דרוש מידע עשיתם פדיון הבן? יש לכם נסיון?

רצתה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
פדיון הבן זאת מצווה נדירה.
צריך אוסף של דברים שיקרו כדי שיוכלו לעשות פדיון (בן בכור, לידה טבעית, לא כהן ולוי, האמא לא בת כהן/לוי)
יש משפחות שאין אצלם פדיון ויש הרבה אנשים שלא היו בפדיון.
אולי שכל אחד שזוכה לעשות פדיון ינסה להזכר בקרובי משפחה/שכנים/חברים וכו שלא היו בפדיון ולהזמין אותם כדי שלפחות פעם אחת יחוו את זה, קצת רוגלעך ובורקסים יהיו כיבוד.
אם המוזמן יבוא או לא זה כבר בעיה שלו, אבל שידע שהיתה לו אפשרות להיות בכזה מעמד.

חצרון

משתמש מקצוען
צריך אוסף של דברים שיקרו כדי שיוכלו לעשות פדיון (בן בכור, לידה טבעית, לא כהן ולוי, האמא לא בת כהן/לוי)
פעם מישהו אמר לי שלא עשו לו פדיון הבן מ-3 סיבות, 1. אני לוי, 2.נולדתי בניתוח, 3. אני לא בכור...

joelly

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
פדיון זה אחרי 30 יום ו12 שעות מלאים. זה תלוי בשעת הלידה. לשים לב.

אסתר #

משתמש רשום
שואלים את האמא האם הילד שלה, האם הוא בכור, נולד בלידה רגילה, האם לא היו לה הפלות קודם וכו'.
על זה היה הדיון. וזה נהוג אצל ספרדים ולא אצל אשכנזים.
לא נכון.
אנחנו חסידים והכהן שאל.
יש לציין שהכהן הוא רב ודיין אולי באמת קשור ללימוד ההלכות בנושא...
כדאי לברר מול הכהן קודם במיוחד אם היו הפלות קודם- לפי מה שהבנתי עד שבוע מסוים לא מפריע לפדיון וכששואלים האם הילד בכור עונים לכהן כן...

שולה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פעם מישהו אמר לי שלא עשו לו פדיון הבן מ-3 סיבות, 1. אני לוי, 2.נולדתי בניתוח, 3. אני לא בכור...
מכר סיפר שלא עשה פדיון מ5 סיבות:
1. הוא כהן
2. אשתו בת לוי
3. היתה קודם הפלה
4. נולד בניתוח
5. אה... ונולדה בת

מחזקת את מה שכתבו, לדאוג שמשהו יתפוס בתינוק בסיום הפדיון, כבר ראיתי תינוק שכמעט התגלגל מרוב לחץ של אנשים...

אולטרא סגול

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הייתי בפדיון הבן רק של מזרחיסטים...
מעמד שממש ממש מעניין אותי לראות ...

מצפה למשיח

משתמש מקצוען
1. התינוק לובש בגד לבן - שימו לב, לא תמיד הבגד של הברית יהיה מתאים גם לפדיון (פה הילד בן חודש.... )
ולכן אם קונים בגד לברית לשים לב שזה מספיק גדול
2. היום ניתן להשיג סיכות ביטחון קטנות בצבע זהב - מוסיף יופי
3. יש כמה גמחים של אנשים שעושים שקיות של שום וסוכר - ניתן להזמין זה יוצא בדיוק אותו מחיר וחוסך עבודה....
4. ניתן לקנות לכהן מתנה בשווי 5 סלעים (כדוגמאת גביע ) ולהמיר אותם אצלו אח"כ ולשים בוויטרינה בבית זה מאוד מיוחד!!!
5. יש תפילה מיוחדת לאם בשעה שעושים פדיון לבנה - ראוי לדאוג לכך מראש
6. רצוי ומומלץ מאוד להניח 2 ידיים על התינוק בשעה שהכהן גומר לפדותו, הקהל רוצה לקחת מהשום והסוכר - שסגולתם רבה מאוד!) ולפעמים שוכחים שיש שם תינוק.......
7. לדעתי אירוע של פדיון הבן זה טקס מיוחד שלא כל הילדים זוכים לראותו, ולכן אם יש אפשרות כמובן לא להזמין רק מבוגרים אלא כולל ילדים,
בקשר להערה 6 הכי כדאי למנות מישהו שעומד קרוב (אפשרי האבא של התינוק) שמיד בתום הפדיון ירים אותו ויחזיק בידיים, כי אנשים חוטפים את שקיות השום והסוכר והתינוק יכול ,חלילה, לקבל מכה.
בקשר לכיבוד: יש אנשים שבאים רק לפדיון עצמו ולכן כדאי להניח קצת עוגות, חוץ מהסעודה.

113570

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
1. להכין שום וסוכר בכמויות שישאר לכם לחלק אח"כ לידידים ולמשפחה המאחרים.
2. לעשות רישום פחות או יותר של המזומנים וכדאי גם לוודא שמגיעים ולא סתם להכין כמויות אוכל לסעודה שזה ממש לא זול.
3. להכין שולחן נפרד לטקס הפדיון ולא לשולחן הערוך למזרח כל השולחן מתמלא עם פירורים של החלה (קוליטש) איך שסיימו את הטקס מזיזים והכל יבוא על מקומו בשלום.
4. לצלם או אפילו להביא צלם זה מזכרת שחבל שלא יהיה תיעוד.
5. ראיתי שהביאו ציפית של כרית וכשהכהן בירך המוציא על החלה הכניסו מייד חלק תוך כדי בשביל לחלק בעבוד בעת הסעודה.
6. מומלץ להאכיל את התינוק לפני בכדי שיהיה רגוע וחייכן בעת הטקס.

כל הנ"ל הם בהמלצתי בלבד ואין לראות בזה כחוב להתנהג כך ..
הרבה נחת - מזל טוב.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה