מתכון מושלם!!!!! לאקליירים!
צריך לעשות בדיוק לפי המתכון! (זה הדבר היחיד שאני עושה בדיוק לפי המתכון)
אקלרים
1/2 ליטר מים
1 כוס שמן
כפית מלח
כפית וחצי סוכר
להרתיח בסיר, להוריד מהאש, להוסיף
300 גר' קמח
לערבב, אם נשאר רטוב להחזיר עוד טיפה לאש נמוכה
להעביר לקערת מיקסר, להוסיף
7-8 ביצים ולהקציף עד שמתאחד עם הביצים.
להעביר לשקית זילוף ולזלף פסים (אני משתמשת בצנטר עגול 1 ס"מ)
לאפות על 200 מעלות בתנור עד שמשחים (לא מזהיב- משחים! אחרת זה נופל)
קרם פטיסייר:
לשים בסיר
2 כוסות קמח
כוס וחצי סוכר
לערבב
להוסיף 4 כוסות מים רותחים
לערבב היטב על אש קטנה, עד שמסמיך (עד שכואב היד)
להוסיף 3 חלמונים ו-2 כפות וניל, לערבב היטב ומהר
לתת לזה להתקרר, כשנהיה פושר (לא קר מידי)
להעביר לקערת מיקסר ולהקציף עם 150 גר' מרגרינה
עד שנהיה קרם.
להעביר לשקית זילוף ולמלא את הפחזניות.
לציפוי:
להמיס בסיר אידוי
ריץ
200 גר' שוקולד
כף סוכר
כף מרגרינה
כשהכל אחיד, לטבול את הפחזניות הממולאות
לבחירה- לפזר מעל ברס אגוזים/ בוטנים