בטחוני פיגוע דריסה בת''א

אפרים יעקובזון

משתמש סופר מקצוען
בושה!
המחבל נכנס לישראל עם היתר מיוחד לצרכיים רפואיים (כרמל דנגור)
השב"כ מוציא הודעה שזה פייק!
לעדכונכם, המפגע אשר ביצע את פיגוע הדריסה והדקירה בתל אביב הוא עבד אלואהב חלאילה, בן 20, פלסטיני תושב סמוע (יתיר), ללא רקע ביטחוני קודם, ללא היתר שהיה בישראל.
חקירת הפיגוע נמשכת.
תקשורת שב״כ

אין פאנץ'

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
השב"כ מוציא הודעה שזה פייק!
לעדכונכם, המפגע אשר ביצע את פיגוע הדריסה והדקירה בתל אביב הוא עבד אלואהב חלאילה, בן 20, פלסטיני תושב סמוע (יתיר), ללא רקע ביטחוני קודם, ללא היתר שהיה בישראל.
חקירת הפיגוע נמשכת.
תקשורת שב״כ
עמי אשד אמר שהמחבל מוכר למשטרה.

אפרים יעקובזון

משתמש סופר מקצוען
השר איתמר בן גביר: :יחד עם כל עם ישראל, שולח איחולי החלמה מהירה לפצועים וחיבוק חם למשפחות.
מברך את האזרח האמיץ שנטרל את המחבל, מנע את המשך האירוע והציל חיים. הנטרול הזה הוכיח שוב את החשיבות והיעילות של אזרחים נושאי נשק ואני קורא לציבור שעומד בתבחינים, שאו נשק.
המלחמה שלנו בג'נין היא המלחמה שלנו בתל אביב. מול אויב צמא דם, שלא מבחין בין ימני לשמאלני, בין דתי לחילוני, מבוגר וילד, גבר או אישה. כל יהודי הוא מטרה בפני אותם מרצחים ואנו נלחם ביד קשה באותם מרצחים.

------------------

המפכ"ל קובי שבתאי בזירת הפיגוע: "רוצה לשבח את הפעילות של האזרח שעם הרבה אומץ הצליח לסכל את האירוע ולמנוע את המשך מסע הרצח של אותו מחבל".
המפכ"ל פנה לציבור, ואמר כי הוא "קורא לגלות עירנות. אנחנו הערכנו שכתוצאה מהפעילו ביהודה ושומרון, המוטיבציה והפוטנציאל לפיגוע יעלו. לכן גם תגברנו את הכוחות, ואנחנו נעשה כל מה שביכולתנו".

דיני

משתמש מקצוען

הפרשן מסביר: זו הטעות בגינה נטען שהמחבל חולה סופני​

ראש הדסק לענייני ערבים צבי יחזקאלי ('חדשות 13') על המחבל שביצע את הפיגוע בת"א: "ג'נין היא רק תירוץ לתנועה שמתחנכים על פיה כל כך הרבה ילדים" | על הטענות שהמחבל היה חולה סופני שבא לטיפול בישראל: "זה אחיו"​

מאיר גלבוע | בטחוני4.7.2023 | 16:56
pltal.png

הפיגוע בצפון תל אביב | צילום: Miriam Alster/Flash90
פיגוע משולב אירע היום (שלישי) ברחוב פנחס רוזן בנאות אפקה בתל אביב, זאת כשהמחבל, עבד אלוהאב עיסא חוסין חלאילה, שוהה בלתי חוקי בן 20 מהעיירה הפלסטינית סמוע שבדרום הר חברון, פגע בתחנת אוטובוס והחל לדקור את הנוכחים במקום.
"הטעות הייתה שאמרו שהוא מקבל טיפול בגלל שהוא חולה סופני. זה אחיו, מכאן הבלבול, אז יכול להיות שגם היה לו אישור להיכנס או שהוא שב"ח. אני שמעתי כמה גרסאות", אמר יחזקאלי.
לדבריו, "אני לא יודע אם הוא עשה את זה בידיעה, בהכוונה. אבל כמו שאני גם מכיר את כל הדינמיקה של הטרור, כנראה הוא מצא את עצמו עובר בחור של הגדר בדרום הר חברון עם רכב ופשוט אפשר לעשות הנפקה טובה".
יחזקאלי ביקש להדגיש כי "אל תשכחו שהמשפחה שלו תקבל עכשיו קצבה, הוא ייחשב כגיבור. לא לשכוח, זה לא פיגוע שמשנה כללי משחק, אבל בטח יש גם סיבה כביכול - ג'נין. אני אישית חושב שלא תמיד צריך סיבה, אבל כשיש גובה להבות כזה, בהחלט הוא מנצל את ההזדמנות הזו".
"כשיש פיגוע, אנחנו בעצם קוצרים כבר את הסופה - על מה הילד הזה התחנך, מה השאיפות שלו, מה הוא ראה לנגד עיניו, וכל אחד שיבין האם זה בגללנו או לא. ג'נין זה רק תירוץ, לדעתי גם כיבוש זה רק תירוץ לתנועה שקיימת ומתחנכים על פיה כל כך הרבה ילדים פלסטינים וזה הדבר המדאיג. אם אנחנו מדברים על ג'נין, אז תראו את הילדים בג'נין ותבינו למה מחנכים אותם ולאן הם הולכים", טען יחזקאלי.
מה אתה שומע מג'נין? הפעולה שם עוד נמשכת? "אני חושב שהמבצע הזה ייזכר באמת בזה שצה"ל נטרל את היכולת של החמושים לאיים בכלי נשק הכי אפקטיבי שלהם שזה הנשק עצמו, וחשיפת המטענים, אבל זה רק גירוד קצה קצהו של מה שיש בג'נין. יש עוד עבודה. אני חושב שהצבא והדרג המדיני-פוליטי מסתפק בזה".

kore

קצר ולענין

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
עריכה תורנית
קובי יקותיאל, שירה במחבל שביצע את הפיגוע בת"א: "יריתי בו, הוא עדיין לא נפל והמשיך לנסות לדקור אדם מבוגר צמוד אליי. אז הורדתי אותו עם עוד שני כדורים. הכול מלמעלה. הנשק תמיד צמוד אליי, תמיד אמרתי שאם אראה שפוגעים באנשים - אני אהיה בין הראשונים לרוץ". (כאן)
כל רגע

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה