מצרכים למתכון (10 מנות/יחידות, 190 גרם למנה\יחידה)
- אריזת נייר (200 גרם), 150 גרם + 40 גרם + 10 גרם.
- 1½ כוסות - סה"כ (233 גרם), מנופה.
- 4 Large, 2 ביצים + 2 ביצים.
- 2½ כפיות שטוחות, 1.5 כפיות + כפית.
- קורט (2 גרם)
- 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם), חתוכים לחצי ולפרוסות דקות.
- 4 שיניים, 3 שיניים + שן אחת.
- 2 יחידות בינוניות - סה"כ (626 גרם), חתוכות לטבעות.
- קופסת קרטון (250 מ"ל)
- 1/2 כפית שטוחה
- קורט (2 גרם)
- כף (9 גרם)
10 מנות/יחידות: כ- 10 מנות.
ציוד נדרש: תבנית פאי 28.
אופן הכנת המתכון
אופן הכנת הבצק:
1. לחמם תנור ל- 170 מעלות.
2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה להכניס 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות וקמח מנופה. ללוש היטב במהירות נמוכה-בינונית.
3. להוסיף סוכר ו- 2 ביצים בהדרגה עד להטמעה מלאה.
4. להוסיף 1.5 כפיות מלח ולהמשיך ללוש עוד מספר שניות.
5. בתבנית פאי 28 להניח את הבצק ולהכניס לקירור עד סיום הכנת שאר המרכיבים.
אופן הכנת המילוי:
1. במחבת גדולה לטגן עם 40 גרם חמאה בצלים ו- 3 שיני שום חתוכים לטבעות עד הזהבה.
2. לאחר הטיגון יש להוציא לכלי, להכניס את הבטטות ולטגנן עד להזהבה.
אופן הכנת הרוטב:
1. בסיר קלחת לטגן שן שום ב- 10 גרם חמאה.
2. להוסיף את השמנת, הקורנפלור והתבלינים (כפית מלח, פלפל שחור ומוסקט) ולבחוש היטב.
3. לבשל מעט על אש נמוכה עד הרתחה, או עד שהקורנפלור נמס.
4. להסיר מהאש.
5. בקערה נפרדת להקציף ידנית 2 ביצים. בזהירות לשפוך מעט מרוטב השמנת על הביצים ולטרוף במרץ.
6. על מנת ליצור השוואת טמפרטורה - את תערובת הביצים החמימה להחזיר לסיר השמנת ולערבב.
הרכבת המנה:
1. על בצק הפאי להניח את הבצל והבטטות בשכבות.
2. ליצוק בזהירות את רוטב השמנת ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 40 דקות, או עד שבצק הפאי זהוב.
3. להניח לפאי להתקרר טרם חותכים - הפאי מתייצב בחוץ.
4. פאי הבטטה מוכן - בתיאבון (:
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.