השתמשתי בכוס קרטון לשתיה חמה, יצא בצק מאוד דביקכוס חדש לשתיה חמה
ככה אמור להיות?
או שצריך להוסיף קמח?
השתמשתי בכוס קרטון לשתיה חמה, יצא בצק מאוד דביקכוס חדש לשתיה חמה
זה מה שרציתי לשאולהשתמשתי בכוס קרטון לשתיה חמה, יצא בצק מאוד דביק
ככה אמור להיות?
או שצריך להוסיף קמח?
נראה טובבבמשתפת מתכון לפיצה ביתית, אוורירית ומיוחדת.
ניסיתי הרבה מתכונים, המתכון הזה לוקח בגדול.
החומרים לבצק:
1 ק"ג קמח
3 כפות שמרים
3 כפות סוכר
1/2 כוס שמן
3 וחצי כוסות מים פושרים
1 כף מלאה מלח.
החומרים לרוטב ולרוטב פיצה:
אני מכינה 2 רטבים, ומוסיפה קצת מהרוטב פיצה (1) גם לרוטב של לפני האפיה (2).
רוטב פיצה (1)
1/2 כוס מים
1/3 כוס שמן
1 כף סוכר
1 כף אורגנו
3 כפות מיונז
5 כפות רסק עגבניות
2 שיני שום
1/2 כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה.
משאירה את הרוב לרוטב פיצה.
רוטב פיצה (2)
1/2 כוס מים
3 כפות שמן
2 שיני שום
3 כפות קטשופ
1 כף אורגנו
3 עגבניות מרוסקות
קצת מלח ופלפל שחור.
תוספות:
כל מה שבא לכן, בצל, פטריות, עגבניה, תירס, זיתים, וכדו'.
אופן ההכנה:
מכניסים למיקסר את הקמח, מוסיפים שמרים, סוכר, שמן ומים ומערבלים למשך כמה דקות, כאשר הבצק כמעט מוכן מוסיפים את המלח עד שהבצק נעים למגע ומוכן.
מתפיחים שעה עד להתפחה של הבצק.
לאחר ההתפחה מחלקים ל 4 חלקים.
מרדדים לעיגול בקוטר של תבנית תנור.
מכניסים לתנור על חום 180 מעלות.
אני מעדיפה להכניס את הבצק המרודד לתנור למשך מספר דקות בכדי שיהיה אפוי טוב (לא חובה, אפשר לשים את הרוטב לפני האפיה, לדעתי האפיה המוקדמת משפרת את הטעם), כאשר הבצק מתחיל קצת להשחים (לא להיבהל אם הוא מתנפח קצת) אני מוסיפה את הרטבים והגבינה צהובה ואת שאר התוספות.
בתיאבון!
מכניסים לתנור על חום 180 מעלות.
אני מעדיפה להכניס את הבצק המרודד לתנור למשך מספר דקות בכדי שיהיה אפוי טוב (לא חובה, אפשר לשים את הרוטב לפני האפיה, לדעתי האפיה המוקדמת משפרת את הטעם), כאשר הבצק מתחיל קצת להשחים (לא להיבהל אם הוא מתנפח קצת) אני מוסיפה את הרטבים והגבינה צהובה ואת שאר התוספות.
השתמשתי בכוס קרטון לשתיה חמה, יצא בצק מאוד דביק
ככה אמור להיות?
או שצריך להוסיף קמח?
הכנתי את הבצק עם 3 כוסות מים פושרים אבל 3 בלבדזה מה שרציתי לשאול
כי 3 כוסות מים לקילו קמח אמור להיות בצק ממש דביק
והתפלאתי איך כולן כתבו שהבצק נח לעבודה......
בגלל כמות המים.הכנתי את הבצק עם 3 כוסות מים פושרים אבל 3 בלבד
כוס ח"פ
לא 3וחצי!
ואגב הכנתי בהתחלה בצק עם 3 כוסות מים ואח"כ לאחר שקצת לשתי הוספי עוד חצי כוס מים ויצא דביקקק הלך לפח לצערי (לא היה נוח לעבוד איתו)
אח"כ הכנתי עם 3 בלבד ויצא פצצה
חשבתי שנראה לי הכלל החשוב ביותר הוא
אין להוסיף מים לאחר שהבצק קצת לשו אותו כי אזה זה יוצר דביקיות
אז אני לא יודעת אם זה יוצא דביקי בגלל הכמות או בגלל מתי שמים את המים
תחכימו אם יש מה?
אני הכנתי עם 3.5 כוסות של 240, והוספתי את כל המים בפעם אחת (לא יודעת אם קשור)הכנתי את הבצק עם 3 כוסות מים פושרים אבל 3 בלבד
כוס ח"פ
לא 3וחצי!
ואגב הכנתי בהתחלה בצק עם 3 כוסות מים ואח"כ לאחר שקצת לשתי הוספי עוד חצי כוס מים ויצא דביקקק הלך לפח לצערי (לא היה נוח לעבוד איתו)
אח"כ הכנתי עם 3 בלבד ויצא פצצה
חשבתי שנראה לי הכלל החשוב ביותר הוא
אין להוסיף מים לאחר שהבצק קצת לשו אותו כי אזה זה יוצר דביקיות
אז אני לא יודעת אם זה יוצא דביקי בגלל הכמות או בגלל מתי שמים את המים
תחכימו אם יש מה?
אני מחלקת ל4 תבניות גדולות של תנור(עיגולים בתוך התבנית)רק יצא בצק יחסית עבה, חילקתי אותו לשתי תבנית
דחוףףחובה העגבניות המרוסקות?
או אפשר לשים במקום רסק עגבניות?(אני שואלת מבחינת הטעם
איך מרסקים, בפומפיה?חובה העגבניות המרוסקות?
או אפשר לשים במקום רסק עגבניות?(אני שואלת מבחינת הטעם
לא רסק עגבניות נכון?יש קופסאת שימורים של עגבניות מרוסקות או שתרתיחי עגבניות 20 דק תוציאי את הקליפה ותרסקי בבלנדר.
לא רסק עגבניות.כתוב על זה עגבניות מרוסקות.לא רסק עגבניות נכון?
איך זה נראה?
משתפת מתכון לפיצה ביתית, אוורירית ומיוחדת.
ניסיתי הרבה מתכונים, המתכון הזה לוקח בגדול.
החומרים לבצק:
1 ק"ג קמח
3 כפות שמרים
3 כפות סוכר
1/2 כוס שמן
3 וחצי כוסות מים פושרים
1 כף מלאה מלח.
החומרים לרוטב ולרוטב פיצה:
אני מכינה 2 רטבים, ומוסיפה קצת מהרוטב פיצה (1) גם לרוטב של לפני האפיה (2).
רוטב פיצה (1)
1/2 כוס מים
1/3 כוס שמן
1 כף סוכר
1 כף אורגנו
3 כפות מיונז
5 כפות רסק עגבניות
2 שיני שום
1/2 כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה.
משאירה את הרוב לרוטב פיצה.
רוטב פיצה (2)
1/2 כוס מים
3 כפות שמן
2 שיני שום
3 כפות קטשופ
1 כף אורגנו
3 עגבניות מרוסקות
קצת מלח ופלפל שחור.
תוספות:
כל מה שבא לכן, בצל, פטריות, עגבניה, תירס, זיתים, וכדו'.
אופן ההכנה:
מכניסים למיקסר את הקמח, מוסיפים שמרים, סוכר, שמן ומים ומערבלים למשך כמה דקות, כאשר הבצק כמעט מוכן מוסיפים את המלח עד שהבצק נעים למגע ומוכן.
מתפיחים שעה עד להתפחה של הבצק.
לאחר ההתפחה מחלקים ל 4 חלקים.
מרדדים לעיגול בקוטר של תבנית תנור.
מכניסים לתנור על חום 180 מעלות.
אני מעדיפה להכניס את הבצק המרודד לתנור למשך מספר דקות בכדי שיהיה אפוי טוב (לא חובה, אפשר לשים את הרוטב לפני האפיה, לדעתי האפיה המוקדמת משפרת את הטעם), כאשר הבצק מתחיל קצת להשחים (לא להיבהל אם הוא מתנפח קצת) אני מוסיפה את הרטבים והגבינה צהובה ואת שאר התוספות.
בתיאבון!
עשיתי יצא מושלם!!!
@ישראלית
חייבת לציין שלמרות האמון ההולך ומתפוגג שלי במוסד הפיצה הביתית
אמרתי לעצמי שאני אנסה היום להכין את זו, לכבוד ראש חודש
והיא מעלפת!
עשיתי בדיוק לפי ההוראות
משום מה, יש לי מתכונים אחרים שעושים צרבת
זו קלה ונעימה ותפוחה וכיפית ממש לעיבוד
ממש תודה וחודש טוב!
הכנתי אתמול
יצא טעים מאד!!
טיפ: תוסיפו לגבינצ כף שמן ותערבבו.
מוסיף ליופי ולנמתחות
עוד טיפ: תוסיפו גבינות שוות לפיצה של המבוגרים..
מתכון מצוין,
מכינה אותו כבר שניםםם
רק קרדיט לשף
סטפן לייק
מופיע בחוברת ישנה של "שמרית".
איך מרסקים את העגבניות? עם הקליפה או בלי?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: