אותי שאלואשמח לשמוע על קהילה אשכנזית שנוהגים בה לשאול את האמא.
לדעתי זה תלוי בכהן, ויכול להיות שפשוט לא מספיקיםאותי שאלו
גם אותיאותי שאלו
ספרדים או אשכנזים?גם אותי
פעם מישהו אמר לי שלא עשו לו פדיון הבן מ-3 סיבות, 1. אני לוי, 2.נולדתי בניתוח, 3. אני לא בכור...צריך אוסף של דברים שיקרו כדי שיוכלו לעשות פדיון (בן בכור, לידה טבעית, לא כהן ולוי, האמא לא בת כהן/לוי)
לא נכון.שואלים את האמא האם הילד שלה, האם הוא בכור, נולד בלידה רגילה, האם לא היו לה הפלות קודם וכו'.
על זה היה הדיון. וזה נהוג אצל ספרדים ולא אצל אשכנזים.
חסידיםספרדים או אשכנזים?
הספרדים ודאי שואלים
טעות ביום השלושים ואחד, ואחרי שעבר כ"ט יום 12 וחצי שעות (מעט יותר), [לפעמים מתקיימים התנאים רק ביום הל"א לפני השקיעה]פדיון זה אחרי 30 יום ו12 שעות מלאים. זה תלוי בשעת הלידה. לשים לב.
מכר סיפר שלא עשה פדיון מ5 סיבות:פעם מישהו אמר לי שלא עשו לו פדיון הבן מ-3 סיבות, 1. אני לוי, 2.נולדתי בניתוח, 3. אני לא בכור...
בקשר להערה 6 הכי כדאי למנות מישהו שעומד קרוב (אפשרי האבא של התינוק) שמיד בתום הפדיון ירים אותו ויחזיק בידיים, כי אנשים חוטפים את שקיות השום והסוכר והתינוק יכול ,חלילה, לקבל מכה.1. התינוק לובש בגד לבן - שימו לב, לא תמיד הבגד של הברית יהיה מתאים גם לפדיון (פה הילד בן חודש.... )
ולכן אם קונים בגד לברית לשים לב שזה מספיק גדול
2. היום ניתן להשיג סיכות ביטחון קטנות בצבע זהב - מוסיף יופי
3. יש כמה גמחים של אנשים שעושים שקיות של שום וסוכר - ניתן להזמין זה יוצא בדיוק אותו מחיר וחוסך עבודה....
4. ניתן לקנות לכהן מתנה בשווי 5 סלעים (כדוגמאת גביע ) ולהמיר אותם אצלו אח"כ ולשים בוויטרינה בבית זה מאוד מיוחד!!!
5. יש תפילה מיוחדת לאם בשעה שעושים פדיון לבנה - ראוי לדאוג לכך מראש
6. רצוי ומומלץ מאוד להניח 2 ידיים על התינוק בשעה שהכהן גומר לפדותו, הקהל רוצה לקחת מהשום והסוכר - שסגולתם רבה מאוד!) ולפעמים שוכחים שיש שם תינוק.......
7. לדעתי אירוע של פדיון הבן זה טקס מיוחד שלא כל הילדים זוכים לראותו, ולכן אם יש אפשרות כמובן לא להזמין רק מבוגרים אלא כולל ילדים,
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: