חלבי פחזניות או לא להיות - שלב הביצוע

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ערב חג הוא זמן כל כך רגוע ופנוי. הכי הגיוני ומתאים לביצוע נסיונות קולינריים...
אז החלטתי לממש את האשכול הישן ההוא, לזרוק את הפחד ולהכין פחזניות.

ניסוי מס' 1 - פחזניות שו של אלון שבו.
את הקראמבל החלטתי להמיר לקראמבל פיסטוק.
הקפדתי ומדדתי וזילפתי גם פסים וגם עגולות עם קראמבל ואפיתי ויצאו פחזניות לא רעות מהתנור.
או ככה לפחות חשבתי.
אחרי שהן הצטננו גיליתי לתדהמתי שהעגולות הפכו פיתות פריכות עם תוך לא מבושל. לאקליירים שלום.
החזרתי באנחה לתנור והן נתבשלו והיו טעימות מאד אך קומתן נשארה שפופה.

ניסוי מספר 2 - פחזניות של רות אופק.
בצק עם יחסים מעט שונים וכמויות גדולות יותר.
חלק עם קראמבל מהמתכון הקודם כי אני עקשנית וחלק לא.
הפחזניות עלו וגבהו ותפחו ולא צנחו ולו במעט אך נסדקו והיו מעט מגושמות.
בסיבוב הבא זילפתי קטן יותר.
מסקנות, הרהורים ותמונות פישולים במוצאי החג

בינתיים קבלו תמונות:
אקלייר במילוי דיפלומט וניל וציפוי גנאש.
אקלייר במילוי דיפלומט וניל.
פחזנית שו (העגולה) בציפוי קראמבל פיסטוק ובמלית פטיסייר פיסטוק.
הטעם גן עדן.
הכל.JPG
שוקולד וניל.JPG
שו פיסט.JPG
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
ערב חג הוא זמן כל כך רגוע ופנוי. הכי הגיוני ומתאים לביצוע נסיונות קולינריים...
אז החלטתי לממש את האשכול הישן ההוא, לזרוק את הפחד ולהכין פחזניות.

ניסוי מס' 1 - פחזניות שו של אלון שבו.
את הקראמבל החלטתי להמיר לקראמבל פיסטוק.
הקפדתי ומדדתי וזילפתי גם פסים וגם עגולות עם קראמבל ואפיתי ויצאו פחזניות לא רעות מהתנור.
או ככה לפחות חשבתי.
אחרי שהן הצטננו גיליתי לתדהמתי שהעגולות הפכו פיתות פריכות עם תוך לא מבושל. לאקליירים שלום.
החזרתי באנחה לתנור והן נתבשלו והיו טעימות מאד אך קומתן נשארה שפופה.

ניסוי מספר 2 - פחזניות של רות אופק.
בצק עם יחסים מעט שונים וכמויות גדולות יותר.
חלק עם קראמבל מהמתכון הקודם כי אני עקשנית וחלק לא.
הפחזניות עלו וגבהו ותפחו ולא צנחו ולו במעט אך נסדקו והיו מעט מגושמות.
בסיבוב הבא זילפתי קטן יותר.
מסקנות, הרהורים ותמונות פישולים במוצאי החג

בינתיים קבלו תמונות:
אקלייר במילוי דיפלומט וניל וציפוי גנאש.
אקלייר במילוי דיפלומט וניל.
פחזנית שו (העגולה) בציפוי קראמבל פיסטוק ובמלית פטיסייר פיסטוק.
הטעם גן עדן.צפה בקובץ המצורף 888666צפה בקובץ המצורף 888667צפה בקובץ המצורף 888668
נראה מושלם! מגרה.
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
@shira bira האמיצה !
גם לי תמיד יש חשש מהכנת פחזניות , שמא לא יתפחו או יתפחו וינחתו מיד אח"כ
אז הכנתי פעמים בודדות בחיי לא היתה הצלחה מסחררת אבל טעים זה תמיד יצא :p
בניסוי הראשון הלכת על פחזניות מורכבות עוד יותר וסחתן על האומץ לשנות גם מהרכב הקראמבל יתכן שזה מה שגרם לך להרים ידיים , תפסת מרובה לא תפסת ... ;)
לעומתן הפחזניות המאורכות יצאו לך ממש יפות ! את יכולה להכתיר את הניסוי השני בהצלחה :)
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אחד הדברים שאני אפילו לא מנסה.
כל הכבוד על האומץ!

לא ראינו את הפישולים
אבל אלו שהעלית יצאו ליגה!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@shira bira האמיצה !
גם לי תמיד יש חשש מהכנת פחזניות , שמא לא יתפחו או יתפחו וינחתו מיד אח"כ
אז הכנתי פעמים בודדות בחיי לא היתה הצלחה מסחררת אבל טעים זה תמיד יצא :p
בניסוי הראשון הלכת על פחזניות מורכבות עוד יותר וסחתן על האומץ לשנות גם מהרכב הקראמבל יתכן שזה מה שגרם לך להרים ידיים , תפסת מרובה לא תפסת ... ;)
לעומתן הפחזניות המאורכות יצאו לך ממש יפות ! את יכולה להכתיר את הניסוי השני בהצלחה :)
תודה!
הפחזניות העגולות יצאו יפות בסיבוב השני. אחת המסקנות היא שאשפוז במקפיא לפני האפייה עושה רק טוב לפחזניות.
המוארכות יצאו יפה בכל המתכונים :) ב"ה.
הרכב הקראמבל שונה רק מבחינת פיסטוקים במקום קמח אבל המשקלים לא שונו.
 

תהילה ישכיל

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
כדי למנוע צניחה אני דוקרת את הפחזניות עם קיסם בכמה מקומות וכך האוויר יוצא
ובנוסף-משאירה את התנור מעט פתוח עם כף עץ בסוף האפיה
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ובנוסף-משאירה את התנור מעט פתוח עם כף עץ בסוף האפיה
המתכון הורה על פתיחה של התנור לכמה שניות במשך האפיה בכמה פעימות.
אבל בסוף הצליחו ב"ה גם מהבצק הראשון.
מקווה להעלות מתי שהוא מתכון מצולם.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כדי למנוע צניחה אני דוקרת את הפחזניות עם קיסם בכמה מקומות וכך האוויר יוצא
על זה לא שמעתי. טוב לדעת.
בסופו של דבר לדעתי הצניחה התרחשה בשל הפרשי טמפ' בין הפחזניה לבין דיסקית הקראמבל הקפואה.
כי האקליירים שהיו ללא דיסקית לא צנחו והפחזניות קראמבל שאושפזו במקפיא טרום האפייה גם לא צנחו.
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
אני צריכה מתכון לפחזניות שלא נופלות !! אבל פרווה
@shira bira או כל בעלת נסיון מוצלח אשמח לעזרתכן
 

rity

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מתכון לפחזניות מוצלחות!

לבשל בסיר
כוס מים (כוס ח"פ רגילה)
חצי כוס שמן
קורט מלח
כשמבעבע לכבות את האש
להוסיף כוס קמח ולערבב
להוסיף חצי שקית אבקת אפיה ולערבב שוב עד שמתגבש לבצק אחיד
להמתין עד שמתקרר

לפתוח 3 ביצים
להוסיף לבצק אחת אחרי השניה עם מקצף
מוסיפים ביצה רק אחרי שהקודמת התערבבה טוב

להעביר לשקית זילוף ולזלף בגודל הרצוי (הפחזניה גודלת פי שניים בערך)
להשאיר רווח בין אחת לשניה.

לחמם תנור ל180 מעלות
להכניס רק תבנית אחת לתנור חם
לחכות רבע שעה ולכבות, לא לפתוח את התנור!
אחרי רבע שעה אפשר להוציא ולמלא במה שרוצים
בהצלחה!
 

אדריכלות מזווית אחרת

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מתכון לפחזניות מוצלחות!

לבשל בסיר
כוס מים (כוס ח"פ רגילה)
חצי כוס שמן
קורט מלח
כשמבעבע לכבות את האש
להוסיף כוס קמח ולערבב
להוסיף חצי שקית אבקת אפיה ולערבב שוב עד שמתגבש לבצק אחיד
להמתין עד שמתקרר

לפתוח 3 ביצים
להוסיף לבצק אחת אחרי השניה עם מקצף
מוסיפים ביצה רק אחרי שהקודמת התערבבה טוב

להעביר לשקית זילוף ולזלף בגודל הרצוי (הפחזניה גודלת פי שניים בערך)
להשאיר רווח בין אחת לשניה.

לחמם תנור ל180 מעלות
להכניס רק תבנית אחת לתנור חם
לחכות רבע שעה ולכבות, לא לפתוח את התנור!
אחרי רבע שעה אפשר להוציא ולמלא במה שרוצים
בהצלחה!
אוקי, זה המתכון!
(רק שאני שמה את הביצים בלי מקצף...)
תנסו!
בהצלחה!
 

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
אני צריכה מתכון לפחזניות שלא נופלות !! אבל פרווה
@shira bira או כל בעלת נסיון מוצלח אשמח לעזרתכן
הפחזניות את של ברוכי קופטייל - אליפות!!!
תמיד מצליחות.

 

אסתטיקה

משתמש מקצוען
ממליצה גם על פחזניות במילוי ירקות מאודים.
תוספת מוצלחת לסעודת החג.
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
איך אפשר בלי משקל במטבח???
למי שלא מכינה עוגות מורכבות עם תהליכים כימיים ;) ...כמעט ולא צריך ולא שלא קניתי פעם אבל השימוש לא תדיר בסוף זה נעלם איפשהו
אבל ..
חיבת לשתף שהמרתי את המידות לכוסות (לפי טבלת המידות של קרין גורן) ויצא פחזניות מעולות !!! יפות ותפוחות עם כיס מדהים !!
מעלה לכן את המתכון המומר :
לפי מדידה של כוס קפה חד פעמית
2 כוסות + 2כפות מים רותחים
1 כוס שמן
קורט מלח
2 כוסות + 2 כפות של קמח

ביצים כ--7-8 עד שיווצר פס בן האצבעות
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה