פורום צליאק

יודע לשאול

משתמש צעיר
רציתי לשאול אפשר להמיר קמח רגיל בקמח תמי 1/1 או שזה יחס אחר
(הכנתי אתמול עוגיות שוקו ציפס עם קמח קונדיטור וקמח תפו"א ויצע עצוב:eek: )מעונינת לנסות היום עם קמח תמי תודה מראש לעונים
 

הוריקן

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
רציתי לשאול אפשר להמיר קמח רגיל בקמח תמי 1/1 או שזה יחס אחר
(הכנתי אתמול עוגיות שוקו ציפס עם קמח קונדיטור וקמח תפו"א ויצע עצוב:eek: )מעונינת לנסות היום עם קמח תמי תודה מראש לעונים
לא כל כך יודעת לגבי קמח תמי (עזבנו אותו מזמן אחרי הרבה ניסיונות כושלים) אבל כן יכולה לומר שמנסיון בקמח כרגיל הרוב הגדול של המתכונים יוצא מעולה.
 

פאוור

משתמש פעיל
ניסיתי את קמח מולינו החדש, עשיתי את המתכון שכתוב על האריזה,
יצאו חלות דחוסות משהו... בדומה לחלות מחיטה מלאה
אני רוצה כעת לנסות לאפות עם 500 גר' מולינו ו500 גר' קמח כרגיל -עם מתכון חלות רגילות
מה אומרים? ילך?
או, למי יש מתכון חלות טוב לל"ג המוציא מאווררות ושוות?
אשמח מאוד,
 

Sarah07

משתמש פעיל
אני רוצה כעת לנסות לאפות עם 500 גר' מולינו ו500 גר' קמח כרגיל -עם מתכון חלות רגילות
המתכון שעל האריזה הוא מעולה ותופח מצוין, עשיתי אותו המון פעמים
פשוט כדאי להתפיח את השמרים בנפרד לפני הכל
מכירה את השיטה?
 

פאוור

משתמש פעיל
המתכון שעל האריזה הוא מעולה ותופח מצוין, עשיתי אותו המון פעמים
פשוט כדאי להתפיח את השמרים בנפרד לפני הכל
מכירה את השיטה?
לא, מה השיטה?
אשמח לשמוע (בינתיים העמדתי בצק 50% 50% נראה מה יצא (היה צריך כמעט להכפיל את כמות המייל- המולינו "שותה" נוזלים..)
 

Sarah07

משתמש פעיל
לא, מה השיטה?
שמים בקערית את השמרים, כף דבש או סוכר וחצי כוס מים חמימים, מערבבים
מחכים בערך 10 דקות עד שהשמרים תוססים - נוצר קצף על התערובת
ורק אז מכינים את הבצק ושופכים את תערובת השמרים אל הקמח ושאר החומרים
 

פאוור

משתמש פעיל
שמים בקערית את השמרים, כף דבש או סוכר וחצי כוס מים חמימים, מערבבים
מחכים בערך 10 דקות עד שהשמרים תוססים - נוצר קצף על התערובת
ורק אז מכינים את הבצק ושופכים את תערובת השמרים אל הקמח ושאר החומרים
מעניין לנסות
בינתיים החלות שעשיתי עם קמח מולינו ע"פ מתכון לחלות רגילות- יצא מדהים!
אמנם מעט דחוס מהרגיל (מעניין לנסות שוב עם שיטת ההתפחה שהצעת)
מה שכן, למי שרוצה לנסות, קמח מולינו, כמו שכתבתי, צורך הרבה יותר מים מהמתכונים הרגילים. שימו לב
הבצק שהתקבל היה נח לעבודה- יצאו חלות עגולות -יפיפיות!! והטעם גם!
 

דיונון

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית
יש כלל זהב אחד בלבד עם קמח מולינו -
(היה צריך כמעט להכפיל את כמות המייל- המולינו "שותה" נוזלים..)
להכפיל את כמות המים ב1.8 - 1.9,
זה הסוד.

לגבי ערבוב קמחים עם מולינו, שימו לב שהמולינו מורכב מ51% קמח חיטה ולכן הוא המוציא.
לכאורה ברגע שיש עוד קמח - רוב הקמח בעיסה הוא לא ממיני דגן וברכת המאפה משתנה.
בל"נ אברר ואעלה את התשובה.
 

פאוור

משתמש פעיל
יש כלל זהב אחד בלבד עם קמח מולינו -

להכפיל את כמות המים ב1.8 - 1.9,
זה הסוד.

לגבי ערבוב קמחים עם מולינו, שימו לב שהמולינו מורכב מ51% קמח חיטה ולכן הוא המוציא.
לכאורה ברגע שיש עוד קמח - רוב הקמח בעיסה הוא לא ממיני דגן וברכת המאפה משתנה.
בל"נ אברר ואעלה את התשובה.
וואהו, לא שמתי לב שזה 51% קמח חיטה
שאלתי רב האם הברכה המוציא ונאמר לי שכן, יתכן שלא הסברתי טוב לגבי הקמח
בכל מקרה ,אם אני מערבת 50% עם קמחים אחרים (כרגיל/תמי וכד') זה יוצא כ25%+ קמח חיטה ביחסיות.
אכן, יש לברר האם עדיין ברכתו המוציא.
 

batglas

משתמש פעיל
אני מחפשת כבר שעה בין כל הדפים פה את המתכון להכין קמח כרגיל ביתי, ולא מוצאת.
יש משהו שיכול לכתוב אותו כאן שוב בבקשה?
 

פאוור

משתמש פעיל
וואהו, לא שמתי לב שזה 51% קמח חיטה
שאלתי רב האם הברכה המוציא ונאמר לי שכן, יתכן שלא הסברתי טוב לגבי הקמח
בכל מקרה ,אם אני מערבת 50% עם קמחים אחרים (כרגיל/תמי וכד') זה יוצא כ25%+ קמח חיטה ביחסיות.
אכן, יש לברר האם עדיין ברכתו המוציא.
ביררתי אצל רב והתשובה:
מבחינת ברכה- בשימוש בקמח מולינו עם קמחים אחרים -הברכה המוציא ומזונות (לפי הלישה וכו כמו ברגיל)
הסיבה כי קמח אורז מצטרף מבחינה זו ויש גם בקמח מולינו וגם בקמח כרגיל -קמח אורז
אבל לעניין הפרשת חלה- יש להפריש בלא ברכה וצריך בירור נוסף כי יש בעניין צדדים נוספים.
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
בשורה משמחת
בקבוצת המייל לאמהות (נשים) צליאק
אנחנו מנסות לארגן חוגי אפיה ללא גלוטן לפי אזור מגורים

מי שרוצה להצטרף לקבוצה שכבר מונה למעלה מ100 נשים!
תשלח בקשה למייל:
Celiacgroupforum

שטרודל
ג'ימייל
נקודה
כום
 

טובי ג

משתמש צעיר
מנסה לבדוק ביקוש לסדנאות דיגיטליות בבישול ואפיה ללא גלוטן.

כל אחת שתענה תוסיף, ותהיה לתועלת.
גם אם אינך מתעניינת, אשמח שתרשמי לי על כך בשאלון.
זה הקישור לשאלון: https://forms.gle/uqXTgRQ6Ymn4EbwP8
(אנונימי לחלוטין)

אם תוכלי - העבירי לנשים נוספות.

תודה
 

ברכון

משתמש מקצוען
היי לכולם
חדשה כאן בפורום...
אשמח לדעת , האם קמח כרגיל צריך לעבור ניפוי,
(אשמח לתשובה מפורטת איזה רב אמר את התשובה לשאלה)

תודה רבה
וגמר חתימה טובה
 

partner

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
ניסיתי את קמח מולינו החדש, עשיתי את המתכון שכתוב על האריזה,
יצאו חלות דחוסות משהו... בדומה לחלות מחיטה מלאה
אני רוצה כעת לנסות לאפות עם 500 גר' מולינו ו500 גר' קמח כרגיל -עם מתכון חלות רגילות
מה אומרים? ילך?
או, למי יש מתכון חלות טוב לל"ג המוציא מאווררות ושוות?
אשמח מאוד,

תעשי את המתכון בתוספת ביצה ותני לו התפחה טובה!
לי יצא מעולה!!!!
הכנתי עם זה גם מלאווח מדהים!
 

partner

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
מחפשת דיאטנית ילדים טובה לילד עם צליאק,
אנחנו במכבי, במרכז
וכרגע עם הקורונה אפשרי מכל מקום בארץ אם מקבלת תורים טלפוניים

מכירים?
ממליצים בחום לשמוע את שיעוריו של הרב אשרוב. יותר מכל דיאטני/ת אחרת..
יש לו אתר מסודר מאוד מאוד...ואחרי שתשמעי 2 שיעורים אנו בטוחים שתמצאי את מבוקשך
 

partner

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נראה לי תמיד מערבים אותו עם עוד קמחים
לקמח שיבולת שועל יש טעם מריר


תוסיפי לו קמח קונדיטור ועוד קמחים מיוחדים אם יש לך , שיגיע לכמעט 50 אחוז מהלחם (קמח שיבולת שועל הוא לרוב מריר, יש תוצר מיוחד באנגליה שעושים אותו פחות מריר
לפי מה שהבנו זה משתנה מעת לעת לפי היבול שלהם)
 

partner

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אחים של צליאקים...
אתן חושפות לגלוטן לפני גיל שנה? לפני 7 חודשים?
משרד הבריאות ממליץ, אבל ברשת יש מחקרים הפוכים

אם החלטתם לחשוף, העיקר לא לחם מהמכולת כי דוחסים שם כמויות של גלוטן, שאין בשום אפיה ביתית....
וזה מה שעושה לרוב את כל הבעיות של הצליאק בדורנו.
וכמובן עדיף לחם כוסמין
 

דיונון

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית
אם החלטתם לחשוף, העיקר לא לחם מהמכולת כי דוחסים שם כמויות של גלוטן, שאין בשום אפיה ביתית....
וזה מה שעושה לרוב את כל הבעיות של הצליאק בדורנו.
וכמובן עדיף לחם כוסמין
הרעיון הוא לחשוף כדי שבבא העת הבדיקה תהיה אמינה, אם נמעיט בגלוטן נגרע באמינותה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  7  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה