טיפול ריגשי בהחלט יכול להעלים לו את הפחדים והחרדותהבן שלי, בן 6 מתעורר במשך שנה-שנה וחצי (עוד לפני המלחמה) כל לילה מחלום/ פחדים ובסוף נרדם רק במיטה איתי,
אשמח לשמוע מבעלות נסיון מה ניתן לעשות כדי להפחית את הטיולים והפחדים בלילות.
לא הסברים. פתרונות.יואו , אני משתגעת !!!
הבת שלי בת חמש מעירה אותי כמעט כל לילה בטענה שהיא מפחדת .
ממה ? שחתולה תיכנס אלינו הביתה .
כל ההסברים על הדלת הנעולה והחלונות הסגורים - לא מועילים !!!
מה עושים ???
פחדים בלילה בגיל זה הם דבר נורמלי ביותר. וזה עדיין נורמלי לבוא להורים בלילה לפעמים, כאן נשמע שזה משהו כל הזמן. האם הילד ישן לבד בחדר? או שיש עוד אחים/אחיות איתו? פחד הוא דבר לא הגיוני ואין מה להשתמש בהגיון, אלא להיכנס עם הילד לדמיון שלו, ומשם להבין את הנקודה שמפריעה לו.הבן שלי, בן 6 מתעורר במשך שנה-שנה וחצי (עוד לפני המלחמה) כל לילה מחלום/ פחדים ובסוף נרדם רק במיטה איתי,
ה"תקראי " לי הזה קורה כל שעה עגולהושכחתי לציין חלק חשוב מאד של ה"פתרון":
"החתולה לא תצליח לעבור את התרסיס שריססנו נגדה, אבל אם היא תגיע בכל זאת, תקראי לי ואני מיד אבוא לשמור עלייך".
ישנה עם אחות קטנהפחדים בלילה בגיל זה הם דבר נורמלי ביותר. וזה עדיין נורמלי לבוא להורים בלילה לפעמים, כאן נשמע שזה משהו כל הזמן. האם הילד ישן לבד בחדר? או שיש עוד אחים/אחיות איתו? פחד הוא דבר לא הגיוני ואין מה להשתמש בהגיון, אלא להיכנס עם הילד לדמיון שלו, ומשם להבין את הנקודה שמפריעה לו.
מה עוזר? מנורת לילה קטנה, חפץ רך כמו דובון, מוזיקה שקטה, וכו' כדאי לשים לב איך הילד במשך היום, האם הוא רגוע? חרדתי? מחפש נוכחות של ההורים כל הזמן? מרגיש בטוח גם אם נשאר בחדר לבד לשחק? וכו' וכו'. אם התשובה היא כן, שכל הזמן הוא לא רגוע זה סיבה ללכת לטפל. CBT יעיל לחרדות ופחדים, וזה גם לא אמור להיות משהו לטווח ארוך.
היא קוראת לך כשהיא מפחדת, לא כשהחתולה נכנסת. את רוצה למצוא פתרון שיעזור לה להירגע מהפחד, אבל אם החתולה באמת תגיע את צריכה להציל אותה, שיהיה ברורה"תקראי " לי הזה קורה כל שעה עגולה
לא הסברים. פתרונות.
אין טעם לנסות לשכנע אותה שהחתולה לא יכולה להיכנס, כי הפחד הוא לא הגיוני.
צריך לספק פתרון. הפתרון לא חייב להיות הגיוני, אבל כדאי שיהיה לו חלק מוחשי לפחות בתור התחלה, אחר כך אפשר לעבור לפתרונות דימיוניים לגמרי. זה יכול להיות בובה של כלב שעומדת ליד המיטה ונובחת על החתולה כשהיא נכנסת. או תרסיס "דוחה חתולים" שמשפריצים לפני השינה (ואם צריך, גם כשהיא מתעוררת). שימו קצת נצנצים בתרסיס והוא יעבוד עוד יותר טוב
האפקטיביות של הדברים האלו אכן נוטה לדעוך...ונקווה שזה ימשיך לעבוד ...
להגיד לו שמחר יש לנו טיול וצריך לשון כי מחר צריך לקום מוקדם!.הבן שלי, בן 6 מתעורר במשך שנה-שנה וחצי (עוד לפני המלחמה) כל לילה מחלום/ פחדים ובסוף נרדם רק במיטה איתי,
כשהם מפחדים - זה לא מעניין אותם !!!להגיד לו שמחר היה לנו וצריך לשון כי מחר צריך לקום מוקדם!.
או שאפשר להגיד לו שמחר נביא לך סוכריה!.
כל מיני דברים מהסוג הזה!
ובצדק.כשהם מפחדים - זה לא מעניין אותם !!!
לא סוכריות ולא פרסים ולא שום דבר !
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: