אל תעזבי ידיים
משתמש פעיל
מה הקשררר.נראה לי שזו כפירה בבחירה החופשית וביכולת שלנו לשוב בתשובה. כל התשובה בנויה על השתנות האדם.
נרקסיזם זה הפרעה.
כנראה אתה לא יודע מה זה מקרוב..
מה הקשררר.נראה לי שזו כפירה בבחירה החופשית וביכולת שלנו לשוב בתשובה. כל התשובה בנויה על השתנות האדם.
זו אכן הפרעה, קשה מאוד.מה הקשררר.
נרקסיזם זה הפרעה.
כנראה אתה לא יודע מה זה מקרוב..
הוא יודע לשלוט על ההתנהגות שלו, זה כן..זו אכן הפרעה, קשה מאוד.
אבל הנרקיסיסט מסוגל לשלוט ההתנהגות שלו, עובדה שכלפי חוץ הם נראים אנשים מושלמים ומדהימים.
מכירה כמה אנשים כאלה מקרוב, אפילו השכנים והמשפחה הקרובה הרבה פעמים לא יכולים לדמיין מה קורה בתוך הבית. (הרבה פעמים הורה נרקיסיסט "מתלבש" רק על ילד אחד והוא הכבשה בבית וכל השאר מקבלים יחס נהדר)
הוא לא מעוניין ללכת לשום טיפול או ייעוץבכל מקרה, כדי לטפל, הוא צריך לרצות לגשת לטיפול, להיות מסווגל להתחייב אליו. הוא רוצה? הוא הולך?
אז גם אם הוא לא נרקיסיסט, מה זה משנה?.. הוא לא משתף פעולה.. השאלה היא כמה ואיך אפשר לקיים זוגיות לבן זוג שלא משתף פעולה בבריאות הנפשית שלו ושל הזוגיות.הוא לא מעוניין ללכת לשום טיפול או ייעוץ
מבחינתו הכל בסדר
הוא הלך בעבר לתקופה קצרה אחרי שגורם מסויים איים עליו בפניה למשטרה אם לא ילך
אך לא נראה שיש שינוי כלשהו בעקבות כך...
הכרת נשים שחיו עם בן זוג נרקיסיסט והצליחו לצאת ממערכת יחסים כזאת?אז גם אם הוא לא נרקיסיסט, מה זה משנה?.. הוא לא משתף פעולה.. השאלה היא כמה ואיך אפשר לקיים זוגיות לבן זוג שלא משתף פעולה בבריאות הנפשית שלו ושל הזוגיות.
א. כן. ב. ואם הוא לא נרקיסיסט. השאלות לא נכונות. אין דבר כזה אני מדמיינת. אף אשה לא בבוקר מדומינת . ואין דבר כזה רק אני אשמה. ויש עוד אבחנות ובעיות אישיות ובין אישיות חוץ מנרקיסיזם. השאלה כמה יש אופק לשיתוף פעולה הזוגי הזה. ואגב אשה שהגיע ומצב של 'אולי אני מדמיינת' היא כבר תחת תעתוע ממושך, זה מכל מקרה מערכת יחסים לא בריאה.הכרת נשים שחיו עם בן זוג נרקיסיסט והצליחו לצאת ממערכת יחסים כזאת?
זה מורכב ממש
חלק מהעניין זה שהנרקיסיסט כל הזמן יוצר באדם השני בלבול, תחושות אשמה (את אשמה בכל מה שקורה לי) ולאט לאט האישה כמעט נמחקת
היא כבר לא בטוחה בשום דבר
לכן כשהיא כבר לא יכולה יותר ומתחילה לחשוב
רק לחשוב על אולי אפשרות של עזיבה היא לא מסוגלת להחליט
יש לה המון ספקות: אולי הוא ישתנה, אולי אני מדמיינת, אולי אני האשמה, אם רק לא הייתי עושה כך וכך אז הוא לא היה מתעצבן
וכן, יש מי שיעזור לה לקבל אבחון סופי אותו אדם נרקיסיסט כדי להבין שהכל אשליות ואין שום סיכוי שהוא ישתנה וגם תיקוף למה שהיא עוברת שהיא לא מדמיינת והיא לא אשמה..
זה תסמין כמעט לכל הפרעת אישיות, וממש לא קשור בהכרח לנרקסיזם. ז"א - גם נקסיסט לא יגיע לאבחון, אבל אם אדם לא מוכן להגיע לאבחון זה לא אומר שזה נרקסיזם, זו יכולה להיות כל הפרעת אישיות אחרת ואלף סיבות נוספותאז זה כן אחד התסמינים
אם לאשה או בעל יש חשד לנרקיסזזם
והוא לא מוכן לגשת לאבחון, זה יכול להוות נורה אדומה בהחלט!
ולצערי אני מכירה כמה כאלה.
משתדלת לא להיות בקרבתם.
לא הייתי מגדירה את זה כפירה. גם בהלכה יש מושג של אנשים שפטורים מהמצוות על רקע נפשי. כמובן שלא מדובר על אדם רגיל, אלא הפרעת אישיות - סוג של מחלה.נראה לי שזו כפירה בבחירה החופשית וביכולת שלנו לשוב בתשובה. כל התשובה בנויה על השתנות האדם.
הכל בידי שמיים חוץ מיראת שמיים!!!!נראה לי שזו כפירה בבחירה החופשית וביכולת שלנו לשוב בתשובה. כל התשובה בנויה על השתנות האדם.
בטח שיש כזה דבר שאישה חושבת שהיא מדמיינת.א. כן. ב. ואם הוא לא נרקיסיסט. השאלות לא נכונות. אין דבר כזה אני מדמיינת. אף אשה לא בבוקר מדומינת . ואין דבר כזה רק אני אשמה. ויש עוד אבחנות ובעיות אישיות ובין אישיות חוץ מנרקיסיזם. השאלה כמה יש אופק לשיתוף פעולה הזוגי הזה. ואגב אשה שהגיע ומצב של 'אולי אני מדמיינת' היא כבר תחת תעתוע ממושך, זה מכל מקרה מערכת יחסים לא בריאה.
ויש הרבה כאלו!!וואו
לא ידעתי שיש כאלה שחיים כך עם בן זוג
מפחיד!!!
ברור. וזו עדיין לא האמת. לכן, אם את מרגישה ככה, המצב לו טוב בלי קשר לאבחנה. ואם הוא לא רוצה להשתנת, המצב מאוד מאוד לא טוב בלי קשר לאבחנה.אני לא מסכימה שאם הם לא הולכים לאבחון אז זה מעלה נורה אדומה... יכול להיות עוד סיבות.
אני גם לא מסכימה עם זה ש"אין דבר כזה רק אני אשמה.." המומחיות של הנרקסיסט זה להפיל את כל האשמה על קורבנות אומללים, עד שהם יהיו תלויים בו בלי אפשרות או רצון לעזוב. כי הם האשמים במצב שלו
שימי לב יש ספר של מרים אדאהן שנקרא משפלות לחירותאם יש כאן מישהי שנמצאת במערכת יחסים עם נרקיסיסט והצליחה לאבחן אותו או להגיע איכשהו לאבחנה אשמח שתיצור איתי קשר
שוב, וודאי שיש דבר קשה שאשה חושבת. עברתי את זה על בשרי. אבל אין דבר כזה, שזה נכון. וזה צריך להגיד בריש גלה, לפחות אנחנו שלא תחת התעתוע.בטח שיש כזה דבר שאישה חושבת שהיא מדמיינת.
אם כל הזמן היא לא מקבלת תיקוף אלא רק הפוך, ואומרים לה שהיא מדמיינת על משו שהיה או הפוך, לאט לאט היא כבר מאבדת את האמון בעצמה.
ויש הרבה כאלו!!
עם בן זוג/הורה
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: