שלום לכל האמהות הגיבורות שמתמודדות עם צליאק!
רציתי לשאול מה עושים עם ארוחת צהריים....
בתור אמא לצליאקי מאוד מתסכל אותי 2 נקודות עקריות:
1. רעיונות לתוספות שלא מכילות רק אורז ותפו"א...
2. וגם- מה אתן עושות כשאתן לא יכולות לבשל במקרי חרום או במקרים משמחים (הבחילות מתגברות כשרק מריחים את הלחמים והפיתות שלהם.... ומצד שני יש ימים ושבועות שגם לבשל זה מסירות נפש אמיתית) א"א לתקוע פיתה עם נקניקיות.... מה כן?
תודה מראש לכל העונות!!!!!
1. כרובית. קישואים מאודים. אטריות אורז דקיקות. פתיתים/קוסקוס ללא גלוטן. אפונה ברסק עגבניות. לביבות-ירק. מרקים מכל הסוגים. שניצל תירס של טבעול.
(אבל בסוף תמיד חוזרים לפירה ולאורז...)
2. אפשר להניח בסיר בצל, עוף קפוא וירקות, לפזר תיבול, להדליק אש ולהסתלק מהשטח לפני שהריח מתחיל להתרחרח.
במקרי חירום - קונים אוכל מוכן בחנויות כמו הדר גאולה, בית ישראל ודומיו.
במקרי חירום קריטיים - מלמדים את הילדים להכין לעצמם דברים פשוטים, כמו צ'יפס ייעודי למיקרוגל.
ילדים בני 9-10 יכולים להכין לעצמם אורז על כיריים חשמליות, ואפילו לקלף תפוחי אדמה לפירה. וגם להניח פילה מושט במחבת-פסים, לתבל בפפריקה-מלח-פלפל שחור, ולצלות אותו עד שיהיה רך.
לילדים קטנים יותר אין לי פתרון. זה באמת עול יומיומי כבד מאד.