פיל - התנסות באיור דיגיטלי

ronitg

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
בעיני הדבקות ופילטרים למיניהם,
נכנסים יותר בקטגוריה של "עיבוד אומנותי"
או אולי "אומנות דיגיטלית"

זה כבר לא ממש ציור.
גם מבחינת הטכניקה, ובעיקר בגלל שזה כבר די מאבד את האמירה האישית של היוצר.
וזה לא בקטע אישי, מקווה שהדברים יתקבלו אכן בצורה עניינית.

ליבליב

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
מה? אני חושבת שאתה מגזים..
השאלות שלי פה לגמרי היו מענייני הפורום. :)
לא מצאתי את הלינקייה המהוללה של @מענדי בריל.
נראה לי שזה שאתה אומרים בכל אשכול -״ישר ללינקייה״ (אתה ומענדי בריל) מבלבל קצת
ואז הולכים לכתובת הלא נכונה. ,( אני חיפשתי בחיפוש לינקייה.)
@אבימי - ״״ את צודקת. תודה על תרומתך לפורום ולסדר בו. כה לחי.״
@ליבליב -״ הוו..בשמחה בשמחה...שמחתי לעזור. ״ איש את רעהו יעזור ולאחיו יאמר חזק״.

ליבליב

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
_——-_——-

נערך לאחרונה ב:

מרים יעל

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי

רון סגלוביץ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נסחפתם לגמרי.
מברשות "רכות" היו ביחס לאיך ששלמה צבע את הפיל. מי שיסתכל יבין.
נראה לי שהוא עצמו הבין בדיוק את הכוונה.

ובכלל קצת מצחיק אותי כל ה...לוידע איך לקרוא לזה, סיוג אולי, מטכניקות.
הרי בסופו של דבר אנחנו רואים אח"כ עבודות מטורפות אצל ר' שמיל בלינקייה, מזילים ריר ולא יודעים מאיפה להתחיל. וגם שם רואים יפה יפה את תביעת האצבע של כל אומן.

אצל אומן גדול או קטן, יש את מה שהוא רוצה להביע, ויש לו את הכלים שעומדים לרשותו כדי להוציא את זה מהכוח את הפועל.
אם ארגז הכלים שלו מאוד מצומצם, זה מגביל אותו, ומה שיוצא זה לא בדיוק מה שהוא רצה.
לאומת זאת, אם הוא שוחה בטכניקות, אז הוא כבר פחות ממוקד באיך לעשות כל דבר, והרבה יותר במה הוא רוצה לעשות, שזה יוצא הרבה יותר קרוב למה שהוא רצה לעשות.

עכשיו ישבו להם הסטודנטים באחד השיעורים בביה"ס הגבוה לאמנות באיטליה, וכולם קיבלו ציוץ בטוויטר שמישהו בפרוג הוריד אותם מדרגת צייר לדרגת עורך תמונות.

SC

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
קטונתי מלהתערב בדיון של הציירים המעולים פה, אבל רק אומר בקצרה את דעתי:
הכל תלוי בכמות וביחס. אם רוב רובו של הציור נעשה באמצעות חיבור ועיבוד של תמונות קיימות ע"י פילטרים מסוגים שונים, זה בעיניי קרוב הרבה יותר לעיבוד דיגיטלי מאשר לציור אומנותי.

אך כמובן, אין הכוונה לכך שציור אומנותי חייב להתבצע רק באמצעים ידניים. כל אמן משתמש במאפיינים הייחודיים לכלי איתו הוא יוצר כדי להגיע לתוצאה הטובה ביותר. גם ציירים המציירים בצבעי שמן יכולים להשתמש בכלים נוספים מלבד מברשת כדי ליצור טקסטורות, לדוגמה, ואיש לא יטען שזה מוציא את הציור מכלל ציור. זה פשוט שימוש נכון וחיוני בטכניקות כדי להקפיץ את הציור לרמה גבוהה הרבה יותר.

רון סגלוביץ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
חן חן.
אגב, בתהליך צביעה ראליסטי, השימוש בטקסטורות מהווה בערך 10 אחוז מהעבודה.
גם אחרי שילוב הטקסטורות עוד יש המון עבודה.

ליבליב

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הרי בסופו של דבר אנחנו רואים אח"כ עבודות מטורפות אצל ר' שמיל בלינקייה, מזילים ריר ולא יודעים מאיפה להתחיל
הי הי.. לא כולם מזילים ריר .. לא כולם..
:)
אני חושבת שעיקר הבעיה היא שיש ציורים שנראה שיש בהם טו מאצ׳/אובר טכניות /טכניקה / פלסטיקה וכו׳ וכו׳ ופחות אינטואיטיביות וזרימה טבעית.
ויש אנשים שפחות מתחברים לזה.
אולי זה כמו עמק המוזרות לאנשים מסויימים.?..
I don’t know ‍:rolleyes:

רון סגלוביץ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
אני חושבת שעיקר הבעיה היא שיש ציורים שנראה שיש בהם טו מאצ׳/אובר טכניות /טכניקה / פלסטיקה וכו׳ וכו׳ ופחות אינטואיטיביות וזרימה טבעית.
אוקיי. אז לא על אלה דיברתי.
ומה את רוצה להגיד בזה, שכל הטכניקות מיותרות? אפשר להישאר בינוני ומטה, העיקר הכוונה?
"באונה, לא נעים אחי, אבל ת'אמת? הציור הזה קצת... מכוער."
"כן אני יודע, אבל אני התכוונתי לעשות משהו אחר לגמרי, מה שהיה לי בראש היה יפה חבל"ז."

ליבליב

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
אוקיי. אז לא על אלה דיברתי.
ומה את רוצה להגיד בזה, שכל הטכניקות מיותרות? אפשר להישאר בינוני ומטה, העיקר הכוונה?
"באונה, לא נעים אחי, אבל ת'אמת? הציור הזה קצת... מכוער."
"כן אני יודע, אבל אני התכוונתי לעשות משהו אחר לגמרי, מה שהיה לי בראש היה יפה חבל"ז."
זה כאילו לא הגבת למה שאני כתבתי.
מצטערת.
זה לא מה שאמרתי.
זה מה שאמרתי.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה