פיטורין בחופשת לידה

חיה עמנואל

משתמש רשום
הקלטה עצמית של שיחות טלפון, או הקלטת שיחת טלפון תוך קבלת הסכמה של אחד הצדדים לשיחה, היא חוקית. ככלל, הקלטת שיחה על ידי אחד השותפים לשיחה היא חוקית, גם אם היא נעשית ללא ידיעתו של הצד השני[3], אך סעיף 3 לחוק האזנת סתר מסייג זאת: "האזנה לשיחה והקלטתה, אף שהן נעשות בהסכמת אחד מבעלי השיחה – אסורות, ודינן כדין האזנת סתר, אם נעשו למטרת ביצוע עבירה או מעשה נזק, או למטרת גילוי דברים שבינו לבינה והם מצנעת האישות ושלא לצורך הליך משפטי בין בני זוג".
ויקיפדיה
זה מה שאני התכוונתי שלא לצורך משפטי =(בבית משפט כל ההקלטות לא תקיפות אלא עם שני הצדדים היו מודעים ועדיין לא פתחו את ההקלטות!)

arye izerwerk

משתמש פעיל
להבנתי, הסיוג הזה הוא על האזנה והקלטת שיחה בין שני בני זוג
הוא מסייג האזנה לצורך ביצוע נזק או עבירה או האזנה לבני זוג במסגרת המדוברת.
ככל וההאזנה לא בין בני זוג או מיועדת לביצוע פשע אין בה משום האזנת סתר

אמת מארץ תצמח

משתמש מקצוען
זה מה שאני התכוונתי שלא לצורך משפטי =(בבית משפט כל ההקלטות לא תקיפות אלא עם שני הצדדים היו מודעים ועדיין לא פתחו את ההקלטות!)
ממש, אבל ממש לא נכון.
בת משפט קביל כל הקלטת שיחה במידה והיא הקלטה חוקית.
הגדרת 'הקלטה חוקית' - שלפחות אחד מהצדדים בשיחה הוא המקליט או נותן רשות מפורשת להקליט.
יש שני סייגים עיקריים:
1. מטרת ההקלטה היא לגיטמית, ולא עבור עבירה חוקית [כדוגמת סחיטה וכד'] או עבור גילוי דברי צנעה [כדוגמת בן זו שמקליט דברים שהשתיקה יפה להם, שנאמרו בשיחה אישית]
2. ההקלטה הושגה בהכשר: או צו בית משפט, או שמביא ההקלטה הוא המקליט/או מישהו שקיבל את ההקלטה מהמקליט. [למעט מקרה שראובן הקליט שיחה בינו לבין שמעון, ולוי גנב את הקובץ ורוצה להביא אותו לביהמ"ש כראיה]

אמת מארץ תצמח

משתמש מקצוען
אני רואה שיש פה פשוט משרד עו"ד!
ציטוט:

הקלטה ללא ידיעה - האם מותר להקליט שיחה ללא ידיעת המוקלט?​

למרות שכבר פירטנו על החוק בישראל בפסקה הקודמת, ניתן כאן התייחסות ספציפית לשאלה הזו כי היא עולה הרבה. אנו סבורים שהבלבול נובע משתי סיבות: הראשונה היא שהחוק במדינות אחרות (למשל: 12 מדינות בארה"ב) דורש הסכמה של שני הצדדים והשנייה היא שאנחנו רגילים לשמוע בתפריט השיחה של חברות שונות שנותנות לנו שירותים בארץ הודעה שאומרת שהשיחה או חלק מהשיחות מוקלטות לצורך בקרת שירות, ואז כמובן עולה ההנחה (השגויה): אם מיידעים אותי שהשיחה מוקלטת, ודאי אסור להקליט את השיחה ללא ידיעת הצד השני.

שתי ההנחות האלה שגויות: ההקלטה שמשמיעים לנו בשיחות עם נותני שירותים "השיחה מוקלטת לצורך בקרה ושיפור השירות" מושמעת לנו מסיבות אחרות לגמרי וכמובן שאי אפשר להשליך מחוקים במדינות אחרות על החוק הנוגע להקלטת שיחות אצלנו בישראל. אצלנו בהחלט מותר להקליט שיחה מבלי ליידע את הצד השני וזאת בתנאי שמי שמקליט את השיחה הוא צד באותה שיחה, אחרת מדובר בהאזנת סתר המהווה עבירה פלילית.

יעית

משתמש פעיל
במקרה כזה, האם אני צריכה לתבוע את הפיצויים, או שהם מופרשים לקרן הפנסיה שלי,
ובמקרה שאני רוצה להשאיר אותו מושקע שמה, אני יכולה, ואחרי זמן ממושך להוציא את זה מהקרן, לבדי?
תודה רבה!

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
לא קראתי את כל האשכול
אבל-
מי שלא קיבלה פיטורין עד 30.6 אסור לפטר אותה עד סוף שנת הלימודים!

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  46  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה