פאי בטטה

  • פותח הנושא up
  • פורסם בתאריך

up

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
אני מחפשת מתכון של מלית בטטה מרוסקת פרווה (לא פרוסות או קוביות)
אני יכולה לנסות להמציא אבל בגלל שזה כמות גדולה לא רוצה להסתכן

אשמח לתגובה מהמומחיות :)

או בקיצור
יש לי בסיס לפאי ויש לי בטטות מרוסקות, מה אני מוסיפה כדי שזה יצא טעים במיוחד?
וכמה אני צריכה בשביל כמות של 90 מנות

תודה מראש
 

סטודנטית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מצרכים למתכון (10 מנות/יחידות, 190 גרם למנה\יחידה)
- אריזת נייר (200 גרם), 150 גרם + 40 גרם + 10 גרם.
- 1½ כוסות - סה"כ (233 גרם), מנופה.
- 4 Large, 2 ביצים + 2 ביצים.
- 2½ כפיות שטוחות, 1.5 כפיות + כפית.
- קורט (2 גרם)
- 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם), חתוכים לחצי ולפרוסות דקות.
- 4 שיניים, 3 שיניים + שן אחת.
- 2 יחידות בינוניות - סה"כ (626 גרם), חתוכות לטבעות.
- קופסת קרטון (250 מ"ל)
- 1/2 כפית שטוחה
- קורט (2 גרם)
- כף (9 גרם)
10 מנות/יחידות: כ- 10 מנות.
ציוד נדרש: תבנית פאי 28.
אופן הכנת המתכון
אופן הכנת הבצק:

1. לחמם תנור ל- 170 מעלות.
2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה להכניס 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות וקמח מנופה. ללוש היטב במהירות נמוכה-בינונית.
3. להוסיף סוכר ו- 2 ביצים בהדרגה עד להטמעה מלאה.
4. להוסיף 1.5 כפיות מלח ולהמשיך ללוש עוד מספר שניות.
5. בתבנית פאי 28 להניח את הבצק ולהכניס לקירור עד סיום הכנת שאר המרכיבים.

אופן הכנת המילוי:

1. במחבת גדולה לטגן עם 40 גרם חמאה בצלים ו- 3 שיני שום חתוכים לטבעות עד הזהבה.
2. לאחר הטיגון יש להוציא לכלי, להכניס את הבטטות ולטגנן עד להזהבה.

אופן הכנת הרוטב:

1. בסיר קלחת לטגן שן שום ב- 10 גרם חמאה.
2. להוסיף את השמנת, הקורנפלור והתבלינים (כפית מלח, פלפל שחור ומוסקט) ולבחוש היטב.
3. לבשל מעט על אש נמוכה עד הרתחה, או עד שהקורנפלור נמס.
4. להסיר מהאש.
5. בקערה נפרדת להקציף ידנית 2 ביצים. בזהירות לשפוך מעט מרוטב השמנת על הביצים ולטרוף במרץ.
6. על מנת ליצור השוואת טמפרטורה - את תערובת הביצים החמימה להחזיר לסיר השמנת ולערבב.

הרכבת המנה:

1. על בצק הפאי להניח את הבצל והבטטות בשכבות.
2. ליצוק בזהירות את רוטב השמנת ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 40 דקות, או עד שבצק הפאי זהוב.
3. להניח לפאי להתקרר טרם חותכים - הפאי מתייצב בחוץ.
4. פאי הבטטה מוכן - בתיאבון (:
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.
 

סטודנטית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרטי
המתכון
מצרכים:
חומרים למילוי:

2 גבעי שמנת חמוצה תנובה "בטעם של פעם"

120 גרם פתיתי עמק למאפים מסדרת השף הלבן.

½ ק"ג בטטות, שטופות, קלופות וחתוכות למטבעות.

2 ביצים.

קורט סוכר

קורט מלח.

קורט פלפל שחור גרוס.

2 כפות שמן זית.

חומרים לבצק:

2 כוסות קמח לבן מנופה.

1 גביע שמנת חמוצה תנובה "בטעם של פעם"

120 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר.




ליוגורט:

1 גביע יוגורט.

2 כפות שמן זית.

2 כפות מיונז.

1 שן שום כתושה

מעט מים.

פאי בטטה - אופן הכנה:

1. מכינים את הבצק מערבבים את כל החומרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד, מניחים בצד. (לא במקרר).
2. מכינים מרינדה משמן הזית, המלח, פלפל שחור גרוס והסוכר ומורחים על הבטטות. מחממים תנור ואופים עד הבטטות מתרככות.
3. מרדדים את הבצק, מכניסים לתבנית חסינת אש בקוטר 24 ס"מ ומחוררים את הבצק בעזרת מזלג. אופים למשך 15 דקות בחום גבוה ומצננים.
4. מניחים את הבטטות בתוך הבצק האפוי ומסדרים שכבות.
5. מערבבים את יתר החומרים בקערה, מרימים את פרוסות הבטטה באמצעות מזלג ויוצקים מתחת חצי מהתערובת. את החצי השני יוצקים מעל הבטטות.
6. אופים במשך 35 דקות בחום של 170 מעלות, מצננים ומגישים.
7. אפשר להגיש את הפאי בליווית רוטב יוגורט עדין.
 

up

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
תודה על הטירחה
אני מאמינה שזה מתכונים שוים
אבל אני מחפשת
א. פרווה!
ב. מלית עם בטטות מעוכות/טחונות/מרוסקות/עוד מילה?:rolleyes:
מתכון לבצק פאי יש לי מבקר....

או בקיצור
יש לי בסיס לפאי ויש לי בטטות מרוסקות, מה אני מוסיפה כדי שזה יצא טעים במיוחד?
וכמה אני צריכה בשביל כמות של 90 מנות

תודה מראש
 

סטודנטית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י up;2140871:
תודה על הטירחה
אני מאמינה שזה מתכונים שוים
אבל אני מחפשת
א. פרווה!
ב. מלית עם בטטות מעוכות/טחונות/מרוסקות/עוד מילה?:rolleyes:
מתכון לבצק פאי יש לי מבקר....

או בקיצור
יש לי בסיס לפאי ויש לי בטטות מרוסקות, מה אני מוסיפה כדי שזה יצא טעים במיוחד?
וכמה אני צריכה בשביל כמות של 90 מנות

תודה מראש

זה מסוג הדברים שבחיים לא הכנתי,
רק חיפשתי לך ברשת.
בהצלחה!!!!
 

up

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י סטודנטית;2140875:
זה מסוג הדברים שבחיים לא הכנתי,
רק חיפשתי לך ברשת.
בהצלחה!!!!

זהו...
שגם אני חיפשתי ולא מצאתי מתכון עם בטטה מרוסקת
אני מאמינה שזה מתכון פשוט וקל
אני רק צריכה לדעת במדוייק מה לשים וכמה ממי שכבר ניסתה
תודה בכ"א
 

gg

משתמש מקצוען
יש לי מתכון שנשמע מתאים אבל עם דלורית.
נראה לך שאפשר להחליף לבטטה?
 

שולה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני עשיתי בלי מתכון מסודר:
הוספתי לבטטות שימורי פיטריות, ביצים, מל"פ, בצל מטוגן ומלמעלה פיזרתי שומשום
יצא יפה וטעים.
 

up

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י gg;2140957:
יש לי מתכון שנשמע מתאים אבל עם דלורית.
נראה לך שאפשר להחליף לבטטה?

תגידי לי מה הוספת
אני רוצה לקבל מרקם חלק וקרמי עם טעם מעודן מתקתק

בעבר נפגשתי עם פאי כזה ולא מצאתי לו מתכון עדיין.
 

up

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י שולה;2140962:
אני עשיתי בלי מתכון מסודר:
הוספתי לבטטות שימורי פיטריות, ביצים, מל"פ, בצל מטוגן ומלמעלה פיזרתי שומשום
יצא יפה וטעים.

ריסקת הכל?
 

up

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
:eek::eek:
להתייאש מעכשיו?

לא חשבתי שזה כ"כ מסובך...
 

שישיה

משתמש סופר מקצוען
אני מכינה פשטידת בטטה של ניקי ב. עם בטטות מרוסקות. יוצא מדהים!

הכנתי אינספור פעמים לאירועים ושמחות, תמיד נחטף וביקשו ממני שוב ושוב את המתכון.

את יכולה להשתמש בתחתית בצק לפאי של בקר, גם אני משתמשת במשהו דומה, וזה מעולה.

http://www.nikib.co.il/dairy/4225/
 

במבה נוגט

משתמש סופר מקצוען
הכנתי פעם את המתכון הזה ויצא מעולה

3 בטטות גדולות
4 גזרים גדולים
3 בצלים גדולים
5 כפות שמן
כוס מיונז
1.5 כוסות פירורי לחם מוזהבים
4 ביצים
כף אבקת שום
כף מלח
500 גרם בצק עלים (בערך חצי חבילה)
מעט שומשום
2 תבניות עגולות 22 או אחת גדולה 26.

אופן ההכנה:
• לחמם תנור ל190 מעלות.
• לחתוך את הירקות ולהכניסם לסיר עם 5 כפות שמן. לטגן יחד בערך חצי שעה עם מכסה עד רכות.(לערבב מידי פעם עם כף עץ שלא ידבק לתחתית)
• לסנן את הירקות מהנוזלים שיצאו מהם.
• להכניס למעבד מזון ולטחון גס.
• להעביר לקערה את הירקות הטחונים ולהוסיף את המיונז, הביצים, פירורי הלחם והתבלינים - לערבב היטב.
• לרדד בצק עלים ולשטוח על תחתיות התבניות.
• לשפוך על משטח הבצק עלים ולפזר מעל מעט שומשום.
• לאפות מכוסה בנייר כסף 50 דקות בתנור, בעשר דקות האחרונות להוריד את הכיסוי.


עכשיו כשאני קוראת את זה ברור לי שלא שמתי כוס שלמה של מיונז אבל אני לא זוכרת כמה הורדתי.
 

יעל אייזיקוביץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
זה מנה של פאי בטטה שצילמתי לבית שלנו
המתכון של הני בקר. תבקשי ממנה.
 

up

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י במבה נוגט;2141620:
הכנתי פעם את המתכון הזה ויצא מעולה

3 בטטות גדולות
4 גזרים גדולים
3 בצלים גדולים
5 כפות שמן
כוס מיונז
1.5 כוסות פירורי לחם מוזהבים
4 ביצים
כף אבקת שום
כף מלח
500 גרם בצק עלים (בערך חצי חבילה)
מעט שומשום
2 תבניות עגולות 22 או אחת גדולה 26.

אופן ההכנה:
• לחמם תנור ל190 מעלות.
• לחתוך את הירקות ולהכניסם לסיר עם 5 כפות שמן. לטגן יחד בערך חצי שעה עם מכסה עד רכות.(לערבב מידי פעם עם כף עץ שלא ידבק לתחתית)
• לסנן את הירקות מהנוזלים שיצאו מהם.
• להכניס למעבד מזון ולטחון גס.
• להעביר לקערה את הירקות הטחונים ולהוסיף את המיונז, הביצים, פירורי הלחם והתבלינים - לערבב היטב.
• לרדד בצק עלים ולשטוח על תחתיות התבניות.
• לשפוך על משטח הבצק עלים ולפזר מעל מעט שומשום.
• לאפות מכוסה בנייר כסף 50 דקות בתנור, בעשר דקות האחרונות להוריד את הכיסוי.


עכשיו כשאני קוראת את זה ברור לי שלא שמתי כוס שלמה של מיונז אבל אני לא זוכרת כמה הורדתי.

תודה רבה לך!
אבל המיונז לא מצטלצל לי באוזן בכלל--
וגם, אני רוצה מרקם חלק לגמרי.... קרמי
 

up

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י יעל א;2141649:
זה מנה של פאי בטטה שצילמתי לבית שלנו
המתכון של הני בקר. תבקשי ממנה.

איפה היא?
זה נראה ממש מרקם שאני מחפשת.


תודה רבה לך!!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י יעל א;2141662:

זה פרוסות....
לכן לא הצעתי לך את זה בכלל...

אבל במחשבה שניה, את יכולה לבשל את הבטטות ואז לרסק. את החמאה תכניסי בבלילת המילוי עם יתר החומרים.

אה, והנה המתכון
פאי בטטה/ הבית שלנו/ העני בקר
צפה בקובץ המצורף 301957
טעים מאוד. קצר המון מחמאות....

ותודה ליעל אייזיקוביץ האלופה! כל פעם מחדש אני נדהמת מהלב הרחב שלה, החיוך השששששששווווווופפפפעעעעעע והכשרון!
 

up

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י hbecker;2141679:
זה פרוסות....
לכן לא הצעתי לך את זה בכלל...

אבל במחשבה שניה, את יכולה לבשל את הבטטות ואז לרסק. את החמאה תכניסי בבלילת המילוי עם יתר החומרים.

זה פרוסות?
אויש, וזה גם חלבי...
אני צריכה פרווה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה