פורום צליאק

ביגר

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
לבני ברקים חברי צליאק בקהילה:
* צליאק בקהילה מארגן מסיבת פורים לבנים צליאקים,בשלישי הקרוב ערב ר"ח
בתכנית יוסלה איזנבך,תאטרון בובות וכיבוד עשיר
רישום במערכת הקולית 15 שח 0723323900
*בשני הקרוב תתקיים מכירה נוספת בבני ברק בלבד.הזמנות עד היום בערב
לא יהיה גם בירושלים?
לאיזה גילאים?
 

sunnn

משתמש מקצוען
לא יהיה גם בירושלים?
לאיזה גילאים?
כרגע רק בני ברק
לא אמרו טווח גילאים,לפי התוכניה משערת משהו כמו 5 עד 10 אולי?
בהחלט מיזם מוצלח ונקווה שימשיך ויתרחב,
ברישום היה גם למלא שאלה אם מעונינים בכנס לבנות..
 

ציכי

משתמש צעיר
זקוקה לעזרה בתפריט לארוחת ערב
אני נותנת ביצה ירקות פריכיות/ קרקרים ללא גלוטן, פצפוצי אורז בחלב, גבינה
ולא שלמה עם עצמי שהילדים מספיק שבעים
מה גם שלא תמיד הם מוכנים לאכול את הפריכיות/ הקרקרים, ומסתפקים בירקות ומצ"ח
וזה שאחת לא יכולה לאכול גלוטן גורם לשאר הילדים לא לרצות לאכול לחם.
אשמח לרעיונות מה ניתן לתת לכל הילדים לארוחת ערב בריאה ומשביעה שתאכל בשמחה ע"י הילדים.
 

sunnn

משתמש מקצוען
זקוקה לעזרה בתפריט לארוחת ערב
אני נותנת ביצה ירקות פריכיות/ קרקרים ללא גלוטן, פצפוצי אורז בחלב, גבינה
ולא שלמה עם עצמי שהילדים מספיק שבעים
מה גם שלא תמיד הם מוכנים לאכול את הפריכיות/ הקרקרים, ומסתפקים בירקות ומצ"ח
וזה שאחת לא יכולה לאכול גלוטן גורם לשאר הילדים לא לרצות לאכול לחם.
אשמח לרעיונות מה ניתן לתת לכל הילדים לארוחת ערב בריאה ומשביעה שתאכל בשמחה ע"י הילדים.
מזדהה איתך,זה באמת הופך את הארוחה למשהו שצריך להתארגן ולתכנן יותר,להפשיר לחמניה/לחם וכו
הילדה לא אוכלת את הלחמניות והלחם לל"ג?
 

נחמי פורתא

משתמש מקצוען
זקוקה לעזרה בתפריט לארוחת ערב
אני נותנת ביצה ירקות פריכיות/ קרקרים ללא גלוטן, פצפוצי אורז בחלב, גבינה
ולא שלמה עם עצמי שהילדים מספיק שבעים
מה גם שלא תמיד הם מוכנים לאכול את הפריכיות/ הקרקרים, ומסתפקים בירקות ומצ"ח
וזה שאחת לא יכולה לאכול גלוטן גורם לשאר הילדים לא לרצות לאכול לחם.
אשמח לרעיונות מה ניתן לתת לכל הילדים לארוחת ערב בריאה ומשביעה שתאכל בשמחה ע"י הילדים.

מזדהה אתך לגמרי,

גם אצלי הצליאקי לא אוכל כלל את כל תחליפי הלחם,

בארוחת ערב לפעמים באמת יש רק ביצים, ירקות, מוצרי חלב-כמו שתיארת, אך ברוב הימים אני מביאה בארוחת ערב שוב פעם דברים מבושלים - או משהו מתפו"א - ציפס, פירה, או פסטה, לא הכי בריא אך לפחות משביע.
 

ידיד

משתמש פעיל
שמעתי אתמול ממישהי , שיש להשיג כדורים לילדי הציליאק בקרית גת ,
הם טובים לארוחה, ז"א, בולעים כדור אוכלים מה שרוצים, והכדור מפרק את הגלוטן.
לפני שאני כותבת כאן משפחה וטלפון שכולם יטרידו אותם,
מישהו שמע, מכיר, יודע??
אני הייתי די בהלם מהגילוי הזה .
מכיר את זה שמוכר את זה, זה לא פתרון מלא, זה כדור שאחרי שלוקחים אותו הוא מייצר מעין מטרייה במעיים וכך הגלוטן לא פוגע במעיים, אגב גם פורסם על כך בעיתונות לפני כשנה.
אני לא אתן את זה לבת שלי מהסיבה הפשוטה שגם כך היא עושה לי טובות שלמות עם הלחמניות ללא גלוטן, אם אתן לה פעם אחת מהלחמניות הרגילות אני יכול לשכוח שהיא תסכים אי פעם לחזור ולאכול את הלחמניות ללא גלוטן.
מקווה ומתפלל שנגיע לפתרון כולל בעתיד, כי זה ממש לא פשוט, אני די בוכה יחד עם הבת שלי כשהיא צריכה לאכול לחמניות עלובות וכולם מסביב זוללים לחמניות טעימות ומגרות.
 

נחמי פורתא

משתמש מקצוען
בענין הפסטה - רציתי לשתף אתכם, יתכן שכולכם כבר יודעים אך לנו זה היה חידוש וממש עזר...

בבישול רגיל של 12 דקות כמו שמבשלים פסטה רגילה, הילדים תמיד הרגישו הבדל בפסטה, עד שהתחלנו להכין את זה כך:

פסטה של ברילה - הצורה של הצינורות או האטריות הדקות והארוכות, (כי שאר הצורות מתפוררים אחרי הבישול הממושך):

מרתיחים מים, מוסיפים קצת שמן ומלח, ומבשלים את הפסטה כחצי שעה, מסננים במסננת איטריות עם מים קרים, יוצא בדיוק כמו פסטה רגילה! גם המפונקים שבין הילדים לא מרגישים ב"ה שום הבדל!
 

מבורכת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
זקוקה לעזרה בתפריט לארוחת ערב
אני נותנת ביצה ירקות פריכיות/ קרקרים ללא גלוטן, פצפוצי אורז בחלב, גבינה
ולא שלמה עם עצמי שהילדים מספיק שבעים
מה גם שלא תמיד הם מוכנים לאכול את הפריכיות/ הקרקרים, ומסתפקים בירקות ומצ"ח
וזה שאחת לא יכולה לאכול גלוטן גורם לשאר הילדים לא לרצות לאכול לחם.
אשמח לרעיונות מה ניתן לתת לכל הילדים לארוחת ערב בריאה ומשביעה שתאכל בשמחה ע"י הילדים.[/QUOTE]


מבינה אותך מאד.
חווינו תקופות רבות כאלו...
תנסי אולי פרכיות מטוגנות(ממש כמו שמטגנים חלה/לחם)
אצלי מאד אוהבת.
את הלחם ללא גלוטן(מאושר עד) היא לא אוהבת בכלל.
במקום לזרוק לפח ניסיתי להכין מיזה לחם טוסט בתנור. ממש כמו קרוטונים.
מסדרים את הפרוסות על נייר אפיה ושופכים מעל שמן בנדיבות....
מעל מפזרים תבלינים (לפי הועם) כמו: שום גבישי ,מלח,זעתר וכד'.
אופים משני הכוונים עד שמשחים ויוצא קריספי מדהים וטעים.
כל דבר ניתן למרוח על זה וזה טעים גם לכשעצמו. היא לא האמינה שזה הלחם ההוא....

עוד רעיון-
כשאני אופה לחמניות שום לשאר הילדים. אני מכינה מ"הבלילה" כמות כפולה.
מוציאה מהמקפיא כמה לחמניות ללא גלוטן(קנויות) ומורחת מלמעלה את השמן עם השום והתבלינים.
אופה בתנור עד שמוכן.
יוצא יותר טעים מלחמניה המוציא......
אבל רק כזה חם וטרי.
ממליצה לנסות.
בהצלחה והרבה כח!!!!
 

מבורכת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
מכיר את זה שמוכר את זה, זה לא פתרון מלא, זה כדור שאחרי שלוקחים אותו הוא מייצר מעין מטרייה במעיים וכך הגלוטן לא פוגע במעיים, אגב גם פורסם על כך בעיתונות לפני כשנה.
אני לא אתן את זה לבת שלי מהסיבה הפשוטה שגם כך היא עושה לי טובות שלמות עם הלחמניות ללא גלוטן, אם אתן לה פעם אחת מהלחמניות הרגילות אני יכול לשכוח שהיא תסכים אי פעם לחזור ולאכול את הלחמניות ללא גלוטן.
מקווה ומתפלל שנגיע לפתרון כולל בעתיד, כי זה ממש לא פשוט, אני די בוכה יחד עם הבת שלי כשהיא צריכה לאכול לחמניות עלובות וכולם מסביב זוללים לחמניות טעימות ומגרות.

רצוי להשתדל לא לגרות אותם עם לחמניות טעימות עם גלוטן. זה באמת מקשה על ההתמודדות.
בני הבית מסוגלים להבין את הילדה ונסות להזדהות איתה באופן חלקי.
אצלינו-מה שאין תחליף ללא גלוטן-לא נכנס הביתה.
ב"ה שיש היום הכל. כריות נוגט,גליליות,גבעי גלידה. לא חסר כלום.
בעבר היה קשה יותר.
זו דעתי. לא חיבים להסכים איתי.....
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
זקוקה לעזרה בתפריט לארוחת ערב
אני נותנת ביצה ירקות פריכיות/ קרקרים ללא גלוטן, פצפוצי אורז בחלב, גבינה
ולא שלמה עם עצמי שהילדים מספיק שבעים
מה גם שלא תמיד הם מוכנים לאכול את הפריכיות/ הקרקרים, ומסתפקים בירקות ומצ"ח
וזה שאחת לא יכולה לאכול גלוטן גורם לשאר הילדים לא לרצות לאכול לחם.
אשמח לרעיונות מה ניתן לתת לכל הילדים לארוחת ערב בריאה ומשביעה שתאכל בשמחה ע"י הילדים.
אין לי נסיון עם צליאק ב"ה אבל אפשר להכין כל מני סוגים של פנקייקים עם קמח (במקרה שלכם תחליף כלשהו) שמהווים ארוחה שלמה.
חוצמיזה בכלל לא בטוח שכל כך חשוב לאכול פחמימה בערב.
חלבונים משביעים לטווח יותר ארוך.
 

מבורכת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
אין לי נסיון עם צליאק ב"ה אבל אפשר להכין כל מני סוגים של פנקייקים עם קמח (במקרה שלכם תחליף כלשהו) שמהווים ארוחה שלמה.
חוצמיזה בכלל לא בטוח שכל כך חשוב לאכול פחמימה בערב.
חלבונים משביעים לטווח יותר ארוך.

לדעתי -ה"צליאקים" לא מספיק שבעים מחלבונים. מאד חסר להם פחמימה.
פנקייק -ניסיתי בעבר. יש לקנות אינסטנט מוכן. היא לא אהבה...(?)
דוקא וופל בלגי הכנתי-מאד אהבה. אבל זה לא מתאים ליומיום.
מה עם סלט טונה?
אני מכינה גם סלט תפו"א עם ביצה קשה ומיונז-משביעה. שוב ענין של טעם.
 

sunnn

משתמש מקצוען
*הלחם כמו שהוא באמת לא אכיל. כלחם מטוגן יוצא מעולה,
גם ביצה בקן זו אפשרות-במרכז הפרוסה לעשות חור ולשפוך לתוכו ביצה בטיגון.
*באמת לא קורה כלום אם אכלו רק ירקות וחביתה,את מגישה לשולחן גם לחם ומי שירצה יאכל
*בשביל לא ללכלך עוד כלים-פשוט באותו סיר או מחבת את מכינה קודם את הללא גלוטן ואח"כ את הרגיל(לחם מטוגן,פסטות וכו)
*נכון מה שהעירו על הפסטה,זו של ברילה דורשת יותר זמן בישול והטעם מעולה
*ככלל הצליאקים נהנים יותר מארוחות מבושלות מאשר כריכים וכו,לכן זו גם אפשרות לארוחת ערב
 

p100digital

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
גם אני בבעיה הזו...

הרעיונות שלי:
לביבות גבינה
2 ביצים
חצי חבילת גבינה
4 כפות סוכר
ושליש כוס קמח (אני שמה קמח תפו"א/קמח קונדיטור)
מערבבים הכל יחד ומטגנים בשמן שטוח על להבה נמוכה עד להשחמה קלה

לעיתים שאין לי סבלנות אני מוסיפה אבקת אפיה ומכניסה את הבלילה לתנור, יוצאת עוגת גבינה נחמדה שכולם מתלקקים

דייסת קוואקר
לא יודעת אם דיברו על הקווקר ללא גלוטן, ניתן להשיג בשפע מהדרין/יינות ביתן
ודייסה זה דבר מזין מאוד וקל להכנה

פסטה
כמו ש @נחמי פורתא כתבה בישול ארוך הופך את הפסטה לבהירה יותר וממש טעימה

פשטידות כמו פשטידת קוטג' / קישואים/תירס
שיש בהם גם חלבון וגם ירק ותחליפי הקמח מעולים בפשטידות

קורנפלקס עם חלב להשלמה

ברור שכל ההתארגנות עם האוכל דורשת הרבה יותר הכנה מוקדמת
אין כמעט מצב להחליט שהיום לא מכינים משהו... אלא סתם דוחפים לחם עם ממרח..
 

פנדורה

משתמש מקצוען
זקוקה לעזרה בתפריט לארוחת ערב
אני נותנת ביצה ירקות פריכיות/ קרקרים ללא גלוטן, פצפוצי אורז בחלב, גבינה
ולא שלמה עם עצמי שהילדים מספיק שבעים
מה גם שלא תמיד הם מוכנים לאכול את הפריכיות/ הקרקרים, ומסתפקים בירקות ומצ"ח
וזה שאחת לא יכולה לאכול גלוטן גורם לשאר הילדים לא לרצות לאכול לחם.
אשמח לרעיונות מה ניתן לתת לכל הילדים לארוחת ערב בריאה ומשביעה שתאכל בשמחה ע"י הילדים.
גם אני מזדהה, ומתנחמת שכולנו מסתבכות עם ארוחת הערב....
אני נותנת בדיוק מה שכתבת, פרכיות - מעדיפה את העיגולים הקטנים של B&D פחות מלכלך.
מורחת על זה גבינה מותכת/גבינה צהובה/ממרח טונה/חומוס.
חותכת הרבה ירקות + לבן + חביתה/ביצה קשה.
לפעמים מוסיפה לצלחת - נתחי טונה עם מיונז ומלפפון חמוץ, תירס שימורים, לפי רצון של הילדה.
נותנת הרבה פעמים גם פירות, כמו תפוז, בננה ותפוח.
הרבה פעמים יש מרק ירקות מזין, עם קטניות - משביע מאד!
ולפעמים מבשלת לארוחת ערב - והילדה אוכלת שוב מבושל, אפ' שאכלה בצהרון.
נגיד אורז עם אפונה וגזר, פירה עם שעועית ירוקה, צ'יפס בתנור או במחבת, קישואים מאודים, שניצל עם שבבי תפו"א, סלומון אפוי.
מה שאותי מנחם שיש הרבה ילדים שלא אוהבים לחם (יש לי אחיין כזה)
זה בעיה של הרבה ילדים בלי קשר לצליאק וכולם מסתדרים בע"ה.

תודה על האשכול, כ"כ תורם לכולנו.
 
נערך לאחרונה ב:

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
אנשי ואנשות צליאק, מישהו ניסה להכין את הטרנד של 'העוגה עם המספרים', בגירסה בלי גלוטן?
(עוגה עם אבקת שקדים, שלוש שכבות וביניהן קרם/קצף).
 
  • תודה
Reactions: stk

פרקטית

משתמש מקצוען
הכנתי לשבת שושני קצף יצא מדהים!
2.5 כוסות קמח רב תכליתי
1 א. אפיה
100 גר' מרגרינה
1/2 כוס מיץ תפוזים
3 חלמונים
מאחדים הכל לבצק אחיד מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה
את 3 החלבונים מקציפים עם 3/4 כוס סוכר ו2 כפות פודינג וניל לקצף נוקשה.
מחלקים את הבצק ל3 מורחים 3 מהקצף ומגלגלים לרולדה.
חותכים את הרולדה לשבלולים ואופים בתנור בחום בינוני עד להשחמה.
 

פרקטית

משתמש מקצוען
אנשי ואנשות צליאק, מישהו ניסה להכין את הטרנד של 'העוגה עם המספרים', בגירסה בלי גלוטן?
(עוגה עם אבקת שקדים, שלוש שכבות וביניהן קרם/קצף).
פורסם באחד הפורומים:

"עוגת מספרים " רות ברכה

לבצק טארט שקדים
150 גר מרגרינה
כוס א. סוכר
חצי כוס א. שקדים
קורט מלח
2 חלמונים
2 כוסות קמח
מאחדת לבצק. עוטפת בניילון נצמד ומכניסה לקרור
מקמחת נייר אפיה
ועליו מרדדת את הבצק.
מניחה את השבלונה המוכנה מראש ועוברת עם סכין על קווי המתאר של השבלונה.
מוציאה את השיריים של הבצק.. כך שרק הצורה ששרטטנו תשאר
דוקרת את פני הבצק
ומכניסה את הנייר אפיה כשהוא על משטח חלק למקפיא❗
מחממת תנור ל180*
כשהתנור חם מעבירה את הצורה שבמקפיא עם נייר האפיה לתבנית תנור ואופה כ 15 20 דקות +-.
לאחר האפיה גם כן להכניס את הצורה למקפיא, על מנת שבהרכבת העוגה הצורה לא תשבר.

לקרם
ריצ
2 כפות סוכר
2/3 כפות גדושות קרם פטיסייר
4 כפות פודינג וניל

לערבב את הריצ עם הסוכר והפטיסייר
להקציף
וכשהקצף כמעט מוכן להוסיף את הפודינג תוך כדי הקצפה
ולהמשיך להקציף עוד כדקה שתיים.
לערבב את הקצפת המוכנה למרקם חלק ולזלף על הצורה.
לעבודה נקיה יש להדביק את הצורה/ האות למשטח שייעדנו בעבור העוגה.
מדביקים עי שוקולד טיפה מומס
מזלפים על פני כל העוגה
ומעל מניחים את השכבה השניה
שוב מזלפים ואז מקשטים
פרות/ שוקולדים/ ממתקים/ עוגיות
כיד הדמיון והטעם..
 

sunnn

משתמש מקצוען
הכנתי לשבת שושני קצף יצא מדהים!
2.5 כוסות קמח רב תכליתי
1 א. אפיה
100 גר' מרגרינה
1/2 כוס מיץ תפוזים
3 חלמונים
מאחדים הכל לבצק אחיד מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה
את 3 החלבונים מקציפים עם 3/4 כוס סוכר ו2 כפות פודינג וניל לקצף נוקשה.
מחלקים את הבצק ל3 מורחים 3 מהקצף ומגלגלים לרולדה.
חותכים את הרולדה לשבלולים ואופים בתנור בחום בינוני עד להשחמה.
תודה,ננסה
מהו קמח רב תכליתי?קונדיטור?
איזה גודל כוס?ח"פ או מדידה?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה