שני דברים:
1. נפתחה ההרשמה למכירה של ציליאק בקהילה (בבני ברק)
2. ממליצה מאד על המתכון הבא לפיתות, של מרי בן הרוש:
פיתות ללא גלוטן
המצרכים
1. 20 גר` שמרים טריים (או 1 כף שטוחה שמרים יבשים)
2. 500 גר' קמח תגמיש (הסגול)
3. ½ כפית מלח
4. 400-450 מ"ל מים פושרים קל
5. 2 כפות שמן זית/קנולה
• לא חובה (אך מומלץ): 2 כפות סוכר/סוכר אינברטי
ההכנה
1. מערבבים את הקמח עם השמרים (והסוכר למי שבוחר להוסיף), מתחילים בלישה במהירות איטית (עם וו לישה) ותוך כדי הוספת המים בהדרגה, מעלים למהירות בינונית. כשמתחיל להתהוות בצק, מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה יסודית עד קבלת בצק אחיד ודביק. מוסיפים את השמן לכמה סיבובים נוספים של המלוש.
2. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה להכפלת הנפח
3. משתפח הבצק, בעזרת לקקן מחלצים אוויר שהצטבר בכמה לחיצות (מקטינים את הבצק)
4. מקמחים קלות את הידיים (בתגמיש או בקורנפלור) ומאבקים (קימוח עדין מאוד) את משטח העבודה. מעבירים אליו את הבצק ומגלגלים בעדינות לסגירה (בקימוח) מכל הכיוונים.
5. מחלקים את הבצק ל-10 כדורים שווים (90 עד 100 גר' כ"א) ומגלגלים תוך הפעלת לחץ עדין עד קבלת כדור חלק.
6. משטחים את הכדור תוך טפיחות קלות, מבלי לדחוס: תנועות תיפוף/החלקה ממרכז הכדור כלפי חוץ עד שמתקבל עיגול בקוטר 12 ס"מ ובעובי כחצי ס"מ, את העיגולים המרודדים אין צורך להשהות לתפיחה שניה אלא מכסים במגבת לחה עם סיום הכנת כל העיגולים ועוברים לאפיה.
7. האפיה:
א. בסיר גריל חשמלי - מחממים היטב את הסיר החשמלי, המיומנים יכולים גם מעל משטח חם (מחבת ברזל על להבה נמוכה או כיריים חשמליות בחום נמוך) ומניחים את הפיתה על התחתית. מכסים - דקה לצד אחד... הופכים ועוד כחצי דקה לצד שני
ב. במחבת ברזל יצוקה – מחממים היטב את המחבת על להבה גבוהה, מסדרים את הפיתות (בהתאם לקיבולת/שטח המחבת) ומכסים, כשמתחילות בועות מנמיכים את הלהבה ואופים דקה. הופכים לצד השני להשלמת אפיה של כחצי עד דקה נוספת (השלב בו הפיתה מתנפחת ונוצר הכיס)
8. מוציאים מהסיר ומעבירים לצינון בתוך סלסילה/מגבת מטבח לחה מעט. כשהפיתות עודן חמימות (אך לא רותחות) להעביר לשקיות ניילון ולאחסן בהקפאה
1. נפתחה ההרשמה למכירה של ציליאק בקהילה (בבני ברק)
2. ממליצה מאד על המתכון הבא לפיתות, של מרי בן הרוש:
פיתות ללא גלוטן
המצרכים
1. 20 גר` שמרים טריים (או 1 כף שטוחה שמרים יבשים)
2. 500 גר' קמח תגמיש (הסגול)
3. ½ כפית מלח
4. 400-450 מ"ל מים פושרים קל
5. 2 כפות שמן זית/קנולה
• לא חובה (אך מומלץ): 2 כפות סוכר/סוכר אינברטי
ההכנה
1. מערבבים את הקמח עם השמרים (והסוכר למי שבוחר להוסיף), מתחילים בלישה במהירות איטית (עם וו לישה) ותוך כדי הוספת המים בהדרגה, מעלים למהירות בינונית. כשמתחיל להתהוות בצק, מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה יסודית עד קבלת בצק אחיד ודביק. מוסיפים את השמן לכמה סיבובים נוספים של המלוש.
2. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה להכפלת הנפח
3. משתפח הבצק, בעזרת לקקן מחלצים אוויר שהצטבר בכמה לחיצות (מקטינים את הבצק)
4. מקמחים קלות את הידיים (בתגמיש או בקורנפלור) ומאבקים (קימוח עדין מאוד) את משטח העבודה. מעבירים אליו את הבצק ומגלגלים בעדינות לסגירה (בקימוח) מכל הכיוונים.
5. מחלקים את הבצק ל-10 כדורים שווים (90 עד 100 גר' כ"א) ומגלגלים תוך הפעלת לחץ עדין עד קבלת כדור חלק.
6. משטחים את הכדור תוך טפיחות קלות, מבלי לדחוס: תנועות תיפוף/החלקה ממרכז הכדור כלפי חוץ עד שמתקבל עיגול בקוטר 12 ס"מ ובעובי כחצי ס"מ, את העיגולים המרודדים אין צורך להשהות לתפיחה שניה אלא מכסים במגבת לחה עם סיום הכנת כל העיגולים ועוברים לאפיה.
7. האפיה:
א. בסיר גריל חשמלי - מחממים היטב את הסיר החשמלי, המיומנים יכולים גם מעל משטח חם (מחבת ברזל על להבה נמוכה או כיריים חשמליות בחום נמוך) ומניחים את הפיתה על התחתית. מכסים - דקה לצד אחד... הופכים ועוד כחצי דקה לצד שני
ב. במחבת ברזל יצוקה – מחממים היטב את המחבת על להבה גבוהה, מסדרים את הפיתות (בהתאם לקיבולת/שטח המחבת) ומכסים, כשמתחילות בועות מנמיכים את הלהבה ואופים דקה. הופכים לצד השני להשלמת אפיה של כחצי עד דקה נוספת (השלב בו הפיתה מתנפחת ונוצר הכיס)
8. מוציאים מהסיר ומעבירים לצינון בתוך סלסילה/מגבת מטבח לחה מעט. כשהפיתות עודן חמימות (אך לא רותחות) להעביר לשקיות ניילון ולאחסן בהקפאה