חגים פסח-סיר פלא

עדידאס

משתמש פעיל
שלום לכולן
אין לי השנה תנור לפסח
אך יש לי סיר פלא כתחליף
אם יש לכן מתכונים טובים בעיקר לעוגות בסיר פלא
כולל הוראות הכנה ברורות
אשמח מאד לשמוע
פסח כשר ושמח!
 

ריחיים

משתמש פעיל
יש לי מתכון לעוגת גבינה מדהימה בסיר פלא.
אשתדל לרשום בלילה
 

במקום שאין אנשים ;)

משתמש מקצוען
ללא קשר למתכון:
חשוב מאוד להקפיד על מיקומה של האש. בדיוק מול החור.
קשה מאוד להגדיר את גודל האש, משום שיש הבדל בין כיריים לכיריים. נסי ותמצאי איזו אש אצלך מתאימה ביותר. בדרך כלל מדובר באש בינונית, אבל גם בה תלוי בכל כיריים.
אני מצאתי שהעוגות הצליחו יותר כשאפיתי אותם 10דקות על אש בינונית גדולה ואחר כך עוד 15 דקות על אש בינונית מוקטנת.
עוגות מוקצפות אסור לפתוח לפני שהן מתקררות, אחרת הן צונחות.
 

שלווה בחווה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אני משחילה שיפוד דרך החור שיש במכסה כדי לבדוק אם העוגה מוכנה...
אגב, יש לי מתכונים מעולים לשלוש עוגות, שאחת מהן ברכתה מזונות, והיא לא שרויה.
אשתדל לעלות בהמשך.
 

אלישבע אבר

מנהלת קהילת מוזיקה. סאונד. והפקות במה
מנהל
מנוי פרימיום
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
אשמח גם
קניתי סיר פלא, עם מיכסה זכוכית, היה נראה לי מוזר אבל המוכר אמר שזה מעולה
מישהי נתקלה?

רוצה לעשות עוגת גבינה, האם זה אותם מתכונים?
 

במקום שאין אנשים ;)

משתמש מקצוען
מתכון עוגה בסיסי:
7 ביצים מופרדות.
להקציף את החלבונים עם כוס ורבע סוכר.
להקציף בנפרד את החלמונים עם חצי כוס סוכר.
להוסיף בהדרגה כוס ורבע קמח תפוחי אדמה ועוד חצי כוס קוקוס / שקדים טחונים / אגוזים טחונים ומיץ מלימון אחד או מתפוז.
לשלב בעטיפה את שתי הבלילות.
לשמן את קרקעית הסיר ואת הדפנות
להכניס את הבלילה לסיר.
לאפות על אש בינונית גבוהה 10 דקות ועוד 15 דקות על אש בינונית קטנה.
כפי שכבר כתבתי, תלוי בסוג הכיריים והאש. אחרי פעם פעמיים אפשר ללמוד את האש ולהצליח יותר.

אזהרות :)
בזמן האפיה הכיריים צריכות להיות פנויות מסירים אחרים. חום נוסף מלבד האש מזיקים לעוגה.
אסור לפתוח את הסיר עד שהעוגה מתקררת, כדי שלא תתבייש ותנחת.

אפשר להוסיף: קפה לחלק מן הבלילה, קינמון, תפוח עץ מגורד. לא הכל יחד, לכל עוגה משהו אחר...

המון הצלחות
 

שלווה בחווה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אולי את מעלה גם בשבילי??
:rolleyes: :rolleyes:
הנה:
עוגת קפה -
7 ביצים
2 כוסות סוכר
שלושת רבעי כוס קמח תפו"א
שלושת רבעי כוס קמח מצה (טחנתי במג'ימיקס ויצא מצוין)
3 כפות שמן
2 כפות קפה נמס

להפריד ביצים, להקציף חלבונים, ולהוסיף סוכר כשמתייצב, ואח"כ בהדרגה את כל שאר החומרים.
לשמן את סיר הפלא ולחמם למשך מס' דקות לפני שמכניסים פנימה את הבלילה.
לאפות על חצי אש בינונית
אמור להיאפות כמעט שלושת רבעי שעה פלוס מינוס.
כמו שכבר כתבתי, אני מכניסה שיפוד ארוך / מזלג שמצליח להשתחל דרך החורים הקטנים שבמכסה כדי לבדוק מה קורה אחרי חצי שעה של אפיה.

לאוכלים שרויה ניתן להוסיף קרם קפה מלמעלה (ערבוב בתוך שקית נילון של הקפאה = 2 דקות הכנה)
שקית אבקת סוכר
כפית קפה
2 וחצי כפות מים רותחים
2 וחצי כפות שמן
להפוך את העוגה כשהיא מתקררת על צלחת הגשה, ולזלף מלמעלה.
בהצלחה!!!
 

* מירי *

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
יש אולי מתכון של עוגת גבינה בסיר פלא?
או אם הכנתי בסיס טורט בתנור פרווה, אז מילוי חלבי טעים שאפשר להוסיף עליו?
בלי שימוש בשמנת מתוקה
 

שלווה בחווה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עוגת גבינה לסיר פלא:
750 גרם גבינה
כוס וחצי סוכר
3 חבילות סוכר וניל
7 ביצים
8 כפות קמח תפו"א
טיפונת מיץ לימון

הוראות הכנה:
להפריד ביצים, להקציף חלבונים עם הסוכר, להוסיף את שאר החומרים בהדרגה.
לשמן את סיר הפלא ולחמם אותו (אני 'מנגבת' אותו עם נייר מגבת ספוג בשמן)
לאפות במשך כ40 דקות.
(מומלץ להחדיר מזלג / שיפוד אחרי חצי שעה כדי לראות מה קורה)
לא לפתוח את הסיר לפחות במשך 10 - 15 דקות אחרי שמכבים.
ניתן להפוך ולהעביר לצלחת הגשה רק אחרי שמתקרר לגמרי.
ואז, ניתן לצפות ב:
שמנת חמוצה מעורבבת עם 2 - 3 שקיות סוכר וניל.
מלמעלה ניתן לפזר קילופי שוקולד חלבי 2 צבעים מקולף במקלף = מוסיף מאוד!

בהצלחה ובתאבון!!!
 

ot!

משתמש מקצוען
יש אולי מתכון של עוגת גבינה בסיר פלא?
או אם הכנתי בסיס טורט בתנור פרווה, אז מילוי חלבי טעים שאפשר להוסיף עליו?
בלי שימוש בשמנת מתוקה
אני הכנתי עוגת גבינה ללא אפייה וללא הקצפה ויצא ממש טעים- לאלו שאין להן מיקסר ותנור
הכנתי בסיס מעוגיות שקדים ביתיות שפוררתי עם חומאה מומסת,
מילוי- סיננתי גבינה בחיתול בד כמה שעות, ערבבתי עם סוכר ושמנת חמוצה,
ומלמעלה עוד פירורים מהעוגיות
יצא טעים
מזכיר עוגת גבינה טלז סטון ....
 

* מירי *

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עוגת גבינה לסיר פלא:
750 גרם גבינה
כוס וחצי סוכר
3 חבילות סוכר וניל
7 ביצים
8 כפות קמח תפו"א
טיפונת מיץ לימון

הוראות הכנה:
להפריד ביצים, להקציף חלבונים עם הסוכר, להוסיף את שאר החומרים בהדרגה.
לשמן את סיר הפלא ולחמם אותו (אני 'מנגבת' אותו עם נייר מגבת ספוג בשמן)
לאפות במשך כ40 דקות.
(מומלץ להחדיר מזלג / שיפוד אחרי חצי שעה כדי לראות מה קורה)
לא לפתוח את הסיר לפחות במשך 10 - 15 דקות אחרי שמכבים.
ניתן להפוך ולהעביר לצלחת הגשה רק אחרי שמתקרר לגמרי.
ואז, ניתן לצפות ב:
שמנת חמוצה מעורבבת עם 2 - 3 שקיות סוכר וניל.
מלמעלה ניתן לפזר קילופי שוקולד חלבי 2 צבעים מקולף במקלף = מוסיף מאוד!

בהצלחה ובתאבון!!!

הכנתי בחוה"מ, יצא לי מושלם למרות שזאת פעם ראשונה שהשתמשתי בסיר פלא. הטיפים שנתתן כאן כנראה עזרו, השתדלתי להיצמד ככל האפשר להוראות.
אני חייבת לציין, שביום ההכנה וגם בבוקר שאח"כ העוגה היתה לא כ"כ טעימה, יכול להיות שהרגישו מידי את הביצים, ורק אחרי 24 שעות לפחות שהעוגה היתה במקרר היא נהייתה טובה יותר ואפילו השתבחה מיום ליום.
שנה הבאה בע"ה אכין אותה כבר בתחילת החג כדי שאוכל להנות ממנה כל בוקר. זה היה הפינוק הפסחי שלי השנה.
תודה!
 

שלווה בחווה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הכנתי בחוה"מ, יצא לי מושלם למרות שזאת פעם ראשונה שהשתמשתי בסיר פלא. הטיפים שנתתן כאן כנראה עזרו, השתדלתי להיצמד ככל האפשר להוראות.
אני חייבת לציין, שביום ההכנה וגם בבוקר שאח"כ העוגה היתה לא כ"כ טעימה, יכול להיות שהרגישו מידי את הביצים, ורק אחרי 24 שעות לפחות שהעוגה היתה במקרר היא נהייתה טובה יותר ואפילו השתבחה מיום ליום.
שנה הבאה בע"ה אכין אותה כבר בתחילת החג כדי שאוכל להנות ממנה כל בוקר. זה היה הפינוק הפסחי שלי השנה.
תודה!

איזה כיף לשמוע!
אגב, מניסיון תמיד טוב לתת לעוגת גבינה (גם רגילה, של חמץ) 'לנוח' במקרר לפחות 24 שעות לפני שאוכלים אותה. זה משביח משמעותית את הטעם.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמז

א הַלְלוּיָהּ כִּי טוֹב זַמְּרָה אֱלֹהֵינוּ כִּי נָעִים נָאוָה תְהִלָּה:ב בּוֹנֵה יְרוּשָׁלִַם יְהוָה נִדְחֵי יִשְׂרָאֵל יְכַנֵּס:ג הָרֹפֵא לִשְׁבוּרֵי לֵב וּמְחַבֵּשׁ לְעַצְּבוֹתָם:ד מוֹנֶה מִסְפָּר לַכּוֹכָבִים לְכֻלָּם שֵׁמוֹת יִקְרָא:ה גָּדוֹל אֲדוֹנֵינוּ וְרַב כֹּחַ לִתְבוּנָתוֹ אֵין מִסְפָּר:ו מְעוֹדֵד עֲנָוִים יְהוָה מַשְׁפִּיל רְשָׁעִים עֲדֵי אָרֶץ:ז עֱנוּ לַיהוָה בְּתוֹדָה זַמְּרוּ לֵאלֹהֵינוּ בְכִנּוֹר:ח הַמְכַסֶּה שָׁמַיִם בְּעָבִים הַמֵּכִין לָאָרֶץ מָטָר הַמַּצְמִיחַ הָרִים חָצִיר:ט נוֹתֵן לִבְהֵמָה לַחְמָהּ לִבְנֵי עֹרֵב אֲשֶׁר יִקְרָאוּ:י לֹא בִגְבוּרַת הַסּוּס יֶחְפָּץ לֹא בְשׁוֹקֵי הָאִישׁ יִרְצֶה:יא רוֹצֶה יְהוָה אֶת יְרֵאָיו אֶת הַמְיַחֲלִים לְחַסְדּוֹ:יב שַׁבְּחִי יְרוּשָׁלִַם אֶת יְהוָה הַלְלִי אֱלֹהַיִךְ צִיּוֹן:יג כִּי חִזַּק בְּרִיחֵי שְׁעָרָיִךְ בֵּרַךְ בָּנַיִךְ בְּקִרְבֵּךְ:יד הַשָּׂם גְּבוּלֵךְ שָׁלוֹם חֵלֶב חִטִּים יַשְׂבִּיעֵךְ:טו הַשֹּׁלֵחַ אִמְרָתוֹ אָרֶץ עַד מְהֵרָה יָרוּץ דְּבָרוֹ:טז הַנֹּתֵן שֶׁלֶג כַּצָּמֶר כְּפוֹר כָּאֵפֶר יְפַזֵּר:יז מַשְׁלִיךְ קַרְחוֹ כְפִתִּים לִפְנֵי קָרָתוֹ מִי יַעֲמֹד:יח יִשְׁלַח דְּבָרוֹ וְיַמְסֵם יַשֵּׁב רוּחוֹ יִזְּלוּ מָיִם:יט מַגִּיד (דברו) דְּבָרָיו לְיַעֲקֹב חֻקָּיו וּמִשְׁפָּטָיו לְיִשְׂרָאֵל:כ לֹא עָשָׂה כֵן לְכָל גּוֹי וּמִשְׁפָּטִים בַּל יְדָעוּם הַלְלוּיָהּ:
נקרא  3  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה