יש אנשים שגם אם יבואו למשרד בבוקר, ויספרו שסבתא שלהם ילדה אמש רביעייה בגיל 63, שניים מתוכם כהי עור - זה לא יעניין אף אחד.
לא מכירה כאלו!
יש אנשים שגם אם יבואו למשרד בבוקר, ויספרו שסבתא שלהם ילדה אמש רביעייה בגיל 63, שניים מתוכם כהי עור - זה לא יעניין אף אחד.
לא מכירה כאלו!
חחחחחחחחח את קוטלת!אתמול, אז את יודעת, סבתא שלי, נכון זאת, שגרה ברחוב תחכמוני, שסיפרתי לך עליה שבוע שעבר! נו, איך את לא זוכרת? סבתא שלי, אסתר דריידליך, שיש לה פאה קצוצה כזאת, והיא הולכת תמיד עם חליפות כאלה, ונעליים כאלה של סאס? זאת שגרה מעל המכולת בתחכמוני? איך את לא זוכרת? פגשת אותה בחופש, כשהיינו בגן סאקר!
(בנקודה זו כבר פרשו מחצית מהמאזינים)
אז למה קראתי את זה כל כך ברתק????מכירה יותר מדי.
אתמול, אז את יודעת, סבתא שלי, נכון זאת, שגרה ברחוב תחכמוני, שסיפרתי לך עליה שבוע שעבר! נו, איך את לא זוכרת? סבתא שלי, אסתר דריידליך, שיש לה פאה קצוצה כזאת, והיא הולכת תמיד עם חליפות כאלה, ונעליים כאלה של סאס? זאת שגרה מעל המכולת בתחכמוני? איך את לא זוכרת? פגשת אותה בחופש, כשהיינו בגן סאקר!
(בנקודה זו כבר פרשו מחצית מהמאזינים)
אז סבתא שלי, אז את שומעת, היא הלכה, היא הרגישה משהו, כאילו, אני לא יודעת להסביר, היא לא אמרה לי בדיוק, כי שמעתי את זה בעצם מדוד שלי, שהוא ר"מ בישיבה, שמעון, הוא היה אצלה אז, וממנו שמענו, כי עוד לא דיברנו איתה מאז, אז הוא אמר לה שתנסה להגיד לו מה היא מרגישה, והם לא ידעו, הם לא הבינו מה זה, כי זה לא היה משהו ברור - - -בלה בלה בלה - - -
(המחצית השניה של המאזינים - פורשת גם היא...)
אז למה קראתי את זה כל כך ברתק????
ויש אחרים, שגם כשיתחילו לנאום איך הרגו יתוש אתמול בלילה - כולם יקשיבו. אלו אנשים שיודעים להפוך את העובדות היבשות לסיפור.
מניחה שהיכולת לספר סיפור שאת נותנת כאן כדוגמה, זה יותר לשם השוואה ולא כדוגמה ליכולת לספר סיפור כתוב.עוד כמה מילים על 'היכולת לספר סיפור'.
ליכולת לספר סיפור בעל פה יש צורך ביכולת משחק ויכולת ביטוי בעל פה. לגמרי לא מוכרח יכולת ניסוח נכונה בכתב.
כי רותי קפלר כתבה את זה...אז למה קראתי את זה כל כך ברתק????
קראתי את פרק 2.הנה כמה דוגמאות מהכתיבה שלי: (אני אשתו של מי שמבין אותי כל כך, ומאזין לי בלי סוף)
כיון שטרם קיבלתי אישור להצטרף לפורום הכותבות, אשמח לשמוע את חוות הדעת של כלל חברי הפורום
פגישה בלילות שבט
קראתי בעניין רב את ארבעת הפרקים הקולחים, והם נגעו ללבי. על אף הכתיבה הקלילה משהו, חשתי את העומק שמתחת לזה; את הדילמה והתסכול של אשה עיונית מאוד, שהחלק המעשי הרבה פחות מלהיב אותה, בלשון המעטה, והיא הרבה פחות טובה בו. והסביבה, כדרכה, לא תמיד מבינה. ובכל מקרה לא תמיד יש פיתרונות זמינים.הנה כמה דוגמאות מהכתיבה שלי: (אני אשתו של מי שמבין אותי כל כך, ומאזין לי בלי סוף)
כיון שטרם קיבלתי אישור להצטרף לפורום הכותבות, אשמח לשמוע את חוות הדעת של כלל חברי הפורום
מהו הכישרון הנדרש בשביל ליצור סיפור?2. היכולת ליצור רעיונות (כשרון נדיר יותר מהקודם).
אולי תעלו פה נושאים מקוריים ומפתיעים, ואנסה את כוחי בזה?
איך מגיעים ליכולת הזו, "לחדש"?
האם זו יכולת נרכשת?
ואם כן, איך?
אולי תעלו פה נושאים מקוריים ומפתיעים, ואנסה את כוחי בזה? מבטיחה שאשקיע.
לדעתי העניה (ואני לא סופרת) צריך לדעת להקיף נושא מזויות שונות, להחליט על נושא וללמוד אותו לעומק, איך סוגי אנשים היו מגיבים בסיטואציה הזו, ללמוד את ההסטוריה ואת כל האוירה בתקופה הזו, להסתכל על העולם ממבט לומד וסקרן.מהו הכישרון הנדרש בשביל ליצור סיפור?
כי אדם קרוב אצל עצמו....למה תמיד כשאני מנסה לחבר איזו שהיא עלילה אני מגיעה לצומת מוכרת?
המילים שרציתי לכתובקראתי את פרק 2.
אני חושבת שיש כאן תבנית ספרותית קצת מוכרת מדי, של 'הגאונית של הכיתה שלא מצליחה בחיים האמיתיים', וכדאי לחשוב על כיוונים יותר מפתיעים.
(אם היית כותבת את זה לפני שלושים שנה, התגובות היו כנראה אחרות. בינתיים המדפים התמלאו, ואין אפס שיותר קשה לחדש).
אז תקרא הארי פוטר, אני חושבת שזה יענה על הציפיות..ספר טוב אמור לקחת - בעיניי! - את הקורא למקונות רחוקים ומעניינים.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: