מילפיי מכירים?
ובכן למי שלא, אסביר שזה האח הצרפתי והמוצלח של עוגת הקרם שניט.
לרוב עוגת קרם שניט תכיל עלים עבים ומתפצפצים, קרם שמנת מתוקה, וציפוי פונדנט או אבקת סוכר.
אבל מילפיי זו אופרה אחרת לגמרי:
קרם דיפלומט- קרם פטיסייר בטעם ונילי נפלא שאליו קיפלנו שמנת מתוקה.
שכבות בצק עלים דק ומקורמל.
הקרמול של הבצק עושה נפלאות לטעמו וגם שומר עליו מפני לחות ומותיר אותו פריך גם לאחר לילה במקרר.
כדי להשיג בצק דק ומקורמל מרדדים את בצק העלים עם אבקת סוכר, מחוררים במזלג ואופים עם משקולת (תבנית מעל הבצק)
אבל לנו יש שיטה טובה יותר:
הקונדיטור הצרפתי הידוע כריסטוף מישאלק הגיע לפני כמה שנים למסקנה שאין צורך בתנור ובמשקולת אם יש טוסטר.
כן! טוסטר פסים חזק יעשה את העבודה ואפילו יביא לתוצאה טובה יותר: הבצק מתקבל מקורמל כיאות, בעובי אחיד, מרקם פריך ומעוטר בפסים יפים לכל רוחבו.
בשבוע שעבר החלטתי לנסות במטבחי והתוצאה עלתה על כל הציפיות.
נזכרתי במקביל שאפרת ליבפרוינד פרסמה בעבר בצק לטוסטר שנתן לה הקונדיטור הנ"ל והחלטתי להכין אותו בגרסא ללא גלוטן.
אמנם לא מתקבל בצק עלים אך זה בצק טעים, חמאתי ונוח להכנה.
אז מה יהיה לנו פה?
1. בצק עלים מקורמל בטוסטר.
2. בצק ללא גלוטן בטוסטר.
3. בצק עלים מקורמל בשיטה הקלאסית - בתנור.
ובכן למי שלא, אסביר שזה האח הצרפתי והמוצלח של עוגת הקרם שניט.
לרוב עוגת קרם שניט תכיל עלים עבים ומתפצפצים, קרם שמנת מתוקה, וציפוי פונדנט או אבקת סוכר.
אבל מילפיי זו אופרה אחרת לגמרי:
קרם דיפלומט- קרם פטיסייר בטעם ונילי נפלא שאליו קיפלנו שמנת מתוקה.
שכבות בצק עלים דק ומקורמל.
הקרמול של הבצק עושה נפלאות לטעמו וגם שומר עליו מפני לחות ומותיר אותו פריך גם לאחר לילה במקרר.
כדי להשיג בצק דק ומקורמל מרדדים את בצק העלים עם אבקת סוכר, מחוררים במזלג ואופים עם משקולת (תבנית מעל הבצק)
אבל לנו יש שיטה טובה יותר:
הקונדיטור הצרפתי הידוע כריסטוף מישאלק הגיע לפני כמה שנים למסקנה שאין צורך בתנור ובמשקולת אם יש טוסטר.
כן! טוסטר פסים חזק יעשה את העבודה ואפילו יביא לתוצאה טובה יותר: הבצק מתקבל מקורמל כיאות, בעובי אחיד, מרקם פריך ומעוטר בפסים יפים לכל רוחבו.
בשבוע שעבר החלטתי לנסות במטבחי והתוצאה עלתה על כל הציפיות.
נזכרתי במקביל שאפרת ליבפרוינד פרסמה בעבר בצק לטוסטר שנתן לה הקונדיטור הנ"ל והחלטתי להכין אותו בגרסא ללא גלוטן.
אמנם לא מתקבל בצק עלים אך זה בצק טעים, חמאתי ונוח להכנה.
אז מה יהיה לנו פה?
1. בצק עלים מקורמל בטוסטר.
2. בצק ללא גלוטן בטוסטר.
3. בצק עלים מקורמל בשיטה הקלאסית - בתנור.