא איסורים ח"ו
אין צורך לצעוק או לכאוב על דבר הזה כי זה מה שהקב"ה רוצה מכל אחד מה שהוא רוצה מזה דורש ללמוד כל היום ומזה הוא דורש לעבוד קצת
להקב"ה אין הבדל בין אברך שלומד על היום או מי שעמל לפרנסתו וקובע עיתים לתורה החפץ חיים כותב שהוא מקבל שכר לימוד תורה גם בשעה שעובד לפרנסתו

קצרה

משתמש מקצוען

התביעה הזו נגד שיטת הלימוד היהודית הנהוגה מדורות - טעתה באשכול.

זה לא האשכול שבו אברך מוכשר בעל יכולת שקידה מחפש לצאת לעבוד.
זה האשכול בו הוא מחפש עבודה מהצד שלא תתנגש ביומו כאברך.

אז כמו כל בעל מקצוע שמחפש אפיק השלמת הכנסה מחוץ ל-9 שעות העבודה היומיות שלו
פתוחים בפניו 2 אפיקים : עבודות שכר מינימום לשעות בודדות (מלצרות,אבטחה,שטיפת כלים וכו)
או באפיק שני - עבודה כפרילנסר בתחום עיסוקו המרכזי כשכאן הציעו לאברך : לימוד עם תלמידים , עריכת ספרים וכו'

עבודות "רציניות" בשכר "טוב" - אינן עבודות של השלמת הכנסה שעה-שעתיים ביום
וגם בעלי מקצוע ומלומדים נדרשים לבחור באחד מ-2 האפיקים אם ברצונם להשלים/להגדיל הכנסה מעבודה צדדית.

נושא הדיון בנוגע ל"אברכים המוכשרים ובעלי יכולת השקידה" שעוזבים את הכולל ובמה הם יעבדו - תשאיר לאשכולות התרסה אחרים שקשורים איכשהו לענין---

אתיופית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
חסום בנטפרי
למי שיש וואצאפ אפשר להירשם לקבוצה כל הזמן יש דרושים לשמירה על ישיבות וכדו' אפשר לעשות קופה יפה

לגבי השתדלות לפרנסה למשל להיות מזכיר קלפי זה רעיון טוב ואני יודעת שבמודיעין עלית היה חוסר במזכירים
איפה כל האברכים שמחפשים פרנסה? למה לא נרשמו? חבל כבר אי אפשר תחשבו על הבחירות הבאות

אתיופית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
ולמי שאין ווצאפ? לאנשים כמוני לדוגמא? איך אפשר להירשם?
בעיקרון יש לו טלפון אני צריכה לשאול אותו אם הוא מסכים לפרסם כאן
אבל תנסה בנתיים לבקש ממשהו שיש לו וואצאפ שירשם בשבילך ויעביר לך את המידע כי כל הזמן מחפשים

אתיופית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
שינוי.jpg

נערך לאחרונה ב:

לארג'

משתמש סופר מקצוען
כל מילה!
חבל מאוד
ישנם אנשים שאין לילדים מה לאכול,ולא מצליחים ללמוד מלחץ כספי והאשה בקושי עובדת אם בכלל
הם צריכים לעשות כל מה שאפשר בשביל לזון ולכלכל את הבית כפי שהתחייב בכתובה.

אברך שיכול/מתאים לקבל משרה בישיבה או בחיידר לא ילך לעבוד כקופאי /מלצר

שירה 34

משתמש מקצוען
ישנם אנשים שאין לילדים מה לאכול,ולא מצליחים ללמוד מלחץ כספי והאשה בקושי עובדת אם בכלל
הם צריכים לעשות כל מה שאפשר בשביל לזון ולכלכל את הבית כפי שהתחייב בכתובה.

אברך שיכול/מתאים לקבל משרה בישיבה או בחיידר לא ילך לעבוד כקופאי /מלצר
ומי שלא מתאים לו משרה בישיבה או חיידר מה יעשה? ינקה בניינים וכד'

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה