פירעון מוקדם חלקי במשכנתא

משכנטוב

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
אוטומציה עסקית
ואגב אם פרעתי חלק וביקשתי הורדה בתשלום אפשר לבקש עכשיו קיצור תקופה?
אם זה בפריים אז כן (חשוב לדעת תמיד, הפריים הוא מסלול גמיש ללא מיחזור, ובעיניי זה עיקר היתרון שלו) בשארית המסלולים זה מיחזור פנימי על מסלול בודד, והבנק לא מחוייב להסכים.

כמו הרוח

משתמש מקצוען
אם זה בפריים אז כן (חשוב לדעת תמיד, הפריים הוא מסלול גמיש ללא מיחזור, ובעיניי זה עיקר היתרון שלו) בשארית המסלולים זה מיחזור פנימי על מסלול בודד, והבנק לא מחוייב להסכים.
זה משמועתי?
שווה לי להחנק ולקצר?

משכנטוב

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
אוטומציה עסקית
תנו פרטים מלאים, ואתן לכם מספרים מוחלטים בעז"ה

משכנטוב

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
אוטומציה עסקית
אבל מסתבר מאוד שיהיה
אני צודקת?
על טווח של 12 שנה מי יודע.
אבל החלום הרטוב של כל מיני אנשים, שהנה אוטוטו הפריים חוזר ל1.6% הוא חלום באספמיא!!!!
אם לא יהיה משבר כלכלי משמעותי הפריים לא ירד באופן דרמטי, או במילים אחרות: ריבית בנק ישראל היום היא +/- מחיר הכסף הריאלי, בהסתכלות היסטורית רחבה, ובהסתכלות על כל השווקים בעולם, וזה מידע שבנק ישראל מסתיר מהציבור!
היה לי שיחה עם חבר המחלקה המוניטרית (בכנסים שלנו כבר לא מגיעים מהפיקוח, שזה תחום העיסוק שלנו, כי אין להם תשובות וזה מביך, אז נוח לבנק ישראל לשלוח לנו נציגים מהמחלקה המוניטרית) והצמדתי אותו לפינה עם שאלה פשוטה: אתם טוענים שהריבית עכשיו גבוהה כי צריך להילחם באינפלציה, והיא הייתה נמוכה שנים כדי להילחם בדפלציה, מה קורה מחר בעולם אוטופי של אינפלציה יציבה של 2%?
ולא היה לו מה לענות לי, והתשובה מה שכתבתי למעלה: ערך הכסף הריאלי שלא בעיתות משבר הוא באזורי הריבית הנוכחית.
מקווה שלא חפרתי...

כמו הרוח

משתמש מקצוען
על טווח של 12 שנה מי יודע.
אבל החלום הרטוב של כל מיני אנשים, שהנה אוטוטו הפריים חוזר ל1.6% הוא חלום באספמיא!!!!
אם לא יהיה משבר כלכלי משמעותי הפריים לא ירד באופן דרמטי, או במילים אחרות: ריבית בנק ישראל היום היא +/- מחיר הכסף הריאלי, בהסתכלות היסטורית רחבה, ובהסתכלות על כל השווקים בעולם, וזה מידע שבנק ישראל מסתיר מהציבור!
היה לי שיחה עם חבר המחלקה המוניטרית (בכנסים שלנו כבר לא מגיעים מהפיקוח, שזה תחום העיסוק שלנו, כי אין להם תשובות וזה מביך, אז נוח לבנק ישראל לשלוח לנו נציגים מהמחלקה המוניטרית) והצמדתי אותו לפינה עם שאלה פשוטה: אתם טוענים שהריבית עכשיו גבוהה כי צריך להילחם באינפלציה, והיא הייתה נמוכה שנים כדי להילחם בדפלציה, מה קורה מחר בעולם אוטופי של אינפלציה יציבה של 2%?
ולא היה לו מה לענות לי, והתשובה מה שכתבתי למעלה: ערך הכסף הריאלי שלא בעיתות משבר הוא באזורי הריבית הנוכחית.
מקווה שלא חפרתי...
מסכימה איתך
קצת מבינה בתחום
תגיד
אני יכולה לבקש קיצור בשנים גם אחרי שפרעתי?

ari1980

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום

Rabeka

משתמש פעיל
כנראה לא הבנתם
נגיד היום אני משלמת 5 אחוז ריבית על 100 אל"ש פריים
נגיד הריבית יוצאת 5 אל"ש לשנה
אז כל שנת 2023 שילמתי על 100 אל"ש 5000 שח
שנת 2024 ירד הפריים ל3 אחוז אז אני משלמת 3000 ש"ח לשנה
מה שיוצא שיש מצב שכן שווה להוריד בהחזר
וככה הפריסה נשארת גבוהה (תשלומים נמוכים) וב2024 אני ישלם פחות ריבית
ואגב אם פרעתי חלק וביקשתי הורדה בתשלום אפשר לבקש עכשיו קיצור תקופה?
תשלום הריבית זה על יתרת הקרן אם לא מקצרים בחודשים יש עוד חודשים לשלם ריבית- בד"כ יוצא יותר יקר ממה שהראית כאן .
בנוסף הדוגמא שהבאת לעיל זה רק במידה ואכן נראה ירידה בפריים מה שלא נראה כרגע באופק ותמיד הפריים יכול לרדת ולעלות שוב ואז יצא שכרנו בהפסדנו בקיצור חודשים בגדול את בהכרח מוזילה את המשכנתא

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  98  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה