פורים בפתח. ונשמרתם מאוד לנפשותיכם

מצב
הנושא נעול.

אות ומופת

משתמש מקצוען
אושר, יריות הפיקות מבהילות מאוד, וזה בדוק מניסיון. היה לי ילד שזה מאוד הבהיל והפחיד אותו, ואני בעצמי נבהלת וקופצת כשפתאום יורים. אין מה להשוות את פיצוצי הפיקות לרעשים בידיים וברגלי שולחנות.

יישר כוח על הצבת הגבולות לילדייך. אין לי עצה, בהנחה שפיצוץ בלונים מבוקר לא יספק אותו...

דניאל נ

משתמש מקצוען
נכתב ע"י אושר;526028:
את הספורים המזעזעים על הפיקות הסיניות שמעתי כבר לפני שנה ושנתיים, ואני אכן סבורה שכשם שלא אתן לילדי לשחק בגפרורים להנאתם כך גם לא אתן להם את הפיקות הללו. לגבי הרעשים דווקא לא נראה לי שיש בהם סכנה- הם מטרידים, אולי, אבל לא מבהילים. יש אנשים בביהכ"נ שחזקה עליהם מצוות "הכאת" המן שהם עושים כאלה "בומבות" באמצעים טבעיים(היינו:בידיהם ורגליהם וברזלי השולחנות) עד שהפיקות פרייריות לידם.
ועכשיו לבעיה שלי: יש לי בן שמתאווה נוראות לפיקות. הסברתי לו, תארתי לו בצבעים מפחידים את הסיפור על הילד (מלפני שנתיים) שהתפוצץ לו בכיס, והכל טוב ויפה- אבל הוא היה נורא שמח לפוצץ משהו. האם יש דברים בטיחותיים שיכולים להחליף את התענוג הזה? (נגיד- אקדח שעושה רעשים דומים או כד')
לדעתי השומים מהווית תחליף מצוין ולא מסוכן הרעש נמוך ולא קיימת סכנה כלל
פורים שמח לכולם ושנזכה למחות את המן בדרכים יותר אמיתיות ..:)

chen99021

משתמש חדש
בס"ד

איני מכירה ב"ה סיפורים (קרובים) על פיקות ונפצים, אבל מה שכן-פשוט מפחיד להסתובב ברחובות
מר"ח אדר בכלל ובפורים בפרט.
כל הכבוד ל'איחוד הצלה' שעוררו את הנושא בשנה שעברה והלוואי שיעשו גם השנה-שיתחילו, דחוף!!!

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
גם ילדי לא נגעו בפיקות, ככל הידוע לי (סייגתי מיד, שלא יקרה לי מה שקרה לאותה אם שטענה בפני בביטחון כי בנה התמים והצדיק לעולם אינו נוסע באופנים בכביש, וראיתי אותו עובר על החוק וכן נוסע לא פעם...)
בעיתון "המודיע" נכתב כבר לפני שנתיים שלוש על ילדים שנכוו קשות מפיקות, וכן אחותי שתחי' שנכוותה בפסח מסיר שצנח על רגליה עברה טיפול בכוויות אצל גרין בירושלים, ופגשה שם לא אחד ולא שניים שסחבו כויות מפורים והיו זקוקים לטיפול ממושך.
למשנה תוקף הראתי לבכורי את המצגת הזו. הזעזוע היה ניכר היטב על פניו. מקווה שהרושם הנורא הזה לא ייתן לו להתקרב לדברים הללו. ואני מתארת לעצמי שהוא גם יפחיד את חבריו. (הוא לא מהביישנים המפחדים מדעת הקהל)
בשביל תחושת הכוח הוא בקש שאקנה לו חרב. (יש כאלה מפלסטיק כהה)

eden7115

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
רק לי אין אומץ להסתכל???
אני מפחדת גם בלי זה...

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
יישר כוח לפותחת האשכול,
והלוואי שירבו ההורים הרואים ויפנימו...
אישית,
אינני ילד קטן ואף לא קשיש עם קוצב לב,
ונשמתי מאיימת לפרוח ממקומה בבהלה בכל פעם שינוקא פורימי מכוון את אקדחו לכיוווני.
אקדח פיקות פשוטות סיניות תאילנדיות - לא יודעת מה המוצא שלהן,
העיקר שהן מבהילות אותי עד מאד,
ואני ממש סובלת מזה בימים יפים אלו...
כן, כן, גם ימים אלו ממש מלאים בבומים אשר מנפצים ילדים משועממים.

ומי יבוא לדבר על המסכות האכזריות שמפחידות כל בעל לב אנושי?
עדיף קודם לחסל את ענין היריות וכבר תבוא רגיעה חלקית לעמינו...

דניאל נ

משתמש מקצוען
נכתב ע"י pr;526078:
יישר כוח לפותחת האשכול,
והלוואי שירבו ההורים הרואים ויפנימו...
אישית,
אינני ילד קטן ואף לא קשיש עם קוצב לב,
ונשמתי מאיימת לפרוח ממקומה בבהלה בכל פעם שינוקא פורימי מכוון את אקדחו לכיוווני.
אקדח פיקות פשוטות סיניות תאילנדיות - לא יודעת מה המוצא שלהן,
העיקר שהן מבהילות אותי עד מאד,
ואני ממש סובלת מזה בימים יפים אלו...
כן, כן, גם ימים אלו ממש מלאים בבומים אשר מנפצים ילדים משועממים.

ומי יבוא לדבר על המסכות האכזריות שמפחידות כל בעל לב אנושי?
עדיף קודם לחסל את ענין היריות וכבר תבוא רגיעה חלקית לעמינו...
לגבי המסכות אני חושב שאין לדבר סוף.. יש לי חבר שמפחד מהתחפושת של דרעי בבגדי אסיר (אולי הוא מפחד להגיע למצב דומה:) ) ברור שיש מסכות ממש מוגזמות שמקומם לא במחננו ולא בגלל הפחד אלא בגלל התרבות הרחובית אולם בעיקרון כל מסכה סבירה גם של אריה דוב או חתול במגפיים לא אמורה להוות בעייה

אות ומופת

משתמש מקצוען
אני חושבת ששירי לא התכוונה למסכות של אריה דוב או חתול במגפיים... רק מביקור קצר בחנות התחלחלתי מהמבחר המזוויע (שרובו ב"ה מיועד כנראה למחוץ למחננו)

hafakot

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
קבלתי את המצגת הזאת כרגע ממקור אחר ובדקתי אם העלו אותה לכאן.
חשוב מאוד לכל ההורים ולכולם בכלל לפני פורים .קראו והעבירו הלאה.
די קשה לצפייה, אבל הכי חשוב שנדע להזהר ולא נדע דברים כאלה.

שוהם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אני נותנת לילדי שומים בשפע, (כולל אזהרות של: רק בחצר! לפוצץ אחד , אחד,! לא להכניס לכיס!..) ומזהירה אותם לא להתקרב אפילו לפיקות, אתמול הגיע לביתנו חבר עם רובה פיקות, אמרתי לילדי שיאמרו לו שילך להחזיר אותו מהר כי אני יכולה לפנות למשטרה ולספר להם... :) הם כ"כ נבהלו וכמעט הבריחו אותו מהבית,

האם אפשרי להעביר את המצגת למנהלי ת"ת להראות לילדים? או להראות להורי הילדים? (לא ראיתי אותה הבנתי שיש שם תמונות קשות לצפייה? האם כדאי להראותן לילדים? או להסתפק בסיפורים בלבד ללא מראות? לילדים שלי ב"ה מספיקים הסיפורים)

hafakot

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
באמת זה קצת קשה לצפייה תלוי מאד בילד, בגיל ובאוכלוסיה. בכו"א הנה המצגת רק עם תמונות קטנות של היד. הרבה יותר קל לצפייה והכרחי. עצם העובדה שילד רואה את התחבושת זה כבר משהו

מצוה להעביר כדי להציל נפשות:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/19637369/סכנה הפיקות2.rar

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה