זה לא כזה פשוטשיעשו גם בדיקות דם (בלי להתקמצן)
של טרופנין, די-דיימר, CPK
רק המטולוג נותן, לדבריו
הוא היה מוכן לתת לי בדיקת דם של ITP בלבד
הוא אמר שאין לו הרשאות לבדיקות אחרות שנוגעות לקרישיות
אבל אם ח"ו מדובר בקריש, ניתן לראות הן בצילום והן באקו
זה לא כזה פשוטשיעשו גם בדיקות דם (בלי להתקמצן)
של טרופנין, די-דיימר, CPK
מה שלומך? הכל יצא תקין?תודה לכולם
מחר בעז"ה יש לי תורים לשאר הבדיקות
ואני מתפללת שהכל יהיה כשורה בעז"ה
בכל מקרה רופא אמר לי שאם ישנו קריש רואים את זה הן באקו-לב והן בצילום
חחחמה שלומך? הכל יצא תקין?
ב"ה!!! טוב לשמוע. דאגתי לךחחח
התוצאות של האקו מגיעות רק אחרי 3 ימים
וצילום חזה לא עשיתי כי המתנתי למעלה משעה לבדיקה+חצי שעה נסיעה הלוך+חצי שעה חזור+חצי שעה בדיקה
והשארתי תינוקת יונקת
הטכנאית הדגישה לי שהיא לא רופאה
אבל נראה לה שהכל בגדר הנורמה ב"ה
מחכה לתוצאות
ואז אלך לעשות אם צריך צילום חזה
בינתיים הכאב ירד ברובו
תודה לה'
@photos by h
סבלת משיעול חזק במהלך הקורונה?
קרה לי פעם, שהיה לי ממש כאב בחזה, הרופאה בדקה שאין כלום ושאלה אם יצא לי להשתעל בימים האחרונים שיעול ממש חזק, נזכרתי שכן, והיא אמרה לי שזו תופעה שקורית לפעמים, לא זוכרת איך היא קראה לזה. כאילו נתפס איזה שריר שם או משהו. והכאבים באמת עברו אחרי כמה ימים.לא יודעת אם זה היה חזק
אבל אני אסתמטית אז כן
@photos by h ב"ה, שמחה לשמוע, דאגתי..קרה לי פעם, שהיה לי ממש כאב בחזה, הרופאה בדקה שאין כלום ושאלה אם יצא לי להשתעל בימים האחרונים שיעול ממש חזק, נזכרתי שכן, והיא אמרה לי שזו תופעה שקורית לפעמים, לא זוכרת איך היא קראה לזה. כאילו נתפס איזה שריר שם או משהו. והכאבים באמת עברו אחרי כמה ימים.
(קרה לפני עידן הקורונה)
וואו, קשה לשמוע, ממש לא פשוט@photos by h ב"ה, שמחה לשמוע, דאגתי..
בכל אופן, רק מידעת, לי אחרי הקורונה ( לקחתי את הקורונה ממש קשה, דלקת ראות חריפה ושיעוווול הזוי)
היו לי כאבי צלעות חזקים מאוד מאודד, ברמה שחודש (?!) לא תפקדתי, אפילו לא לחתל את הקטנים בני שנה.. לא יכולתי לזוז במיטה, בעמידה והליכה לא היה גרוע אבל לא יכולתי להתכופף, לשכב, להרים את הילדים בכלל היה נוראי... כאבי מטורפים ששום דבר לא הקל חוץ מזריקת וולטרן שהקלה מאוד.
עשיתי צילום וגילו קרעים בסיבי השריר (השרירים הבין צלעיים שזה בעצם שריר הסרעפת) מרגיש ממש כמו שבר בצלעות,
נוצר משיעול חזק.
בסופו של דבר שממש הגיעו מיים עד נפש, הלכתי לאוסטאופט והוא עזר לי מאוד מאוד, כבר למחרת היה שיפור רציני ואחרי כמה ימים חזרתי לתפקד כרגיל.
זה דבר שבכללי אמור להתאחות מעצמו, אבל לוקח זמן, האוסטאופט בעצם מקצר את התהליך.
אצלי הכאבים הופיעו הרבה אחרי שהפסקתי להשתעל חזקקרה לי פעם, שהיה לי ממש כאב בחזה, הרופאה בדקה שאין כלום ושאלה אם יצא לי להשתעל בימים האחרונים שיעול ממש חזק, נזכרתי שכן, והיא אמרה לי שזו תופעה שקורית לפעמים, לא זוכרת איך היא קראה לזה. כאילו נתפס איזה שריר שם או משהו. והכאבים באמת עברו אחרי כמה ימים.
(קרה לפני עידן הקורונה)
זה תלוי מאוד לפי הרופא מישפחהעוד בהתחלה אמרו שהקורונה מעודדת קרישיות...
וזה בכלל לא מסוכן רק בהקשר של הלב (מח, למשל)..
לתשומת לב קבוצות סיכון לקרישיות יתר, כדאי להתחסן.
אולי
זה בדיוק מה שכתבתי שכדאי שתהיה חבילת בדיקות שגרתית לשלול.
אני לא רופא כך שלא יכול להמליץ לאף אחד שום דבר.האם ידוע לך כמה זמן אחרי סיום הקורונה מומלץ לעשות בדיקות אלה?
ואם עשו אותן פעם אחת האם זה מספיק, או שכעבור תקופה של כמה חודשים מומלץ לעשות אותן שוב.
אכן.ולא נתפס אצלי איך זה שלא קמים ועושים את הבדיקות האלו כחלק מהשגרה למחלימים
ידוע לי מאדם שביקש מרופא הפניה לבדיקות לאחר שסיים קורונה, והדגיש שמעוניין גם בבדיקות קרישיות (לפי המלצת חסדי עמרם).לעניות דעתי מי שעבר קורונה, שיפנה לרופא משפחה שלו שבוע-שבועיים אחרי שיתן לו את הפניה לבדיקות
אז אולי בשביל זה מספיק לשאול ניק מפרוגנראה שעדיין אין מספיק מודעות אצל רופאי הקהילה, או שקופות החולים מצמצמות בבדיקות או סיבה אחרת.
מי שאין לו ידע קודם מה לבקש, יש סיכוי שלא יעבור את הבדיקות הנ''ל.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: