דרוש מידע עשיתם פדיון הבן? יש לכם נסיון?

שין אלף

משתמש צעיר
הייתי ממליצה לחבר את התכשיטים מראש עם חוט ומחט (לפחות את אלו שיש לך בבית) גם הרבה יותר יפה בעין בלי מלא סיכות ביטחון וגם יותר בטוח...
לבדוק שהמגש מכסף הוא קל - יש מגשים כבדים כבדים והאמא צריכה ללכת עם זה כשהתינוק בפנים (להביא לכהן)
לעשות איזהשהוא סקר שוק כמה אנשים מתכוונים להשתתף כדי שלא תהיה עוגמת נפש עם המנות
להתארגן עם בגד טוב - את מרגישה הכי יולדת בעולם אבל כבר לא מספיק יולדת כמו בברית, בגד טוב/ איפור טוב יעזרו לך להרגיש טוב יותר..
בהצלחה! ומזל טוב! זה אירוע של פעם בחיים, תנצלו...
אגב, שאלה.
בכל הפדיוני הבן שהייתי שמו על התינוק רק זהב צהוב, לא שמים זהב לבן? או שפשוט בכל מה שהייתי לא היה זהב לבן בסביבה ולכן לא שמו?
לפי מה שאני שמעתי מקפידים על צהוב
רק לפי הספרדים, לפי האשכנזים האמא מחוץ לתמונה:)
לא נכון

sara4270

משתמש חדש
אני עשיתי פדיון לבן שלי וזה אירוע של פעם בחיים על באמת,
אז אני מציעה שמי שיש לו את הזכות הזו, שקודם כל ישקיע עד כמה שהוא יכול, ולהנות הכי הכי חשוב זה פשוט לשחרר ולהנות
לבעלי היה מאד חשוב שזה יהיה כהן מיוחס, אבל אם יש כהן במשפחה זה מאד יפה לתת את זה לו.
ובקשר לבגד-אני השתמשתי בבגד של הברית, ותפרתי את התכשיטים בבית לבגד עצמו, גם לא נופל וגם יוצא מאד יפה. ממליצה מאדדדד ואחרי הטקס החלפתי לו בגד שיהיה לו יותר נח וגם להחזיר את התכשיטים (צריך להביא או פורם או מספרי ציפורניים כדי לפרום את החוטים בקלות)
ובאמת להנות זה כבר אחרי ההתאוששות שמרגישים כבר הרבה יותר טוב.
והייתי ממליצה גם ללכת למאפרת, אני רציתי ובסוף לא הלכתי אבל הצטערתי על זה, למרות שאני יודעת להתאפר. אבל עדיין אין על מאפרת מקצועית, שיודעת איך לפסל את הפנים מקצועי
בהצלחה למי שעושה כזה אירוע זה באמת מרגש.

מאמימוש

מקסימום כוחות לאמא
מנוי פרימיום

BKS

משתמש מקצוען
1. התינוק לובש בגד לבן - שימו לב, לא תמיד הבגד של הברית יהיה מתאים גם לפדיון (פה הילד בן חודש.... )
ולכן אם קונים בגד לברית לשים לב שזה מספיק גדול
2. היום ניתן להשיג סיכות ביטחון קטנות בצבע זהב - מוסיף יופי
3. יש כמה גמחים של אנשים שעושים שקיות של שום וסוכר - ניתן להזמין זה יוצא בדיוק אותו מחיר וחוסך עבודה....
4. ניתן לקנות לכהן מתנה בשווי 5 סלעים (כדוגמאת גביע ) ולהמיר אותם אצלו אח"כ ולשים בוויטרינה בבית זה מאוד מיוחד!!!
5. יש תפילה מיוחדת לאם בשעה שעושים פדיון לבנה - ראוי לדאוג לכך מראש
6. רצוי ומומלץ מאוד להניח 2 ידיים על התינוק בשעה שהכהן גומר לפדותו, הקהל רוצה לקחת מהשום והסוכר - שסגולתם רבה מאוד!) ולפעמים שוכחים שיש שם תינוק.......
7. לדעתי אירוע של פדיון הבן זה טקס מיוחד שלא כל הילדים זוכים לראותו, ולכן אם יש אפשרות כמובן לא להזמין רק מבוגרים אלא כולל ילדים,

sara4270

משתמש חדש
אשמח לשמוע על קהילה אשכנזית שנוהגים בה לשאול את האמא.
לשאול מה? לא בדיוק הבנתי.
כי אני הייתי מעורבת בכל דבר שעניין אותי, ואני ובעלי תיכננו הכל ביחד, ומה שפחות עניין אותי הוא רק עידכן אותי ושאל את דעתי. לא עשה שום דבר בלי שאשרתי לו.

BKS

משתמש מקצוען
NATI9052.JPGNATI9181.JPG
NATI9053.JPG
NATI9040.JPG
NATI9041.JPG
NATI9042.jpg

קבצים מצורפים

• NATI9038.JPG
    NATI9038.JPG
    4.5 MB · צפיות: 1

joelly

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לשאול מה? לא בדיוק הבנתי.
כי אני הייתי מעורבת בכל דבר שעניין אותי, ואני ובעלי תיכננו הכל ביחד, ומה שפחות עניין אותי הוא רק עידכן אותי ושאל את דעתי. לא עשה שום דבר בלי שאשרתי לו.
שואלים את האמא האם הילד שלה, האם הוא בכור, נולד בלידה רגילה, האם לא היו לה הפלות קודם וכו'.
על זה היה הדיון. וזה נהוג אצל ספרדים ולא אצל אשכנזים.

joelly

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מטבעות 5 סלעים למי שרוצה לקנות, מוכרים אצל "תפארת לנדמן" במאה שערים.

sara4270

משתמש חדש
שואלים את האמא האם הילד שלה, האם הוא בכור, נולד בלידה רגילה, האם לא היו לה הפלות קודם וכו'.
שאלו רק אם זה הילד שלי ואם הוא הבכור
אבל לא עשו מזה עניין. לא חשבתי שדיברו על זה.
זה פשוט נבלע בטקס

טוב עין

משתמש מקצוען
יוצרי ai
חסידים לא שואלים את האמא, אצל הליטאים שואלים
ובוודאי לכולם שזה לא חלק מהטקס עצמו אלא קודם ובצנעה

chaia

משתמש מקצוען
להחביא שום וסוכר בין הבגדים של התינוק.
לפעמים מתנפלים על השום והסוכר ואז לא נשאר לאחרים.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה