דרוש מידע ערבים

• פותח הנושא nc
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

hishtadlut

משתמש פעיל
אחרי ששינו את הסכום ל400 אני בדילמה לגבי המשפחות בתביעה שלא נתנו להם בגלל שהיה להם 200 ליתום,
תקופה קצרה אחרי זה הקופה עצמה יצאה עם תוכנית חדשה ושינתה את הקירטריונים בגלל שהבינה שה200 א' שהיה רלוונטי לפני 15 שנה כבר לא רלוונטי,
מצד שני קופה חייבת להתנהל עם כללים וככה יכול להגיע מצב שאם הפטירה הייתה חודש אחרי היו מקבלים, קשה אבל אפשר להבין.

החכמה שבנשים

משתמש מקצוען
לי יש ביטוח חיים (בנוסף לביטוח של המשכנתא)
אני משלמת כ-80 ש"ח לחודש לי ולבעלי.
אם אני ימות ילדי יקבלו תוך חודש 1.5 מליון.
אם בעלי מת 1 מליון
אן שתינו 2.5 מליון.
איך אמר לי חבר טוב שהוא גם סוכן בגלל שאין לך כסף את חייבת ביטוח כזה (זה היה אחרי אסון מירון)

עפולה

משתמש מקצוען
מה שכן מצאתי זה שבניגוד למה שכתבת, הם מנכים עמלות גביה והוצאות מהסכום שהתקבל.
למען הדיוק, לא כתבתי אחרת. כתבתי שבקרן יחד מציגים בצורה שקופה כמה ממה שגובים הולך לנזקקים וכמה הולך להוצאות גביה, בניגוד לקרנות הערבים ש"הכל" הולך לנזקקים...

ובאגב, בקרן יחד עוזרים במקרים מסוימים גם עד שנתיים אחרי החתונה של היתום, בהנחה שהרבה פעמים לא מגיעים לקנות דירה לפני זה. איך זה בערבים?

hishtadlut

משתמש פעיל
לי יש ביטוח חיים (בנוסף לביטוח של המשכנתא)
אני משלמת כ-80 ש"ח לחודש לי ולבעלי.
אם אני ימות ילדי יקבלו תוך חודש 1.5 מליון.
אם בעלי מת 1 מליון
אן שתינו 2.5 מליון.
איך אמר לי חבר טוב שהוא גם סוכן בגלל שאין לך כסף את חייבת ביטוח כזה (זה היה אחרי אסון מירון)
כנראה שאתם צעירים, בגיל יותר מבוגר הפרמייה מתייקרת משמעותית.

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
לגבי הפרסום ביתד,
יש איזושהיא "חבילה" ביתד,
מי שמפרסם מספר שבועות מסוים, מודעה בגודל מסוים בסכום מסוים, וגם זה במחיר חבילה,
מקבל אח"כ למשך כמה שנים כתבות פרסומיות על הארגון, שגדולי ישראל נפגשו עם אנשי החסד וכו' וכו'
על חשבון יתד.
ואת זה אני יודעת מעמותה שעבדתי בה והם ביררו את זה מול יתד.
אז לא משלמים על כל מודעה ולא סכום מלא.

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
דווקא מקריאת האשכול כולו על שני הצדדים המגיבים, התחזק לי האמון בקופת העיר.

כשסותמים פיות זה מעורר חשד,
טוענים טענות, תגיבו להם בעניניות.
הציבור לא טיפש.
אתה צודק. אני גם נגד נעילת האשכול (זה, ובכלל).

אבל אני יכול להבין את מי שנגעל, כשהוא רואה איך שיש פרוייקט כל כך נאצל ויפה וקדוש - ואנשים זורקים עליו בוץ.

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
א. קוראים לזה "למחייתם"
ב. זה קרן שהוקמה למגזר ספציפי ולא כמתחרה לערבים.
א. תודה. פתחתי על זה אשכול נפרד כי זה מאוד מעניין אותי.
ב. לא נראה לי, זה הוקם ע"י אנשים חסידים, ויש קמפיין עכשיו בקהילות חסידיות, אבל לדעתי זה מיועד לכל הציבור.

hishtadlut

משתמש פעיל
למען הדיוק, לא כתבתי אחרת. כתבתי שבקרן יחד מציגים בצורה שקופה כמה ממה שגובים הולך לנזקקים וכמה הולך להוצאות גביה, בניגוד לקרנות הערבים ש"הכל" הולך לנזקקים...
לא ברור למה קרן יחד שומרים את (רוב) הכסף להתבגרות היתום
במגזר הדת"לי לא מקובל לתת דירות לילדים ולא יורדים על זה שידוכים
הרבה יותר הגיוני שהכסף ישמש שם למחייה השוטפת

ובאגב, בקרן יחד עוזרים במקרים מסוימים גם עד שנתיים אחרי החתונה של היתום, בהנחה שהרבה פעמים לא מגיעים לקנות דירה לפני זה. איך זה בערבים?
ערבים מיועדת ליתומים שלא נישאו,
רוב הפעמים גם אם קנו דירה יש חובות להורים,
מה שכן מורידים את החובות מהנכסים של המשפחה ולכן היתומים שעדיין לא נישאו יכולים לקבל גם כשיש ביטוח/דירה נוספת.

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
אגב זה שאנשים לא מבינים למה יש גביה (כמעט) בכל חודש והיא עגולה,
כמדומני שבתחילה התוכנית הייתה שבכל חודש גובים לפי כמה שיצא באותו החודש,
בכל אופן כיום, בשביל להקל על החברים, התוכנית היא עגולה - החיוב הוא 72 לחודש.
אם בחודש מסוים צריך נניח רק 50 ש"ח, ידחו את הגביה לחודש הבא.
ואם בחודש מסויים צריך יותר מ72, יגבו 72, וידחו את מה שנשאר לחודש הבא.
כך שיוצא שיש גביה כמעט בכל החדשים, של 72 ש"ח.

להסכים

משתמש פעיל
רחשי לב היקר, אותי מטריד העניין של שכירויות שטחים ברחובות מרכזיים, מה הרציונל שעומד מאחורי זה?

אני חושבת אפילו אם ההוצאה של השכירות היא לדוגמא רק 2000 והחנות מרוויחה 2500, זה לא עוול? אנשים תרמו 2000 שח לצדקה שבסוף שהלכו לשכירות, זה אולי רווחי אבל מסריח, ובעיני ראוי למצא דרך שבה כספים שנועדו לצדקה אכן יגיעו לצדקה טהורה...

מקווה שהצלחתי להסביר את התמיהה....

ויסוצקי

משתמש רשום
רחשי לב היקר, אותי מטריד העניין של שכירויות שטחים ברחובות מרכזיים, מה הרציונל שעומד מאחורי זה?

אני חושבת אפילו אם ההוצאה של השכירות היא לדוגמא רק 2000 והחנות מרוויחה 2500, זה לא עוול? אנשים תרמו 2000 שח לצדקה שבסוף שהלכו לשכירות, זה אולי רווחי אבל מסריח, ובעיני ראוי למצא דרך שבה כספים שנועדו לצדקה אכן יגיעו לצדקה טהורה...

הכל בסדר?
באמת נראה לכם שנכנס מסניף של קופת העיר בר''ע או במלכי ישראל רק 2500 בחודש?
אני מאמין שנכנס 50 אלף או יותר.
וזה רק בגלל שזה ברחוב מרכזי.

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית

יש לכם מושג כמה עולה השכירות של הכוך במלכי ישראל??

נערך לאחרונה ב:

hishtadlut

משתמש פעיל

כבר תמהו לפניך

• תודה
Reactions: 68

להסכים

משתמש פעיל
הכל בסדר?
באמת נראה לכם שנכנס מסניף של קופת העיר בר''ע או במלכי ישראל רק 2500 בחודש?
אני מאמין שנכנס 50 אלף או יותר.
וזה רק בגלל שזה ברחוב מרכזי.
אל תתפס לסכומים, אני בספק האם כל סניף מכסה את עצמו באופן שמצדיק את הוצאותיו, והאם הכסף לא היה נכנס בלי הסניף, אלא באופן טלפוני וכולי.
לי זה לא ברור, אשמח למידע מהימן...

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
אל תתפס לסכומים, אני בספק האם כל סניף מכסה את עצמו באופן שמצדיק את הוצאותיו, והאם הכסף לא היה נכנס בלי הסניף, אלא באופן טלפוני וכולי.
לי זה לא ברור, אשמח למידע מהימן...
השאלה היא מעניינת כמובן גם אותי (כי אני בעד שקיפות).

אבל אם היא מעניינת אותך, היה בטוח שהיא מעניינת פי כמה את מי שמשלם כל חודש את השכירות שלה. והוא בדק.

אגב המטרה של זה לדעתי היא גם שיווקית, לא רק ההכנסות שנכנסות פרופר במקום.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה