פורים בפתח. ונשמרתם מאוד לנפשותיכם

מצב
הנושא נעול.

יניב33

משתמש צעיר
כתוב "וגילו ברעדה"
גם ששמחים צריך לשים לב טוב טוב לא להכשל ולא לבוא לידי תקלה
קיבלתי היום מצגת מה התוצאה שעלולה להיגרם משימוש בפיקות.(לא נפצים)
צירפתי את המצגת. מזעזע!!!!
לא לבעלי לב חלש.
במחשבה שניה עדיף לראות רק בתמונות
מאשר חלילה על אחד מקרובינו ובמציאות
שיהיה לכולם פורים שמח ללא תקלות

קבצים מצורפים

• סכנה פיקות.rar
    4.9 MB · צפיות: 30

bbr

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
פשוט מזעזע........
הילדים שלי עוד קטנים אבל אני לא מבינה איך אמא יכולה לשבת ליד הבן שלה כפי שכתבה במצגת כשהוא מתעסק עם כאלה דברים
אני לעולם לא יצליח להבין איך הורים נותנים לילדים שלהם נפצים וכדו' או ממנים אותם אני בעז"ה לא אתן לילדים שלי כאלה דברים...

סא איור

מהמשתמשים המובילים!
איור וציור מקצועי
:)בני כמה הילדים שלך,שאת כ"כ נחרצת?

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
נכתב ע"י סא;524846:
אבל באמת זה מזעזע..

מזעזע?
מזעזע זו מילה עדינה למה שראיתי במצגת.
לא מכירה מילה שתביע את גודל...
רק לא הבנתי איך הורים לילדים מאשריםלהם לשחק בכאלו דברים?
ילד שיראה כזו מצגת לא יגע בזה יותר
:(

sariti

משתמש רשום
הבעיה שלא תמיד זה בשליטת ההורים לפעמים ילדים מקבלים מחברים.

יהודה מילר

מנהל פורום חשבונאות ומס
מנהל
מנוי פרימיום גולד
נכתב ע"י יניב33;524710:
כתוב "וגילו ברעדה"
גם ששמחים צריך לשים לב טוב טוב לא להכשל ולא לבוא לידי תקלה
קיבלתי היום מצגת מה התוצאה שעלולה להיגרם משימוש בפיקות.(לא נפצים)
צירפתי את המצגת. מזעזע!!!!
לא לבעלי לב חלש.
במחשבה שניה עדיף לראות רק בתמונות
מאשר חלילה על אחד מקרובינו ובמציאות
שיהיה לכולם פורים שמח ללא תקלות

ניתן להעביר את המצגת הלאה ? ?

bbr

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הכל תלוי בהורים

נכתב ע"י סא;524844:
:)בני כמה הילדים שלך,שאת כ"כ נחרצת?

הילדים שלי אכן קטנים
בני חמש ומטה
אבל אם ההורים נחרצים בפרט בכזה דבר אז ברור לי שהילדים לא יגעו בזה
אני גדלתי בשכונה שמאחרי חנוכה לא יכלו לצאת מהבתים כי היה המון פרחחים ולא יכלו ללכת רחוב אחד בלי שיתפוצץ משהו מעל הראש. ואף אחד מהילדים שלנו לא נגע בדברים האלה כי ההורים היו נחושים וחזקים בדבר הזה
האם הילד שלך יקפוץ באמצע כביש מהיר בגלל שחבר שלו סחב אותו?
או שהוא לא יעשה את זה גם אם החבר שלו ישלם לו על זה מיליון דולר? למה כי כשהוא היה ילד קטן את... הפחדת אותו שאסור לקפוץ לכביש! והזהרת אותו בבטחון מלא.
זה תלוי רק בבטחון של ההורים ובסמכות שהם מאצילים על הילדים
לקפוץ באמצע כביש מהיר זה לא פחות מסוכן מלשחק עם הנפצים האלה
דברו עם אלה שמטפלים בכוויות ותקפצו פעם לביקור בערב פורים וערב פסח ותזדעזעו באמת...
אז תשמרו על הילדים שלכם שיהיו קצת פחות בחברה (הרעה) בתקופה הזאת העיקר שיהיו בריאים

אות ומופת

משתמש מקצוען
צריך לדבר עם הנהלת הת"ת כדי שיבהירו לילדים, שמי שייתפס עם כל סוג של פיקה\נפץ\חזיז ייענש חמורות.
יש דברים, שילדים אמורים להבין שזה אסור, נקודה. ולא משנה מי מהחברים עושה את זה. ומי שחושש שהילד לא ישמע לו וימצא דרך להשיג את החומרים הללו, שלא ירשה לו לצאת מטווח ראייתו בפורים.

שמח לעזור

משתמש מקצוען
D I G I T A L
המצגת אומרת: מי שנותן לילדים שלו למרר (במקרה האופטימי ביותר) את החיים לסביבותיו,
מתבקש לדאוג לשמור לפחות על החלק הבטיחותי של ילדיו. אולי אפי' לקנות להם מגיני בטיחות לאוזניים שלא יזיק להם לשמיעה, למה שיצטרכו לחוש פחד כל פעם מחדש שעה שהם זורקים את הנפץ לעבר העוברים ושבים?

תרצה

משתמש מקצוען
למה לדעתכם הפיקות זה כזה רע?
אני אכן לא מרשה לבני נפצים - בשום אופן. ה'בומבות' האלה מסוגלות להזיק ממש לאנשים. אבל פיקות תמיד היה נראה לי משהו עדין ולא מזיק. (קנינו בד"כ כמות כזו שהספיקה בדיוק בשביל כל ה"המן"ים שבמגילה, והילד היה מאושר. - הוא גם לא בזבז את זה סתם - כי אחרת לא יהיה לו למגילה... ) קול הנפץ שלהם לא כזה חזק.
אמנם, בעקבות המצגת הזו, נצטרך 'לעשות חושבים' - כיוון שחמורה סכנה מאיסור.

שמח לעזור

משתמש מקצוען
D I G I T A L
נכתב ע"י תרצה;525153:
אני אכן לא מרשה לבני נפצים - בשום אופן. ה'בומבות' האלה מסוגלות להזיק ממש לאנשים. אבל פיקות תמיד היה נראה לי משהו עדין ולא מזיק. (קנינו בד"כ כמות כזו שהספיקה בדיוק בשביל כל ה"המן"ים שבמגילה, והילד היה מאושר. - הוא גם לא בזבז את זה סתם - כי אחרת לא יהיה לו למגילה... ) קול הנפץ שלהם לא כזה חזק.
פיקות זה עדין? את לא אומרת להם ללכת רחוק כדי שזה לא יפריע לך? לאיפה הם הולכים? אבל חוץ מזה:
פיקות זה גם מזיק מאוד, היו שפע מקרים של נזק גמור רק מהמשמיעה, אבל בכל המקרים יש סבל לאנשים.

תרצה

משתמש מקצוען
נכתב ע"י שמח לעזור;525243:
פיקות זה עדין? את לא אומרת להם ללכת רחוק כדי שזה לא יפריע לך? לאיפה הם הולכים? אבל חוץ מזה:
פיקות זה גם מזיק מאוד, היו שפע מקרים של נזק גמור רק מהמשמיעה, אבל בכל המקרים יש סבל לאנשים.
כנראה תלוי בכמות הפיצוצים שמשמיעים...
אף פעם לא שלחתי את הילדים להרעיש עם הפיקות בחוץ, (כבר כתבתי שקנינו במשורה, שיספיק ממש רק להכאת המן ולא לחגיגות של רעש לכל הסביבה. אמנם שנה אחת הפיקות נשכחו בבית, והילד האומלל שנאלץ לרקוע ברגליו במקום לירות באקדח, החליט להשתמש בהם בבית. אז כעבור כמה פיצוצים ביקשתי הפוגה. אבל בשום אופן לא אשלח ילד עם כזה דבר החוצה. אני רוצה לראות מה הוא עושה עם זה, שלא יחליט לעשות שטויות. - למשל, לפוצץ חמש חמישיות המונחות כמגדל, באמצעות אבן - וכבר ראיתי ילדים שעשו זאת, ונחרדתי. בצורה כזו, אכן יש פיצוץ וגם אש שמפחידים ומזיקים בלי ספק.)

אות ומופת

משתמש מקצוען
תרצה,
א) גם בקריאת המגילה זה מאוד מבהיל ילדים קטנים ומזיק לקשישים.
ב) עצם האפשרות להשתמש בפיקות נותנת לזה לגיטימציה. עדיף לאסור אותן באופן מוחלט, וכך לא תצטרכי לדאוג שהוא יפוצץ מגדל של פיקות או יירה בחוץ או כל דבר אחר שהוא יכול לעשות כשלא יהיה בטווח ראייתך וישיג פיקות בדרך זו או אחרת.
ג) הדברים שבמצגת הם ידועים ונכונים. אינספור ילדים נפגעו, רחמ"ל, מהפיקות ה"תמימות", בעיקר כששמרו אותן בכיסים.
ד) אני מעדיפה ילד "אומלל" בלי פיקות מאשר ילד "מאושר" איתן.

אברהם

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
D I G I T A L
עימוד ספרים
נכתב ע"י תרצה;525153:

מבלי לחוות דעה לגבי עצם ההנאה הסדיסטית הנגרמת מהפחדה של אנשים/ילדים אחרים, יש הבדל בין הפיקות שיש היום לפיקות שהיו פעם (וגם הנפצים).

בעבר ייבאו את הפיקות מארה"ב וממדינות נוספות שעובדות לפי תקנים מחמירים. אמנם כיום התקנים מחמירים פי כמה, אבל עצם זה שאז הקפידו על תקנים כלשהם, גרם לחומרים להיות פחות מסוכנים מבחינה פיזית.

כיום הפיקות והנפצים עשויים מחומרים זולים, מיובאים בעיקר מסין ולא עומדים בתקני בטיחות בסיסיים.

מיצג

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
לא ראיתי את הפנים של הילד אז אני לא יודעת אם זה שכן שלי, אבל בכל אופן קרה לו אותו סיפור, והוא קיבל כוויות גדולות ברגליים והוא סבל מזה כמה חודשים!!!!

אורה

משתמש רשום
הבנים שלי בני 14 ו16 מעולם לא נגעו בפיקות. הם גדלו מאושרים ובריאים בנפשם.
לא מוכנה לקחת על המצפון שלי גם לא בהלה קטנה של מישהוא. לאנשים מסויימים בהלה יכולה להיות פיקוח נפש. הסברתי לילדים שלי את הזוועה שיכולה להגרם על ידם וכמה לא כדאי להיות הגורמים לזה כי המחיר שמשלמים על כך משמיים הוא רב...
(הם עוד היו בעידן הפיגועים בירושליים וזוכרים את המתח מכל בום...)
עם הקטנים זה קל יותר כי יש השפעה טובה מהגדולים.
(סתם כלל שכדאי לאמץ, שווה להשקיע בחינוך של הילדים הראשונים למען ההמשך...)
כן קניתי להם "שומים" שחומר הנפץ שלהם מאוד קטן, פחות מפיקות. והם פוצצו במירפסת של הבית בהזהרה לא לזרוק למטה. זה היה כשאחד מהם רצה יותר מדאי ורציתי להוציא מהדמיון את תחושת התענוג הבלתי מושג. היום גם זה לא מגיע אלינו בשום פנים.
פורים שמח אמיתי.

אושר

משתמש מקצוען
את הספורים המזעזעים על הפיקות הסיניות שמעתי כבר לפני שנה ושנתיים, ואני אכן סבורה שכשם שלא אתן לילדי לשחק בגפרורים להנאתם כך גם לא אתן להם את הפיקות הללו. לגבי הרעשים דווקא לא נראה לי שיש בהם סכנה- הם מטרידים, אולי, אבל לא מבהילים. יש אנשים בביהכ"נ שחזקה עליהם מצוות "הכאת" המן שהם עושים כאלה "בומבות" באמצעים טבעיים(היינו:בידיהם ורגליהם וברזלי השולחנות) עד שהפיקות פרייריות לידם.
ועכשיו לבעיה שלי: יש לי בן שמתאווה נוראות לפיקות. הסברתי לו, תארתי לו בצבעים מפחידים את הסיפור על הילד (מלפני שנתיים) שהתפוצץ לו בכיס, והכל טוב ויפה- אבל הוא היה נורא שמח לפוצץ משהו. האם יש דברים בטיחותיים שיכולים להחליף את התענוג הזה? (נגיד- אקדח שעושה רעשים דומים או כד')

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה