פורום צליאק

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
אני חדשה בתחום........:(
האשכול הזה מאוד עוזר לי, תודה לכולם.
עכשיו לשאלה:
מה רואים בבדיקות דם אם לא נמנעים מגלוטן?(כי התוצאות שלי ממש לא טובות, גם בברזל וגם טסיות,ועוד כמה דברים, יש קשר בין הדברים???)

ברזל נמוך ובעיות נוספות, זו התוצאה המשנית.

התוצאה הראשונית היא בטראנסגלוטמינזה, אותה בדיקה שבודקים לגילוי הצליאק.
צליאקי שלא שומר - יישארו לו הערכים החריגים.
צליאקי ששומר - בדיקות הדם יצאו נקיות לגמרי, כאילו אין לו צליאק בכלל.
 

sunnn

משתמש מקצוען
יש לי בקשה:
אם אתם כבר מרימים טלפון לאוסם, תודו להם על המוצר המדהים והמדליק "אח של ביסלי".
ותבקשו מהם בעדינות שיוציאו בעוד טעמים, קצת יותר עדינים כמו הרגילים, ברביקיו, בצל וגריל.
כל פעם אני מרחמת על הבן שלי שאוכל אח של ביסלי עם כוס מים, לדבריו: זה עושה שורף בפה.

הם יראו שיש קהל יעד, ותגובה נלהבת של כולם, ויוציאו עוד דברים בעז"ה...........
צודקת לגמרי!
הבן שלי בהתחלה התלהב,אח"כ קלט שהכל חריף, והיום לא נוגע בזה
 

לוטוס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
תודה על האשכול המועיל !
בקציצות עוף - מאוד מוצלח להוסיף קמח אורז, יוצא רך וטעים (מכינים כבר לכולם אותו דבר)
בשניצלים - קונרפלקס של B&D יוצא זהוב ומגרה (קודם ביצה מתובלת ואח"כ הציפוי)

ולגבי העלויות המטורפות: אי אפשר לאגד את כל הצליאקים שרק מתרבים מידי יום ורק לדרוש שלא יעזרו ויתקצבו ויתמכו.... לפחות שיורידו את המע"מ מכל המוצרים!!! זה כבר יועיל.
 
נערך לאחרונה ב:

בישהש

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
עם חצי 'כרגיל' וחצי קורנפלור?
או הכל 'כרגיל'?
רק כרגיל הרגיל- -רב תכליתי.
שכחתי לציין, שמערבבת את הבצק במיקסר וכשהבצק גוש, אני מוציאה שמה כפפות חד פעמיות וממשיכה לערבב בידייים.
פשוט ראיתי שיצא בצק אפילו טוב יותר.
 

Sarah07

משתמש פעיל
מתכון ללחמניות המוציא טעימות ורכות טעים כמו חלות רגילות!
אמהות לילדים מפונקים ביותר אמרו לי שהילד לא מפסיק לאכול מהן:


כף שמרים יבשים
1 1\4 כוסות מים חמימים (טמפ' כמו לחלות)
1/4 כוס דבש (או סוכר, יותר טעים עם דבש)
מערבבים ונותנים לשמרים לתסוס
מוסיפים:
2 ביצים
1/4 כוס שמן קנולה
1 כפית חומץ
מערבבים.
מוסיפים:
2 כפיות מלח
1 כף קסנטם גאם
1 כוס קמח טפיוקה (קצת קשה להשיג, אם אין אפשר להמיר בקמח תפו"א)
1 1/2 כוסות קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
1/2 כוס קמח אורז חום

(אם יש לכם מי שיביא לכם מחו"ל אפשר להוסיף 1/4 כוס פסיליום האסקס ו 1/3 כוס זרעי צ'יה טחונים ואז אפשר להכין גם צמות, אבל לדעתי גם בלי זה, זה מספיק טעים)

מערבבים, העיסה קצת דביקה.
מכינים לחמניות קטנות עם ידים רטובות ומתפיחים כשעה וחצי בתנור מכובה עם מים רותחים בקרקעית. (לתוצאות מושלמות מחליפים את המים כל 20 דקות)
מצפים בביצה ומפזרים שומשום\ פרג וכו'
אופים ב 190 כחצי שעה או עד שהלחמניות משחימות

מתכון מסובך עם המון רכיבים שקצת קשה להשיג אבל שווה לכבוד שבת קודש.
לפי הרבה פוסקים אם 50% מהקמחים עם מחמשת מיני דגן אפשר לברך המוציא. תבררו אצל הפוסקים שלכם. בכל אופן גם אם זה לא המוציא הלמניות טעימות ואין להם תחליף.
אגב - לפעמים כשאני ממש במצב רוח לפנק אני לוקחת קצת מהעיסה ומכינה בסיס לפיצה. הוא מעולה, רק חבל "לבזבז" חלות של שבת על פיצה.
הכנתי עכשיו את הלחמניות, לא התאפקתי ונטלתי ידיים.
אליפות!!!
אין לי מילים להודות לך - באמת מתכון מוצלח, לחמניות המוציא הכי טעימות שאכלתי מאז הגילוי.
שנה טובה ומתוקה!!
 

stk

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים

דגש

משתמש רשום
בס"ד

לצרכני הממתקים
עד היום החטיפים אגוזי וטעמי היו בהכשר הרב וועסטיים, ועלול להכיל גלוטן
לאחרונה השתדרגו לכשרות עדה חרדית ונהפכו למכיל גלוטן
ברכיבים אין מוצר שמזכיר גלוטן , וללא שינוי מהכשרות הקודמת
לאחר בירור בשטראוס ועד שחזר נציג בכיר עם תשובה כדלהלן:
מבדיקה חוזרת העברנו כמה מוצרים מעלול להכיל, למכיל גלוטן
ולשאלתי שהרופא אמר שעלול להכיל אפשר לאכול ענתה לי הנציגה שאצלם עלול להכיל זה לא כיסוי נגד תביעות, אלא כפשוטו שעלול להכיל, ואין שינוי ממה שהיה לפני זה.
 

gs

משתמש פעיל
עשיתי דובשניות ממתכון רגיל, המרתי את הקמח לחצי כמות של קמח כרגיל למאפי שמרים וחצי מהכמות לקמח אורז - יצא מושלם! אי אפשר להרגיש שצריך לברך על זה שהכל, צריך כמובן להזהר כי זה יצא כמו אלה של הגלוטן...
 

מרים לנדאו

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עשיתי דובשניות ממתכון רגיל, המרתי את הקמח לחצי כמות של קמח כרגיל למאפי שמרים וחצי מהכמות לקמח אורז - יצא מושלם! אי אפשר להרגיש שצריך לברך על זה שהכל, צריך כמובן להזהר כי זה יצא כמו אלה של הגלוטן...
תודה רבה!!
קמח אורז מלא?
 

פרימי

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
ברזל נמוך ובעיות נוספות, זו התוצאה המשנית.

התוצאה הראשונית היא בטראנסגלוטמינזה, אותה בדיקה שבודקים לגילוי הצליאק.
צליאקי שלא שומר - יישארו לו הערכים החריגים.
צליאקי ששומר - בדיקות הדם יצאו נקיות לגמרי, כאילו אין לו צליאק בכלל.
אני לא אוכלת גלוטן כמעט חודשיים ולא רואה בדברים הנ''ל שום שיפור (הכאבי בטן והשילשולים כן נפסקו) אולי צריך יותר זמן כדי לראות איזה שינוי???
 

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
אני לא אוכלת גלוטן כמעט חודשיים ולא רואה בדברים הנ''ל שום שיפור (הכאבי בטן והשילשולים כן נפסקו) אולי צריך יותר זמן כדי לראות איזה שינוי???

מה זאת אומרת לא רואה שיפור?
עשית שוב בדיקות דם, והתוצאות נשארו כמו לפני הפסקת הגלוטן?
 

ציפי מושקוביץ

משתמש רשום
מנוי פרימיום
שלום לכל האמהות הגיבורות שמתמודדות עם צליאק!
רציתי לשאול מה עושים עם ארוחת צהריים....
בתור אמא לצליאקי מאוד מתסכל אותי 2 נקודות עקריות:
1. רעיונות לתוספות שלא מכילות רק אורז ותפו"א...
2. וגם- מה אתן עושות כשאתן לא יכולות לבשל במקרי חרום או במקרים משמחים (הבחילות מתגברות כשרק מריחים את הלחמים והפיתות שלהם.... ומצד שני יש ימים ושבועות שגם לבשל זה מסירות נפש אמיתית) א"א לתקוע פיתה עם נקניקיות.... מה כן?
תודה מראש לכל העונות!!!!!
 

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
שלום לכל האמהות הגיבורות שמתמודדות עם צליאק!
רציתי לשאול מה עושים עם ארוחת צהריים....
בתור אמא לצליאקי מאוד מתסכל אותי 2 נקודות עקריות:
1. רעיונות לתוספות שלא מכילות רק אורז ותפו"א...
2. וגם- מה אתן עושות כשאתן לא יכולות לבשל במקרי חרום או במקרים משמחים (הבחילות מתגברות כשרק מריחים את הלחמים והפיתות שלהם.... ומצד שני יש ימים ושבועות שגם לבשל זה מסירות נפש אמיתית) א"א לתקוע פיתה עם נקניקיות.... מה כן?
תודה מראש לכל העונות!!!!!

1. כרובית. קישואים מאודים. אטריות אורז דקיקות. פתיתים/קוסקוס ללא גלוטן. אפונה ברסק עגבניות. לביבות-ירק. מרקים מכל הסוגים. שניצל תירס של טבעול.
(אבל בסוף תמיד חוזרים לפירה ולאורז...)

2. אפשר להניח בסיר בצל, עוף קפוא וירקות, לפזר תיבול, להדליק אש ולהסתלק מהשטח לפני שהריח מתחיל להתרחרח.
במקרי חירום - קונים אוכל מוכן בחנויות כמו הדר גאולה, בית ישראל ודומיו.
במקרי חירום קריטיים - מלמדים את הילדים להכין לעצמם דברים פשוטים, כמו צ'יפס ייעודי למיקרוגל.
ילדים בני 9-10 יכולים להכין לעצמם אורז על כיריים חשמליות, ואפילו לקלף תפוחי אדמה לפירה. וגם להניח פילה מושט במחבת-פסים, לתבל בפפריקה-מלח-פלפל שחור, ולצלות אותו עד שיהיה רך.

לילדים קטנים יותר אין לי פתרון. זה באמת עול יומיומי כבד מאד.
 

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
בדיוק ואפילו קצת יותר גרוע ( הברזל קצת השתפר אבל קיבלתי בווריד)
לא עשיתי שוב לצליאק

לוקח יותר זמן עד שרואים שיפור בבדיקות.
בדרך כלל מדברים על שלושה חודשים-חצי שנה, לפני בדיקות חוזרות (אצל ילדים).
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה