Revi-רוי
משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
1/2 קילו קמח
1 כף שמרים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
1 כפית שמן זית
1+1/2 כוס מים (להוסיף בהדרגה אולי יצא פחות)
ללוש הכל אם דביק לשמן את הידיים ולהמשיך ללוש
לתת תפיחה לא ממש שיעלה
לקרוץ עיגולים קטנים
לקמח תפנית או את השיש ולהניח כל עיגול קרוץ ע"ג השטח המקומח
לתת תפיחה ממש
לשים מחבת על האש ולתת לה להתלהט
להוריד את החום לבינוני
לקחת עיגול בצק לשטח מעט עם מערוך רק כדי שימעך ויהיה פיתה כזו (לא עם היד כי יצא פוקצ'ה ולא פיתה)
לא ללחוץ ממש עם המערוך רק לשטח ככה יווצר כיס אויר בפנים ויהיה אפשר לפתןח את הפיתה
לשים את הצד המקומח שהיה על השיש או התבנית במחבת לחכות שזה מתחיל להתנפח , להפוך
אחכ שוב להפוך ולהעביר לצלחת
ממש טעים וקל!!!
טיפ: אני טוחנת שום ועשבי טיבול מה שיש במקרר (פיטרולזילה , כוסברה, שמיר)
מוסיפה שמן זית ומערבבת
כשאני קורצת עיגולים מהבצק אני שמה כפית מהבלילה ומבליעה בצוך העיגול בצק
יוצא אחכ פיתות מתובלות, וואווו!!
1 כף שמרים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
1 כפית שמן זית
1+1/2 כוס מים (להוסיף בהדרגה אולי יצא פחות)
ללוש הכל אם דביק לשמן את הידיים ולהמשיך ללוש
לתת תפיחה לא ממש שיעלה
לקרוץ עיגולים קטנים
לקמח תפנית או את השיש ולהניח כל עיגול קרוץ ע"ג השטח המקומח
לתת תפיחה ממש
לשים מחבת על האש ולתת לה להתלהט
להוריד את החום לבינוני
לקחת עיגול בצק לשטח מעט עם מערוך רק כדי שימעך ויהיה פיתה כזו (לא עם היד כי יצא פוקצ'ה ולא פיתה)
לא ללחוץ ממש עם המערוך רק לשטח ככה יווצר כיס אויר בפנים ויהיה אפשר לפתןח את הפיתה
לשים את הצד המקומח שהיה על השיש או התבנית במחבת לחכות שזה מתחיל להתנפח , להפוך
אחכ שוב להפוך ולהעביר לצלחת
ממש טעים וקל!!!
טיפ: אני טוחנת שום ועשבי טיבול מה שיש במקרר (פיטרולזילה , כוסברה, שמיר)
מוסיפה שמן זית ומערבבת
כשאני קורצת עיגולים מהבצק אני שמה כפית מהבלילה ומבליעה בצוך העיגול בצק
יוצא אחכ פיתות מתובלות, וואווו!!
נערך לאחרונה ב: