מי ששם לב, אני אוהבת להכין עם הבן שלי לחמניות/פוקצ'ות בצורות שונות
(גם תעסוקה וגם אוכל...)
אז היום יחד עם הסיפור על ר' שמעון בר יוחאי ולג בעומר, הכנו פוק'צת מדורה
מוסיפה מתכון למרות שאפשר לעשות את זה עם כל מתכון שאתם אוהבים...
החומרים ל2 מדורות (ועוד אחת קטנה)-
בצק:
כוס +חצי קוס קמח (השתמשתי בכוסמין)
כפית שטוחה שמרים
כף גדושה סוכר
2 קורטים מלח
חצי כוס מים - ולפי העין
כף שמן
ירקות ללהבה:
חצי בטטה קטנה קלופה (פרוסות קלופות)
חצי פלפל פרוס דק
אפשר להוסיף תירס
שמן
פלפל שחור גרוס
מלח
להכנת העצים:
פרג וכוס מים
מערבבים את כוס הקמח עם השמרים סוכר ומים נותנים לזה התפחה של 15 דק'
מוסיפים את חצי כוס קמח והמלח, (אם צריך מוסיפים עוד קצת מים) והשמן ולשים לישה קצרה שמתקבל כדור רך ונעים
משאירים להתפחה של חצי שעה.
מערבבים את הירקות עם שמן ותבלינים
מחלקים את הבצק לשתיים, כל חצי בצק מחלקים לשתי כדורים נוספים ביחסיות של 1/3 ו2/3
את הכדור הגדול מרדדים וחותכים עם הסכין צורת להבה, מכסים את הלהבה עם הירקות.
את הכדור הקטן עושים נחש ארוך וחותכים ל4-5 חתיכות טובלים כל חתיכה בכוס מים ואז מגלגלים בפרג
שמים את העצים בתחתית הלהבה
שמים בתנור ואפשר לרקוד ליד המדורה הבוערת
לפני אפיה-
אחרי אפיה-
(גם תעסוקה וגם אוכל...)
אז היום יחד עם הסיפור על ר' שמעון בר יוחאי ולג בעומר, הכנו פוק'צת מדורה
מוסיפה מתכון למרות שאפשר לעשות את זה עם כל מתכון שאתם אוהבים...
החומרים ל2 מדורות (ועוד אחת קטנה)-
בצק:
כוס +חצי קוס קמח (השתמשתי בכוסמין)
כפית שטוחה שמרים
כף גדושה סוכר
2 קורטים מלח
חצי כוס מים - ולפי העין
כף שמן
ירקות ללהבה:
חצי בטטה קטנה קלופה (פרוסות קלופות)
חצי פלפל פרוס דק
אפשר להוסיף תירס
שמן
פלפל שחור גרוס
מלח
להכנת העצים:
פרג וכוס מים
מערבבים את כוס הקמח עם השמרים סוכר ומים נותנים לזה התפחה של 15 דק'
מוסיפים את חצי כוס קמח והמלח, (אם צריך מוסיפים עוד קצת מים) והשמן ולשים לישה קצרה שמתקבל כדור רך ונעים
משאירים להתפחה של חצי שעה.
מערבבים את הירקות עם שמן ותבלינים
מחלקים את הבצק לשתיים, כל חצי בצק מחלקים לשתי כדורים נוספים ביחסיות של 1/3 ו2/3
את הכדור הגדול מרדדים וחותכים עם הסכין צורת להבה, מכסים את הלהבה עם הירקות.
את הכדור הקטן עושים נחש ארוך וחותכים ל4-5 חתיכות טובלים כל חתיכה בכוס מים ואז מגלגלים בפרג
שמים את העצים בתחתית הלהבה
שמים בתנור ואפשר לרקוד ליד המדורה הבוערת
לפני אפיה-
אחרי אפיה-