דיון פנסיה מקיפה או כללית עם כיסוי ביטוחי?

קרן הפנסיה שלך, מקיפה או כללית? (בשכר נמוך שיש את שני האופציות)

• מקיפה.

הצבעות: 18 75.0%
  • שקלתי את העניין טרם החלטתי.

הצבעות: 2 8.3%
  • כללית.

הצבעות: 4 16.7%

• סה"כ מצביעים
    24

ה. שלמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום

משושי

משתמש מקצוען
מדוע רק לפי גלאט הון?
לכאו' אתה צודק לאו דווקא לפי גלאט הון, כל מי שאוסר החזקה במניות יש לו בעיה עם זה.

דווקא גלאט הון כשהתקנה עברה בכנסת כינסו את הרב יהודה סילמן את ר' שריאל ור' שבח ודנו בבעיה עוד הרבה לפני שזה נכנס לתוקף וכולם הבינו את הבעיה, ושם הוחלט מכמה שיקולים הלכתיים שלא צריך להוציא את הכסף ואין צורך לפרסם על הבעיה לציבור, אך במקביל יעשה מאמץ (שנמשך אגב גם בימים אלו) לפתור את הבעיה מול האוצר, (כשהפתרון הפשוט שבמסלולים הכשרים הסולדים ישקיעו את הכסף בערבות המדינה במסלול עצמו שהשיג לאורך השנים תשואה די דומה למסלול אותו יצרו, ואכמ"ל)

ה. שלמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום

ה. שלמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
הפתרון לזה לכאו' ותגידו לי אתם האם זה אפשרי @מקצועי בלבד

נניח ניקח שולי ביטחון של 10 שנה לפני הפרישה להעביר את הכסף שאפשר לפנסיה המקיפה חזרה, ואת שאר הכסף או לקחת את הסיכון בשנים בהם ירד והתשואה בריבית דריבית של כל ה40 שנה הקודמות שוות הרבה יותר מההפסדים על הכסף שנמשך (כי מה שלא נמשך כקצבה לא מופסד כי לטווח הארוך שוב השוק יתקן את עצמו ואז הרווח יהיה יותר מהמקיפה), או שלא למשוך ממנו קצבה בשנים בהם המדד בירידה, (כלומר אחרי ירידה לא למשוך ממנו קצבה אלא לחכות לתיקון) האם ישנה באמת אפשרות כזו לא למשוך קצבה.
אפשר יהיה להחזיר את כל הכסף, רק השאלה היא כמה אחוז ממנו יהיה מבוטח.
[זה הולך ויורד בכל שנה לגברים החל מגיל 41]
ומי שרוצה יש אפשרויות יותר טובות.

לגבי הימנעות ממשיכת קצבה, בגדול אם התחילו לקבל קצבה א"א להפסיק, ואם לא התחילו אז אפשר לדחות את ההתחלה למתי שרוצים, וגם אפשר להשאיר את זה בקרן ללא משיכה של קצבה אף פעם.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אין לי אפשרות לחשב זאת, מכיון שאני לא יודע לאיזה תשואה הם מצפים ללא הבטחת תשואה. אולי @מקצועי בלבד תדע להרחיב בנושא, ואולי תתן לי את הנתונים שאוכל לבנות עליהם אקסל.
איזה נתון חסר לכם?

ה. שלמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
מה התשואה הצפויה הנלקחת בחשבון בגמל ללא הבטחת תשואה, בשביל לקבוע מקדם המרה.
התכוונתם בקרנות הפנסיה?
כי מקופת גמל כיום א"א לקבל קצבה.
ומקדם המרה לא משתנה בהתאם לצפי התשואה.
מקדם המרה משתנה מעת לעת ללא קשר לנתונים האישיים אלא לכל החוסכים בקרן ביחד, וזה בעיקר משתנה לפי תוחלת החיים.

אברימי 2.0

משתמש רשום
מנוי פרימיום
לעיקר הנושא הפיזור מעולה במדד הסנופי אך הוא חשוף לדולר שהוא מוצר אחד ויחיד שיכול ליפול בחדות משלל סיבות ותנאים ובהבטחת תשואה הסיכון נמנע חלקית תקנו אותי אם אני טועה

משושי

משתמש מקצוען
לעיקר הנושא הפיזור מעולה במדד הסנופי אך הוא חשוף לדולר שהוא מוצר אחד ויחיד שיכול ליפול בחדות משלל סיבות ותנאים ובהבטחת תשואה הסיכון נמנע חלקית תקנו אותי אם אני טועה
ובאותה מידה הוא גם יכול לעלות אחרי זה, אם אתה לא מושך את כל הכסף בפעם אחת אז לפעמים תרוויח מזה ולפעמים תפסיד בסוף זה יתמצע

אברימי 2.0

משתמש רשום
מנוי פרימיום
אגב הכיסוי הביטוחי שעולה ב2 אחוז כל שנה הוא בתשלום נוסף? והוא כדאי?

אמת מארץ תצמח

משתמש מקצוען
הסנופי אינו 'חשוף לדולר'.
יש לדולר איזה השפעה עליו, לא מעבר.

אמת מארץ תצמח

משתמש מקצוען
כלומר בתור משקיע ישראלי שחי בשקל בכל מקום אז יש כאן סיכון הסבר את דבריך
הסנופי מייצג 'חברות' שמייצגות 'סחורות'.
אם הדולר מתרסק - אז מחיר הסחורה יעלה - ובהתאם מחיר החברה.

המבט האמיתי על מטבעות - שהם גם סחורות.
הסנופי הוא סחורה שתביא תשואה X ב 2024.
השקל סחורה שיביא תשואה Z ב 2024.
הדולר סחורה שיביא תשואה Y ב 2024.

הסיכון מצידך כישראלי, שהמטבע 'שקל' יעשה תשואה פנומנילית ב 2024 (למשל: ניצחון מוחץ ישראלי) 0 שיעקוף את התשואה של הסנופי.
מה שהופך את הרווח שלך לתשואה שלילית במונחים שקליים.

יש כמובן אופציה של גידור, אבל להבנתי הדלה, הסיכון שלו הרבה יותר מסוכן.

ה. שלמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
ומקדם המרה לא משתנה בהתאם לצפי התשואה.
?
סוכנת ישירה של מגדל אמרה לי אחרי שבדקה את העניין, שאם אני בוחר במשלימה, זה מעלה לי את מקדם ההמרה, אם הצפי לתשואות לא משפיע על מקדם ההמרה, איך זה מעלה?
ואיך ייתכן מקדם המרה של 200 בערך על תקופה של 240 בערך ללא הצפי לתשואות?

משושי

משתמש מקצוען
?
סוכנת ישירה של מגדל אמרה לי אחרי שבדקה את העניין, שאם אני בוחר במשלימה, זה מעלה לי את מקדם ההמרה, אם הצפי לתשואות לא משפיע על מקדם ההמרה, איך זה מעלה?
כך גם טוען הצאט AI של גוגל

ה. שלמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
?
צפי התשואה הוא קבוע בקרן הפנסיה המקיפה [3.86%] ובהתאם לכך ולתוחלת החיים מחושב מקדם ההמרה, אבל זה כאמור קבוע באחוזים, וזה לא משנה מתי מכניסים את הכסף לקרן הפנסיה.
ככל הנראה בקרן המשלימה החישוב הוא לפי תשואה קבועה אחרת [בגלל שאין את התשואה המובטחת] ולכן מקבלים מקדם המרה גבוה יותר במשלימה.

ה. שלמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צפי התשואה הוא קבוע בקרן הפנסיה המקיפה [3.86%] ובהתאם לכך ולתוחלת החיים מחושב מקדם ההמרה, אבל זה כאמור קבוע באחוזים, וזה לא משנה מתי מכניסים את הכסף לקרן הפנסיה.
ככל הנראה בקרן המשלימה החישוב הוא לפי תשואה קבועה אחרת [בגלל שאין את התשואה המובטחת] ולכן מקבלים מקדם המרה גבוה יותר במשלימה.
ולזה בדיוק התכוונתי כשכתבתי את זה:
מה התשואה הצפויה הנלקחת בחשבון בגמל ללא הבטחת תשואה, בשביל לקבוע מקדם המרה.

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכ

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֶל יי בַּצָּרָתָה לִּי קָרָאתִי וַיַּעֲנֵנִי:ב יי הַצִּילָה נַפְשִׁי מִשְּׂפַת שֶׁקֶר מִלָּשׁוֹן רְמִיָּה:ג מַה יִּתֵּן לְךָ וּמַה יֹּסִיף לָךְ לָשׁוֹן רְמִיָּה:ד חִצֵּי גִבּוֹר שְׁנוּנִים עִם גַּחֲלֵי רְתָמִים:ה אוֹיָה לִי כִּי גַרְתִּי מֶשֶׁךְ שָׁכַנְתִּי עִם אָהֳלֵי קֵדָר:ו רַבַּת שָׁכְנָה לָּהּ נַפְשִׁי עִם שׂוֹנֵא שָׁלוֹם:ז אֲנִי שָׁלוֹם וְכִי אֲדַבֵּר הֵמָּה לַמִּלְחָמָה:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה