שיתוף - לביקורת ערפל

אלישבע קיי

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
עיצוב ואדריכלות פנים
משתפת כאן סיפור בהמשכים ששיתפתי בעבר בקבוצה אחרת ונאלצתי להפסיק.

כמה נקודות חשובות:
אני ממש לא מתחייבת לסיים אותו, עם זאת אשתדל מאוד שכן.
הסיפור הינו אליגוריה הכתובה במשלב לשוני גבוה מעט, רבים פחות מתחברים, וזה בסדר:)
מפרסמת בעיקר בעיקר בשביל לקבל ביקורת על מנת לשייף אותו ולהתלמד דרכו
.
מחכה לביקורת.

פרק ראשון/ רוד
תשעה גיליונות נייר עוד היו אצלו. חתומים, מגולגלים. מחר, בעזרת הבורא, יעביר שמונה מתוכם ליעדם. לגבי הגיליון התשיעי ההנחיות היו אחרות. הוא רחץ את פניו וידיו, וניגש לחדר השינה שלו.

מאז גר בביתו זה, חי רוד לבדו וללא משרתים. אמנם שרתו כיועץ משנה בארמון המלך אפשרה לו להחזיק אגף משרתים שלם, וגם לערוך אי אלו שיפוצים והרחבות בביתו ובחצר המקיפה. אך הוא נותר בבדידותו, כמו סגר עימה חוזה נצחי.

בעודו מגיף את חלונות ביתו בידיו הארוכות, השגחה מינימלית לבית ללא שומרים, גילה את גיליונו שלו. מונח על האדן הרחב של חלונות המטבח שלו. מגולגל, חתום בחותם המלך. זהה כל כך לגיליונות שהחזיק בידיו זמן קצר קודם לכן.

רוד התיישב נרגש על הכורסא העתיקה שבפינת האוכל, על מצחו בצבצו אגלי זיעה קטנים כשקילף בזהירות את החותמת.

"רוד.

יודע אתה כמה הינך יקר לי, ומה רבה הערכתי כלפיך, כלפי עבודתך. אני בוטח בך, ועל כן נתתי בידיך חמישה עשר גיליונות בעבור חמישה עשר מקרובי ורעי. גיליון זה הוא בעבורך."

רעד עבר בגופו של רוד, אוזניו דימו לשמוע את קולו של המלך, בעודו נועץ בו בעניינים שונים. דמעות עלו בעיניו הכהות. בוכות געגוע, צרובות כאב.

"אני מכיר אותך רוד. מכיר היטב, לעומק. ואתה אדם מיוחד."

הדמעות סללו בפניו הצרים שבילים רטובים. מלחלחות את שפתותיו הדקות, כואבות את המרחק, שמחות עם המילים. אוי מלכי. איך רחקת. ידיו אחזו בחוזקה בנייר הלח.

הכול מסובך מאז נעלם המלך. הוא אינו מכיר את עירו, אינו מכיר את הארמון. אינו מכיר את עצמו. פתאום הוא רגיש וחלש וזקוק ופגיע, תכונות שלא הכיר מעולם.

וכעת הוא בוכה, הוא ממש בוכה. נדמה כי מאז גיל תשע לא בכה, מאז נשלח מביתו. וביממה האחרונה הוא בוכה ומיילל כילדה קטנה.

"דע לך, כי דמעה אינה בהכרח מייצגת את החלשים. דמעה היא הוכחה ללב פועם ומרגיש, מעידה על קרבה וקשר. דמעות הן כוח היכול להשפיע לטוב, אם רק מבכות הן על דבר נכון."

ידעת שכך אגיב, מלכי? שאיילל כילדה, למרות שייבש מעיין דמעותיי מזה שנים? רוד הביט בכפות ידיו, אחר טמן את ראשו בתוכן. דמעות הן כוח. יכול. להשפיע. ומה תבקש, מלכי? אשב ואבכה עד אשר תשוב מאותו מקום עלום? אם תבקש, זאת אעשה, רק תשוב! רוד הרים את ראשו וחזר לקרוא, מחפש תשובה לשאלותיו, רמז, הכוונה.

השורה הבאה הותירה אותו הלום.

"וכעת אבקש כי תישא אישה"

"כעת אבקש" הסתחררו המילים על קירות הבית, פועמות בראשו בכאב "תישא אישה."

נערך לאחרונה ב:

אלישבע קיי

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
עיצוב ואדריכלות פנים
פרק שני/ אודיה

אודיה היטיבה את הכרית והניחה את צורי הישן במיטתו, מנערת את ידיה הכואבות. בכל לילה אותו הסיפור. צורי מסרב לסיים את יומו ולישון, והיא משדלת, מלטפת, מספרת, שרה, מרגיעה, מבטיחה שעוד מעט ממש יבוא בוקר חדש.

לבסוף נרדם צורי בזרועותיה, כאילו היה עולל בן ימים אחדים.

היא פנתה אל פינת העבודה שלה, בקצה החדר. דונה הודיעה להן כי לעת עתה אין צורך בעבודתן בארמון, "יהיה ביקוש רב לעבודות שלכן," עודדה אותן, "אתן תופרות הארמון!" הן נפרדו ממנה וזו מזו, מקוות לשובו של המלך.

באנחה היא התיישבה, מושכת בידה סרט בצבע היין ומעט אבנים מבריקות. חגורה לשמלתה של דינה, בתו של רעו ראש המשרתים בארמון.

'דינה מקסימה', הרהרה, בעודה מצמידה בתכים קטנטנים וצפופים את האבנים לסרט. 'יראת אלוקים, שמחה ומאירת פנים', חשבה. 'תמיד מתפעלת מעבודתי ומודה בכל לב,' היא קשרה את קצה החוט, תפרה את קצותיו של הסרט בתפר כפול והדקה את החגורה לשמלה.

ידיה כמו מאליהן מוציאות את הפריט הבא. שמלת כותנה משובצת, חורים במרפק השרוול ובאזור הברך השמאלית. אסנת ביקשה שתמצא משהו לסגור את החורים. "אם את יכולה שלא יראה מכוער מדי," ביקשה, בושה ניכרת בפניה, "זו שמלה טובה שלה".

היא פשפשה בשק הבדים שלה, נוברת בתוכו, בוררת ממנו בד משובץ. הניחה את הבד תחת החור והתרחקה מעט. לא טוב. החור נראה גרוע. "היא שובבה, שלומית שלי," היתה מסבירה אסנת בכל פעם שהגיעה עם בגדיה, "שובבה כמו בן. עילאי שלי לא היה ככה. חצי ממנה שובב הוא לא היה." היא חזרה אל השק, פתאום עלה בה הרעיון. שאריות הסרט של דינה. היא תוכל בקלות לכרוך אותו סביב המרפק והברכיים, זה אפילו יפאר את השמלה של הקטנה, כמו דנטל אדום ילדותי. אסנת תשמח. מחר, כשתבוא דינה לקחת את שמלתה המוכנה, תבקש את הסכמתה.

אחרי שעתיים נעצמו עיניה בעייפות.

היא רחצה את פניה ופנתה לחדרה לישון. עוברת דרך חדרו של צורי הקטן. היא נגשה למיטתו, הביטה בפניו העדינות, בשפתיו המחייכות. הזיזה את התלתלים הרכים מהמצח הקטן ונשקה לו. שפתיה כמו נכוו, הרימה את ראשה בבהלה נחרדת. מצחו להט.

הילד קודח. היא קמה מבוהלת ויצאה למטבח, חוזרת במהירות עם מגבת רטובה בידה האחת, וחומץ תפוחים בידה השנייה.

אם אבנר היה איתה כאן. בזמנים כאלה, ראשונה עולה בה מחשבה זו, הודפת את הפחד והדאגה הצידה, את החשש, את הלחץ. אם. אבנר. היה. אם. חסרונו כואב שבעתיים בזמנים אלו.

היא עצמה עיניה לרגע קט, מעלה בזכרונה תמונה שלו. אבנר. חיוך קטנטן מתחבא, מצח רחב, עמידה איתנה. "תתפלל עליו, אבנר." לחשה, מורידה את המגבת שיבשה במהירות ממצחו הלוהט של צורי. "אם אתה לא כאן איתי, עם צורי, לפחות תתפלל". כמו נזפה בו, על חיוכו הקטן, החבוי. הרטיבה את שולי המגבת בחומץ והצמידה אותם שוב למצח הקטן.

שעה ארוכה ישבה על ידו מרטיבה שוב ושוב את המגבת ומצמידה למצחו. עיניה נעצמות, והיא מכריחה את עצמה להישאר ערה, לוודא שהחום יורד.

החום לא ירד. וכשהאירה קרן שמש ראשונה, עטפה אודיה את צורי בשמיכה ויצאה בהליכה מהירה לבית אמה.

ריבה ישבה במטבח ביתה, מערבלת את תה הצמחים שלה, בכפית כסופה.

"מה קרה?" נבהלה כשראתה אותה עם צורי הקטן בידיה.

"הוא חם," סופסוף שב הפחד, עלו הדמעות. "הוא ממש חם, אני לא יודעת מה לעשות, ואבנר לא פה." טוב שאמא פה. אמא תדע מה לעשות עם צורי.

"אבנר כבר שנתיים לא פה, אודיה." היא לא התכוונה להישמע צינית. אלוקים עדה.

ריבה לקחה את נכדה הפעוט וקרבה את שפתיה למצחו. "קודח." פסקה. "מה עשית איתו עד עכשיו?"

"מגבת עם חומץ" השיבה, "לא עזר?" פניו של הקטן היו אדומות מאוד. לא עזר. "בואי ותמלאי את הקערה הגדולה במים קרים," אמרה ריבה, "נכניס אותו, זה יעזור."

"בעזרת הבורא," אודיה לקחה את הקערה "תודה אמא."

צורי התעורר ונראה חלש ומבולבל. "אמא" חייך אליה חיוך נסוך שינה, אחר שב ועצם את עיניו.

"זה סימן טוב," חייכה ריבה חיוך קמוץ והמשיכה להחזיק את צורי במים הקרים. "תכף הוא יתעורר."

"בעזרת הבורא," הוסיפה אודיה מיד, "איזה נס שאת יודעת הכל."

"אני לא יודעת הכל," אמרה ריבה בזעף, הודפת בכוח את הנעימות שהסבו לה מילותיה של ביתה, "ואם תשאלי את מנהל העבודה שלי, הוא יאמר שדבר איני יודעת." העלבון לא ניכר בפניה. הכעס ניכר היטב.

"אני לא אשאל," אמרה אודיה, נוגעת בכף יד רטובה ביד של אמה, "כי הוא לא יודע. אני יודעת טוב ממנו," היא פתחה בעדינות את האגרוף הקמוץ, הכועס. "וגם אם אינך יודעת הכל, את יודעת יותר מכל הנשים שאני מכירה".

ריבה שתקה. המחווה העלתה דמעות בעיניה. אך מאחר והן, הדמעות, לא ידעו את הדרך החוצה ולמטה משם, חזרו ונבלעו פנימה.

"את לא מבינה דבר. אודיה" היא לא רצתה לומר זאת. אלוקים עדה שלא רצתה. אך דומה כי המילים לא שאלו אותה, הם הלכו על שפתיה בכוחות עצמם, מתוך הרגל.

אודיה שתקה.

"אני אישה קשה" אמרה פתאום ריבה, רעד חולף בגבה, "כולם יודעים." עם המים הקרירים נשטפו מילותיה, כואבות, חבולות.

אודיה שתקה. טועמת את המילים, נוגעת בכאב החשוף. אישה קשה. אמא. היא יכולה להבין את האנשים שאומרים זאת. היא יכולה שלא. האישה הזו זו אמא שלה. דואגת, מסורה, אכפתית. נכון שהיא מקבלת הערות רבות ממנה, אולי רבות יותר מכפי שמקבלות כל חברותיה יחד. אבל זו אמא.

"אני חושבת שקצת התבלבל להם" היא דברה בשקט, "החליפו חזקה בקשה." היא הרימה אל אמה עיניים חמות. "את חזקה, אמא."

"לעולם אינך כועסת?" שאלה עכשיו ריבה, פליאה מתפעלת בפניה, "איך אפשר?"

"אני כן." הודתה אודיה ואוזניה האדימו. "אני נלחמת בזה כל הזמן." בזה ובעוד כמה דברים.

הן שתקו שתיהן.

"תתה אזקה?" קול קטנטן שאל בפליאה, "תתה גיבור?" צורי התיישב בקערה, דוחף בידיו את המים.

"יקר שלי," אודיה נשקה את תלתליו הספוגים, חומו ירד, תודה לקל. "איך אתה מרגיש?"

"תתה אזקה?" הוא שאל שוב בעקשנות.

"וודאי, ילד." אודיה עטפה אותו במגבת אפורה גדולה, "סבתא גיבורה גדולה."

"גם אמא." אמר בקול מתפנק, "אמא גדולה".

היא חיבקה אותו שוב.

"גם אבא?" צורי הוסיף לשאול, "גם אבא?"

אודיה בלעה את רוקה. אבנר.

"כן צורון שלי. גם אבא."

"הוא לא זוכר אותו." לחשה ריבה, "מה את מבלבלת לו במוח?"

"אני זוכרת. מספרת לו עליו לפעמים." ממלאת את החסר העמוק שלי באבא. לא סיפרת לי עליו דבר.

"למה?" כאב עמום עמד בעיניים של ריבה, "בשביל מה זה טוב?"

"הוא הבעל שלי, הוא אביו של צורי." וזה טוב לי.

"הוא היה." תיקנה ריבה, "והוא אינו. אין טעם לדבר על המתים."

אלישבע קיי

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
עיצוב ואדריכלות פנים
מעלה כאן פרק שלישי, ומצפה לביקורת. חמישה הפרקים הראשונים יעלו ברצף יחסית, ולאחר מכן אחד לשבוע בל"נ.
פרק שלישי/ רוד, אוריה, אדם.

לישיבה שנערכה למחרת בארמון, הגיע רוד באיחור כשהוא עייף ושקט.

הוא נכנס לחדר הישיבות הגדול שבקומה הראשונה בארמון, כולם ישבו סביב שולחן השיש הרחב, קשובים ללימאי. רוד מיהר להתיישב בין אחיטוב, שר האוצר, לרעו, האחראי על המשרתים. שניהם ברכו אותו לשלום, אחיטוב בחיוך רחב ורעו בפנים רציניות, הוא הנהן בראשו והניח את שתי ידיו על השולחן.

לימאי, מפקד ראשון בצבא ומשנה לשר הביטחון, הציע להקים צבא נוער, חיילים-נערים שיסתובבו במדים על החומה.

"המטרות הן ברורות", סיכם לימאי את הצעתו, "מראה החיילים ירתיע את אויבינו, וירחיק אותם, וחשוב מכך, יחזק את העם ויחלצם מחוסר האונים והרפיון בו הם שרויים בגלל המלך."

"בגלל היעלמות המלך" תיקן אוריה ידיד המלך ויועצו את לימאי, ורוד הודה לו על כך בליבו, "היעלמותו של המלך היא זו שגרמה לחוסר האונים והרפיון עליהם דיברת, לימאי." בעיניו עמדה תוכחה דקה.

"הוא שאמרתי" חזר לימאי, "צבא הנערים יחזק את נפש העם שחלשה בגלל המלך" הוא חייך חיוך רחב, "מי בעד?"

רוד לא ידע האם לימאי לא הבין את ההבדל או שהבין ולא קיבל, התעלם. בגלל המלך. בגלל היעלמותו.

אצבעות עלו וירדו. מילים נאמרו, רחשו סביבותיו. רוד לא לקח חלק. הוא לא תמך ולא התנגד, הוא פשוט לא היה שם. מחשבותיו עסקו בבקשתו של המלך הכתובה בגיליונו, החרוטה בנפשו.

"מה תגיד?" פנה אליו לימאי. סוקר את פניו, סורק את שתיקתו.

רוד הביט סביבו, מחפש בעיניו את אוריה. מולו ניצב כסאו של אוריה, אך לא אוריה ולא חפציו היו שם. "היכן אוריה?" שאל תחת זאת את לימאי "ועוז ואדם?" הוסיף כשגילה כי גם כסאותיהם של אלו ריקים.

לימאי בחן אותו בעיניים מצומצמות. "אתה לא איתנו." ציין בשקט זועף, "אוריה, עוז ואדם החליטו לעזוב את הישיבה מפני גאוותם וכבודם," לעג עכור נשזר במילותיו, "ומפני דקדוק המילות." מבטו הוסיף לבחון אותו.

"אני עייף." לחש רוד בחולשה. "כדאי שאלך."

"תבוא רוח, יתבלבלו הדרכים, ירבו הטועים. ואתה, בני, אל תלך בדרך איתם." הדהדו בתוכו המילים. השורה האחרונה בגיליון.

הוא לקח את מעילו והניד בראשו לשלום.

בחצר הקדמית ראה את אוריה ואדם משוחחים. אדם היה גבוה ורחב מאוריה, אך בשיחתם נראה היה כי הוא הקטן, החלש. אדם שאל, אוריה הסביר. אדם התנגד, אוריה הוכיח. אדם התעקש, אוריה חייך ולחש. אדם נכנע. הסכים.

כשעבר לידם הנהן בראשו והתקדם, אך אוריה לא אפשר לו להמשיך בדרכו.

"נותרו אצלך מכתבים מהמלך?" שאל אוריה, תקווה מהבהבת בעיניו.

רוד הנהן.

"יש אצלך" המשיך בלחש, "מכתב בעבורו?" שאל, מצביע בעיניים אוהבות על אדם שעמד מן הצד והסתכל בפנים עגומות על שערי הארמון.

רוד הנהן בשנית. "יש, אך הוא לא יוכל לקבלו כרגע." צר היה לו לאכזב את ידידו של המלך, אך ההנחיות היו ברורות.

אוריה הנהן, "חשבתי כך", הוא אמר "אך אדאג כי הוא יהיה ראוי למכתב שלו." התקווה שבה לזהור בעיניו. "ומה איתך, רוד?" התעניין אוריה, אומד את פניו, מזהה את הבלבול בו הוא נתון. "מי הצליח כך לבלבל אותך? לימאי?" שאל בחיוך אירוני. וכשרוד בחן את קולו, מצא בו גם נימים של כעס ואכזבה.

"לא," לחש רוד. "לא ממש הייתי שם", התנצל, "אך הבנתי כי דיבוריו לא מצאו חן בעיניך."

"לא רק דיבוריו," אמר אוריה, "גם האופן בו הם נאמרו." הוא עצם לרגע את עיניו, אחר שב והביט בפניו של רוד. "אם לא לימאי, מי זה ערער אותך כך?"

"המלך" לחש רוד.

"המלך" תימהון שטף את פניו הבהירות של אוריה, "המלך?"

"המכתב שכתב לי."

"המכתב..." הנהן אוריה, מקמט את מצחו הרחב במחשבה, "אוכל להפנות אותך לחמותי," הוסיף מקץ כמה רגעים, "אם תרצה, כמובן."

"חמותך מחזירה אנשים לשיווי משקלם?" לא הבין רוד.

"חמותי שדכנית." אמר אוריה ברכות.

"אני רוצה שהמלך יחזור, מורי." אדם עצר, הוא ניסה להסביר את תחושותיו. "אבל אני לא בטוח שאהיה מוכן לתת כל מה שיש לי בעבור זאת". הוא נענע את ראשו בעצב, "והמחשבה על כך משגעת אותי."

אוריה הנהן חרש.

"הייתי רוצה לומר לך, מורי, שאתן הכול". הוא בעט ברגלו באבן חצץ קטנה. "אבל זו אינה אמת."

"ומשהו?" אוריה חזר ללכת, הוא חייב להגיע לרוד עוד היום. חייב. "משהו אחד משלך תוכל לתת?"

"בטח" אדם חייך, "אבל כמה שווה משהו אחד?". כבר ימים שלמים הוא מתייסר במחשבה מה היה מוכן לתת בעבור המלך. הרי המלך, כך ידע בוודאות, היה נותן בעבורו הכל.

"כך מתחילים" אמר אוריה, "במשהו קטן. נותנים חלק אחד, ואז עוד ועוד." הוא הסתכל על אדם, בוחן אם הבין. "אבל לאט, אדם." הוא הניח כף יד גדולה על כתפו של אדם, "לא למהר. לאט ובסבלנות."

אוריה נפרד מאדם, מותיר אותו מהורהר.

רוד הופתע לראות את אוריה על מפתן ביתו.

"מה לידיד המלך בביתי?" שאל בסקרנות.

"הוא ראוי לו." אוריה דיבר בהתרגשות, "אדם יכול לקבל את המכתב."

"אני אבדוק את זה, אוריה," רוד נאנח, "אם אתה אומר."

כשהלך אוריה, גילה רוד שהוא מאוכזב. כנראה בכל זאת קיווה שאוריה ילחץ עליו, עוד קצת, להיפגש עם חמותו השדכנית.

'אתה לא ילד', אמר לעצמו. 'ואם רצית שישכנע וילחץ, לך ועשה זאת בעצמך.' הוא נשם עמוק, לחץ על ידית הדלת ויצא. סוגר אותה מאחוריו בנקישה קלה.

'לא לחשוב!' הזהיר את עצמו. 'לא לחשוב בכלל.'

הוא השיג את אוריה על יד שביל העגלות, הולך לאיטו.

"אוריה," הוא לקח אויר, "חמותך, אני רוצה לפגוש אותה." הנה, הוא אמר את זה.

אוריה תפס בשתי ידיו, "אני כל כך שמח, רוד." הוא הביט בו בעיניו הטובות. "כמה נפלא!"

"זו רק פגישה עם שדכנית," אמר רוד, נבוך מהתרגשותו של אוריה, "זה לא אומר שום דבר, עדיין." השתיק את הקול המבוהל שעלה בתוכו.

"נכון", אמר אוריה בקולו המרגיע, "ובכל זאת, זו שמחה גדולה בשבילי." הוא שחרר את אחיזתו ברוד. "תרצה שאלווה אותך לשם מחר בבוקר?"

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה