עקב תאונת פגע וברח. איך מוצאים בעלים של רכב על פי מספר רישוי?

מזל בן הרוש

משתמש צעיר
נכתב ע"י מלפפון;1943658:
ואם זו שריטה?
פעמיים ויתרנו על שריטה קצת יותר עמקה לבעלי רכב שפגעו בנו.
ואנחנו שומרים על הרכב מאד.

מזל, אם היית פוגעת בעמוד, היית מתקנת ב3000? או רק כשזה ע"ח פוליסת בעל הרכב השני?

במקרה שיכולים לוותר, אין לאף אחד ענין סתם לפגוע באנשים ול"עשוק" אותם.
(יש מקרים בודדים של אנשים שפועלים ככה, אבל הם מיעוט. וההכללה שעשית היתה ממש לא נכונה)

באופן כללי, את אמורה לעשות את תפקידך ולהשאיר פרטים. וודאי לא להחליט שיעשקו אותך וכו.
(לא מדברת ספציפית על המקרה שתיארת שלא הרגשת טוב ולא בכוונה לא השארת)

ולגבי שאלתך, כן. הייתי מתקנת ותיקנתי. את לא יכולה לדעת מה השיקולים שעומדים לכל אחד מאחורה ולפי מה הוא מתנהל.

כמו שציינתי אצלי זה עלה ככה כי נשבר גם חלק פנימי שלא ראו מבחוץ.

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזר איך אנשים יכולים להחליט בשביל מישהו אחר שהם לא עשו לו נזק!
בעלי כמה פעמים 'חטף' שריטות מאנשים לא זהירים וכל שריטה כזו ציערה אותו מאד. מה זה משנה אם הרכב חדש? יש אנשים ששומרים על הרכוש שלהם מאד, וכל פגיעה בו בולטת בעיניהם. אדם שלא יכול לסבול נזק קל בבגד, ברהיט או בספר - גם לא יסבול אותו ברכב.
יותר מזה, פעם פגע מישהו ברכב של בעלי מאחור, נראה היה שמדובר במכה קלה, ובעלי שריחם עליו ויתר על התיקון (הוא גם עשה לו רגשי רציני… 'מאיפה אני אוציא עכשיו כסף? יש לי x ילדים בבית, עובד כל היום, מרוויח y'…- כאילו הילד שלו יצר את המכה)- לאחר זמן התברר שזו היתה פגיעה רצינית ופנימית.

חוצמזה, יש אנשים שחושבים שאם הנפגע היה שורט לעצמו את הרכב , הוא לא היה מתקן- אז למה כשזה מגיע אלי הוא 'עושק' אותי?
יכול להיות שזה נכון בחלק מהמקרים, אבל זה פשוט לא ענייננו, בסה"כ גם אנחנו לא היינו בסדר כשפגענו למישהו ברכב.

במבה נוגט

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י userit;1943680:
מוזר איך אנשים יכולים להחליט בשביל מישהו אחר שהם לא עשו לו נזק!
בעלי כמה פעמים 'חטף' שריטות מאנשים לא זהירים וכל שריטה כזו ציערה אותו מאד. מה זה משנה אם הרכב חדש? יש אנשים ששומרים על הרכוש שלהם מאד, וכל פגיעה בו בולטת בעיניהם. אדם שלא יכול לסבול נזק קל בבגד, ברהיט או בספר - גם לא יסבול אותו ברכב.
יותר מזה, פעם פגע מישהו ברכב של בעלי מאחור, נראה היה שמדובר במכה קלה, ובעלי שריחם עליו ויתר על התיקון (הוא גם עשה לו רגשי רציני… 'מאיפה אני אוציא עכשיו כסף? יש לי x ילדים בבית, עובד כל היום, מרוויח y'…- כאילו הילד שלו יצר את המכה)- לאחר זמן התברר שזו היתה פגיעה רצינית ופנימית.

חוצמזה, יש אנשים שחושבים שאם הנפגע היה שורט לעצמו את הרכב , הוא לא היה מתקן- אז למה כשזה מגיע אלי הוא 'עושק' אותי?
יכול להיות שזה נכון בחלק מהמקרים, אבל זה פשוט לא ענייננו, בסה"כ גם אנחנו לא היינו בסדר כשפגענו למישהו ברכב.

אני ממש מסכימה איתך. בנ"א לא אמור לעשות את החשבון של השני והמינימום שבמינימום זה להשאיר מספר. הכי מכוער זה לפגוע ולהעלם.
כבר קרה שהשאירו לנו מספר ובעלי אמר שזה בסדר ולא צריך כי זה משהו קטנטן. ומצד שני קרה שראינו שריטות אבל אין קול ואין עונה.
לפחות נדע מהיום לדון לכף זכות שהוא היה עם חום גבוה בדרך לקופ"ח ולא ראה ;)

צילומנציה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י מלפפון;1943658:
ואם זו שריטה?
פעמיים ויתרנו על שריטה קצת יותר עמקה לבעלי רכב שפגעו בנו.
ואנחנו שומרים על הרכב מאד.

מזל, אם היית פוגעת בעמוד, היית מתקנת ב3000? או רק כשזה ע"ח פוליסת בעל הרכב השני?

צודקת, אבל גם אם בעל הרכב הנפגע בטוח יגנוב אותך ב-3000 ש"ח, עדיין אין היתר לגנוב אותו ב-30 בגלל זה, כי דין פרוטה כדין מאה. מה שכן חשוב מאד לצלם את הפגיעה בשעת מעשה - מכל זוית אפשרית, מנסיון זה פותר אח"כ הרבה בעיות.

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
כנראה לא נתקלתם במקרים שעשקו את הפוגע על שריטות על לא עוול בכפו.
שביקשו לסגור מחוץ לפוליסה, והנהג הלך לחגוג עם הסכום הזה בעוד השריטה נשארה לתפארת על הרכב.
וזה לא מיעוט מקרים אלא מקרים רבים.
ולכן אני חושבת שנדרשת כאן שאלת רב.
גם לי כואב מאד שעושים לי שריטה ברכב, אבל אני לא מאבדת פורפורציות על חשבון מישהו אחר. ואם יש אנשים שמקלים ראש בכך, אני לא אתן להם את התענוג אם רב יאשר את המהלך.

וקחו בחשבון שמי שפגע בכם, לא התכוון לפגוע ולא מזדון זה קרה.
מזל, אם תיקנת ב3000 שקלים והיית מתקנת גם על חשבונך חלק פנימי שנשבר, כדאי שתחליפי מוסכניק.

הערה: כמובן לא סותר שאין לפגוע ולברוח. אני רק רוצה שאנשים לא ימהרו לשלם אלא להתמקח ולבדוק שלא עושקים אותם.

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י מלפפון;1943954:
מזל, אם תיקנת ב3000 שקלים והיית מתקנת גם על חשבונך חלק פנימי שנשבר, כדאי שתחליפי מוסכניק.
מה הקשר? את יודעת איזה רכב יש לה? אם מדובר ברכב חדש - כל חלק עולה סכום לא מבוטל, אם מדובר בסובארו אברכים - אני מסכימה איתך, אבל רכב שהשקיעו בו כמה עשרות אלפים מצדיק תיקון של 3,000.
מה גם שברכבים החדשים ישנם חיישנים שיושבים סביב הבאמפר, והם יכולים ליפול במקרה של פגיעה- חיצונית לא רואים כלום, אבל מבפנים - נגרם נזק.

אני יכולה לכתוב ספר על התנהגות של אנשים בתאונות...
(הצעה שלי - בשידוכים, לכו לברר על אנשים אצל סוכני הביטוח שלהם...)

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
במקרה של שריטות מכות קלות וכד', אף אחד לא מפעיל פוליסה,מה שאנחנו עשינו כשזה קרה הן מהצד הפוגע או הנפגע, הולכים יחד עם הנפגע למוסך מקובל על שני הצדדים ובודקים מול המוסך את העלות, משלמים ישר למוסך. אחרי הכל פגיעות קוסמטיות זה לא כזה משנה איזה מוסך יתקן. (כמובן: שפעם אחד שפגע אמר לנו ללכת לוואדי ג'וז כי שם זה זול אמרנו לו שבשביל לחסוך כסף אנחנו לא מסכנים חיים)

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י גולדס;1943967:
מה הקשר? את יודעת איזה רכב יש לה? אם מדובר ברכב חדש - כל חלק עולה סכום לא מבוטל, אם מדובר בסובארו אברכים - אני מסכימה איתך, אבל רכב שהשקיעו בו כמה עשרות אלפים מצדיק תיקון של 3,000.
מה גם שברכבים החדשים ישנם חיישנים שיושבים סביב הבאמפר, והם יכולים ליפול במקרה של פגיעה- חיצונית לא רואים כלום, אבל מבפנים - נגרם נזק.

אני יכולה לכתוב ספר על התנהגות של אנשים בתאונות...
(הצעה שלי - בשידוכים, לכו לברר על אנשים אצל סוכני הביטוח שלהם...)

אם מדובר ברכב מעל -2008-2010 צודקת.
זה לא היה נראה מההודעה שלה.

ובסוברו אברכים- כולה לא שווה 3000 שקל. אני עוד דיברתי על רכבים של 2006.

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
שביקשו לסגור מחוץ לפוליסה, והנהג הלך לחגוג עם הסכום הזה בעוד השריטה נשארה לתפארת על הרכב.
גם לי כואב מאד שעושים לי שריטה ברכב, אבל אני לא מאבדת פורפורציות על חשבון מישהו אחר. ואם יש אנשים שמקלים ראש בכך, אני לא אתן להם את התענוג אם רב יאשר את המהלך.

הערה: כמובן לא סותר שאין לפגוע ולברוח. אני רק רוצה שאנשים לא ימהרו לשלם אלא להתמקח ולבדוק שלא עושקים אותם.

אז הפתרון כדי שלא ינסו לסחוט אותך, זה לברוח ומרנו?
אני בשוק מהאנוכיות הזו.
שאלת רב?
את בטוחה שלא תתבעי על הגזל הזה???

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
לכי תקראי את התגובות שלי מהתחלה לסוף.
(גם לי קורה שאני קוראת מהסוף ועונה לא לענין).
מחול לך.:)

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
ברברנו סתם ע"ח פותחת האשכול, לדעתי הפתרון הנכון הוא:
* לגשת לתחנת המשטרה ולשאול האם הדבר פותח תיק פלילי או משהו דומה.
* אם לא - לבקש את פרטי הנהג מהמשטרה, וזה עדיין כאב ראש גדול להשיג אותו...
* אם כן - לגשת לרב ולשטוח את העניין בפניו ולקבל את הכרעתו
בהצלחה!

T5

משתמש פעיל
נכתב ע"י גולדס;1943172:
רק המשטרה יכולה לתת לו את המידע, ועד כמה שידוע לי - זה לא מסבך את הפוגע.
אם אתם צריכים עזרה אח"כ, אשמח לנסות לעזור - זהו תחום העבודה שלי כרגע.

לי היה מקרה כזה לפני יותר מחצי שנה פגע וברח שפגעו ברכבי ונמלטו
היה משטרה ופינוי לבית חולים אך עד היום לא התקדם כלום בחקירת המשטרה בפעם האחרונה שהצלחתי ליצור קשר בקשר לתלונה על התאונה
אמרו לי שיש להם עומס אדיר ולא הגיעו לטפל וגם כשיגעו לא בטוח שיעשו אם זה משהו
בינתיים עלויות תיקונים שילמתי לבד וכסף אין ממי לתבוע

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מלפפון, בד"כ מכה מרוורס עדין היא לא משהו רציני יתכן קילוף קטן של צבע, לדעתי כדי להיות רגועה כדאי לך לשאול רב איך לנהוג לפעם הבאה שלא תבוא כי משרבו הרמאים...
אני פעמיים שרטתי רכב והשארתי פרטים על השמשה די בחשש. בשניהם זה היה רכבים של חברה ולא שלהם (ליסינג) אחד תיקן וביקש 200 ש"ח על התיקון, ושני הודיע לי שהחליטו לא לתבוע. אחרי הכל בשביל מה משלמים ביטוח, ותהיי בטוחה שהביטוח לא פריירים לקחת על עצמם מכות ישנות. ועל סכומים קטנים כפי שכתבתי עדיף ללכת למוסך.

מזל בן הרוש

משתמש צעיר
נכתב ע"י מלפפון;1943954:

כנראה שאת נתקלת ביותר מידי אנשים שניסו לעשוק.
אני יכולה להעיד על עצמי מקרה אחר.
שנכנס בי רכב מאחורה ברכב חדש מהניילונים מהשכרה,
נתן לי פרטים. אבל ברוך ה' השריטה היתה בלתי מורגשת ולא היה צורך כלל לתקן.
ואכן הודענו לו שאין צורך.
צר לי עליך שזה רוב האנשים שנתקלת וזו דעתך על בני האדם.
מי שנוהג לעשוק, יעשוק כלך הזמן בכל דבר שיכול - וזה לא רוב בני האדם זה ברור.

נכתב ע"י מלפפון;1943954:

אף אחד לא אמר בכוונה, אבל גם כשעשיתי תאונה והרכב חצי נהרס זה לא היה בכוונה ושילמתי יפה מאד לזה שפגעתי בו.
למה גודל המכה משפיע על אופן ההתנהלות?
תני לשני את הזכות להחליט מה מהות הנזק מבחינתו.

להחליף מוסכניק? לא נסחפת.
כי לא מתאים לך שיש אנשים ששומרים על הרכב שלהם?
מאיפה את יודעת מה היה ברכב, איזה רכב ומה היה התיקון.
מבטיחה לך שהמוסכניק שלנו ישר ואמין, ואני הזמנתי גם את הפוגע אם הוא רוצה לבוא ולראות.

נכתב ע"י מלפפון;1943973:
אם מדובר ברכב מעל -2008-2010 צודקת.
זה לא היה נראה מההודעה שלה.

ובסוברו אברכים- כולה לא שווה 3000 שקל. אני עוד דיברתי על רכבים של 2006.

זה היה לפני כשנתיים. רכב שנת 2006.
וכן הוא היה שמור ועלה לנו הרבה כסף.
והיה חשוב לנו לשמור על הרכב שמור כי זה משפיע השפעה ישירה במכירה.

בכל מקרה אני מסכימה לחלוטין עם טוליפ שהדרך האידיאלית זה ללכת יחד למוסך מקובל על שני הצדדים ולטפל.
ככה 2 הצדדים לא ניזוקים ממה שקרה.

שריתיש

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י T5;1944578:
לי היה מקרה כזה לפני יותר מחצי שנה פגע וברח שפגעו ברכבי ונמלטו
היה משטרה ופינוי לבית חולים אך עד היום לא התקדם כלום בחקירת המשטרה בפעם האחרונה שהצלחתי ליצור קשר בקשר לתלונה על התאונה
אמרו לי שיש להם עומס אדיר ולא הגיעו לטפל וגם כשיגעו לא בטוח שיעשו אם זה משהו
בינתיים עלויות תיקונים שילמתי לבד וכסף אין ממי לתבוע

זה שונה... כי הם צריכים לחקור ולחפש מי פגע.
אצל פותחת האשכול יש את מס' הרכב של הפוגע וכך אפשר לאתר את הפרטים שלו במהירות. (במשטרה כמובן)

אליק בלניק

משתמש רשום
דעתי האישית בלבד:
אדם שפגע וברח הוא פושע, אין מה לרחם עליו.

מעבר לכך, אדם שפגע וברח פעם אחת, יעשה זאת פעמים נוספות - במיוחד אם אנשים דואגים "לא לסבך אותו". רק הרתעה חזקה תוכל להבטיח שהוא לא יעשה זאת שוב.

לא בטוח בכלל שגיסך יוצא צדיק בהתנהגות שלו.
שאלת רב ללא כל ספק
אתה רב במקרה????:unsure::devilish:

אליק בלניק

משתמש רשום
דווקא כשיש כזו תאונה של שריטה כמעט בלתי נראית לעין, לבעל הרכב אין עצבים להתחיל טרטור.
לכן הוא 'סוגר' עם בעל הרכב השני התמים על סכום 'מינימלי' כי הוא הרי צריך להחליף את כ-ל הדלת בגלל השריטה.
וגם ככה, זה תמיד מוריד פרמיה, ולכן הפוגע מעדיף לסדר עניינים מחוץ לביטוח, ולהפרד מ1000 שקל במקום, על שריטה שאף אחד לא מקפיד עליה.
אם העלתם את הנושא
ר עמרם פריד פוסק שאם הניזק לא מתכוון לתקן
לא חייבים לשלם לו

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה