רואים שקוף
משתמש מקצוען
הייתי מבקש מאפרה...
גיליונות שיש בהם דברי תורה, אינם בכלל שטרי הדיוטות.כל הגיליונות של חיזוק שמסתובבים בבית כנסת זה שטרי הדיוטות ?
ואם זה גיליון חיזוק מאשתו ?
התבלבלת בפורום? או שלא הבנתי?כנראה שהיא מחפשת בירושלים... במרכז יש המון עבודה!
ב"ה הוא לא מעשן!! (ה' אוהב אותי! ואותו...)הייתי מבקש מאפרה...
מה כולל דברי תורה?גיליונות שיש בהם דברי תורה, אינם בכלל שטרי הדיוטות.
אם אין בהם דברי תורה, בפשטות אסור לקרוא אותם. יש כמה קולות בעניין, בפרט לנוהגים כדעת הרמ״א, אבל אין ספק שזה לא לכתחילה.
החג שלו כמו שפסח הוא החג שלך..היה פה בשכול תגובה ש"זה החג שלו". לא זוכרת איפה.
אולי זה מוזר, ואף פעם לא חשבתי על זה באופן שונה. אבל זה ממש לא מרגיש לי כהחג שלו.
זה החג של שנינו. החג של הבית שלנו.
נכון שהוא זה שמשקיע, ומתייגע, ולומד.
אבל בהרגשה שלי זו התורה של שנינו (ושוב, אולי אני מצחיקה ועפה על עצמי, אבל זה מה שאני מרגישה, או זה מה שהוא משדר לי..).
השקיעות וההתמדה שלו, ההקרבה, בשמחה!!, והטירחה שהוא יהיה פנוי ללימוד היא לגמרי גם שלי.
לא כותבת את זה ממקום של משגיחה, כלל וכלל לא, אלא של שותפות, של בחירה משותפת איך הבית יראה ויתנהל, איפה מתאמצים ועל מה בוחרים לוותר.
ברור שזה כך, אגב כתוב שכל האפשרות של הנשים להכנס לגן עדן, זה בזכות שהן שולחות את הבנים והבעלים שלהן ללמוד. (גמרא עד כמה שזכור לי, לא זוכר איפה).היה פה בשכול תגובה ש"זה החג שלו". לא זוכרת איפה.
אולי זה מוזר, ואף פעם לא חשבתי על זה באופן שונה. אבל זה ממש לא מרגיש לי כהחג שלו.
אבל בהרגשה שלי זו התורה של שנינו (ושוב, אולי אני מצחיקה ועפה על עצמי, אבל זה מה שאני מרגישה, או זה מה שהוא משדר לי..).
השקיעות וההתמדה שלו, ההקרבה, בשמחה!!, והטירחה שהוא יהיה פנוי ללימוד היא לגמרי גם שלי.
לא כותבת את זה ממקום של משגיחה, כלל וכלל לא, אלא של שותפות, של בחירה משותפת איך הבית יראה ויתנהל, איפה מתאמצים ועל מה בוחרים לוותר.
בעיה.החג שלו כמו שפסח הוא החג שלך..
אבל בשניהם שום דבר לא מוחלט
יש גברים שחווים את ניקיונות פסח יותר מהנשים ונשים שחוות את שבועות יותר מבעליהן...
אין חג של נשים וחג של גברים.היה פה בשכול תגובה ש"זה החג שלו". לא זוכרת איפה.
התנבאנו כמעט באותו הסגנון, רק מצדדים שונים.משהו אחד מאוד מציק לי
שבועות הוא לא חג לימוד התורה
שבועות הוא חג קבלת התורה
קבלת תרי"ג מצוות וכריתת ברית עם הקב"ה
הגברים והנשים שווים בזה לחלוטין
העובדה שהגברים מציינים את החג בלימוד תורה בלילה, והוא מנהג קדום ונאה עד מאד, לא אמורה לגרוע כהוא זה מהשמחה של הנשים בברית עם ה'
(כמו שהעובדה שהנשים מנקות הרבה לפסח לא הופכת את שמחת הפסח בבחירת ה' אותנו לו לעם והוצאתנו ממצרים לנחלת הנשים...)
עם ישראל מציין ביום זה את אהבתו הגדולה לה' בבריתו איתנו, ולכולם ישנם הדרכים לציין את השמחה הגדולה הזו
מאוד צורם לי כל המסרים של 'השותפות של הבנות בשבועות היא דרך העזרה לבנים ללמוד' (כך חזרה בתי אתמול מביה"ס)
וגם מאוד חבל שבעלי בתים (ליטאיים, בעיקר) מרגישים חוסר שייכות ואי-נעימות ביחס לחג הזה
שוב
שבועות הוא (בעיקר) חג מתן תורה
ולא (רק) חג לימוד תורה
נ.ב. אישית אני ער ב"ה כל הלילה והוגה בתורת ה' בשמחה, אבל אני יודע שזהו צד מסויים בשמחת החג ולא הצד הבלעדי. וביותר, כיון שזהו הדבר שממלא את חיי ועיקר עיסוקי בעבודת ה', בוודאי שראוי ומבורך להביע את הפן הזה בשמחת החג
אפשר לדייק אתכם?משהו אחד מאוד מציק לי
שבועות הוא לא חג לימוד התורה
שבועות הוא חג קבלת התורה:
קבלת תרי"ג מצוות וכריתת ברית עם הקב"ה
הגברים והנשים שווים בזה לחלוטין
העובדה שהגברים מציינים את החג בלימוד תורה בלילה, והוא מנהג קדום ונאה עד מאד, לא אמורה לגרוע כהוא זה מהשמחה של הנשים בברית עם ה'
(כמו שהעובדה שהנשים מנקות הרבה לפסח לא הופכת את שמחת הפסח בבחירת ה' אותנו לו לעם והוצאתנו ממצרים לנחלת הנשים...)
עם ישראל מציין ביום זה את אהבתו הגדולה לה' בבריתו איתנו, ולכולם ישנם הדרכים לציין את השמחה הגדולה הזו
מאוד צורם לי כל המסרים של 'השותפות של הבנות בשבועות היא דרך העזרה לבנים ללמוד' (כך חזרה בתי אתמול מביה"ס)
וגם מאוד חבל שבעלי בתים (ליטאיים, בעיקר) מרגישים חוסר שייכות ואי-נעימות ביחס לחג הזה
שוב
שבועות הוא (בעיקר) חג מתן תורה
ולא (רק) חג לימוד תורה
נ.ב. אישית אני ער ב"ה כל הלילה והוגה בתורת ה' בשמחה, אבל אני יודע שזהו צד מסויים בשמחת החג ולא הצד הבלעדי. וביותר, כיון שזהו הדבר שממלא את חיי ועיקר עיסוקי בעבודת ה', בוודאי שראוי ומבורך להביע את הפן הזה בשמחת החג
לא מדויק!לנשים הפטורות מלימוד תורה
אם כבר לדייק אז עד הסוף.מה שכתבו פה נכון, אבל זה:
לא מדויק!
נשים פטורות מלימוד תורה יומם וליל (כי זה מצווה שהזמן גרמא) אבל יש להן דברים שהן בהחלט צריכות ללמוד!!!
הלכות הצריכות להן - צניעות, טהמ, כשרות, שבזה האישה היא ה"משגיחה" בבית וצריכה לדעת את כל פרטי הפרטים.
אהבת ה' ויראת ה' - אלן מצוות שגם נשים חייבות בהן ואי אפשר להגיע אליהן בלי ללמוד את התורה הק'.
חינוך הילדים - האמהות צריכות לעזור לילדים בלימודיהם ולדעת מה לענות על שאלותיהם. גם בשביל זה צריך ללמוד תורה.
א"ל רב לר' חייא נשים במאי זכיין באקרויי בנייהו לבי כנישתא ובאתנויי גברייהו בי רבנן ונטרין לגברייהוברור שזה כך, אגב כתוב שכל האפשרות של הנשים להכנס לגן עדן, זה בזכות שהן שולחות את הבנים והבעלים שלהן ללמוד. (גמרא עד כמה שזכור לי, לא זוכר איפה).
כל מילה לגמרי!!המתנות האלה מהאישה לבעל על לימוד תורה, מרגיש לי כמו מנחה, מתנת פיוס, משהו כזה.
כאילו, הלכת ללמוד תורה כי אתה יודע שאני מאד רוצה, קח פרס.
או ההיפך, קח פרס ולך ללמוד.
העיקר לך! ללמוד!
לדעתי להגיד במילים כל הכבוד, אני שמחה שאתה הולך ללמוד, מתי שאתה עייף יש לך מיטה מוכנה בבית. אתה מוזמן!!!
וכן להכין מטעמים טובים לכבוד החג, לכבוד קבלת התורה, לכבודה של תורה, לכבוד הבנים והבעל שלומדים תורה.
אבל לא ספציפית לבעל. שילך. ללמוד. תורה.
אפשר תרגום לנשים?א"ל רב לר' חייא נשים במאי זכיין באקרויי בנייהו לבי כנישתא ובאתנויי גברייהו בי רבנן ונטרין לגברייהו
עד דאתו מבי רבנן. (ברכות יז)
נשים במה הם זוכות? (לגן עדן) שלוקחות את בינהם לקרוא (לשננן תורה) בבית הכנסת.. ובזה שמאפשרות לבעליהם ללמוד אצל חכמים...אפשר תרגום לנשים?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: